Οι τάσεις διακόσμησης σε 40 χώρες: Από τον Καναδά ως την Ελλάδα - Από την Σιγκαπούρη ως την Φιλανδία - Απίθανες φώτο

Υπάρχουν πολλές εμπειρίες που μπορείς να αποκομίσεις όταν ταξιδεύεις - Μία από αυτές είναι να κάνεις μία υπέροχη περιήγηση στην υψηλής αισθητικής διακόσμηση των χωρών που επισκέπτεσαι

Είτε ταξιδεύετε στην Ευρώπη είτε ταξιδεύετε στην Καραϊβική, είτε ταξιδεύετε στα όρια της χώρας σας, τα ταξίδια είναι μια εκπαιδευτική εμπειρία πάνω απ 'όλα.

Ως πολίτες του κόσμου έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να μάθουμε τι τρώνε οι κάτοικοι άλλων χωρών με διαφορετικό από εμάς πολιτισμό, τι φορούν και, φυσικά, πώς επιλέγουν να διακοσμήσουν τα σπίτια τους.

Αλλά όπως η μόδα και τα τρόφιμα, έτσι και  οι τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης μπορεί να ποικίλουν πολύ ανάλογα με την τοποθεσία.

Περίεργοι να δούμε ποιες τάσεις έχουν παγκόσμια ισχύ  ζητήσαμε από 40 σχεδιαστές εσωτερικών χώρων σε όλο τον κόσμο να μοιραστούν μαζί μας  τις μεγαλύτερες  τάσεις  διασκόσμησης εσωτερικών χώρων. στη χώρα τους.

Από τις σιωπηρές παλέτες χρωμάτων, τα περίτεχνα πλακάκια του μπάνιου έως τους χώρους που προκαλούν  μια βασιλική αίσθηση, οι απαντήσεις τους διαφέρουν από χώρα σε χώρα - μερικές φορές ακόμη και από πόλη σε πόλη.

Αλλά παρά τις διαφορές τους, θα δείτε ότι μερικές τάσεις , έχουν παγκόσμια ισχύ, ανεξάρτητα από τον πολιτισμό της χώρας.  Όπως αποδεικνύεται όταν πρόκειται για διακόσμηση και αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων ο κόσμος γίνεται ακόμα πιο μικρός.


 

Σε ένα εκπληκτικό άρθρο το Elle Decor παρουσιάζει τις τάσεις της διακόσμησης σε 40 χώρες , συνομιλώντας με κορυφαίους διακοσμητές. Η επιστροφή στη φύση στην Αυστραλία, ο πολυτελής μινιμαλισμός στην Αυστρία, η κυριαρχία του ξύλου στις Μπαχάμες, οι λιτές γραμμές στο Βέλγιο, η μοντέρνα πολυχρωμία στο Βερολίνο, τα περίτεχνα πλακάκια μπάνιου στη Βραζιλία, η αναβίωση της φάρμας στον Καναδά, τα εντυπωσιακά ξύλινα έπιπλα της Κολομβίας, τα πολυτελή σαλόνια στην Κροατία.

Το ταξίδι συνεχίζεται με τα υπέροχα πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου στη Δανία, τα παιχνίδια με το χρώμα και τις artistic γωνιές στην Αγγλία, τα γήινα χρώματα στη Φιλανδία, το Layering στη Γαλλία, τους λιτούς χώρους και την Art Deco,στην Ινδία, την δημιουργική διακόσμηση στην Ιταλία, τη "think big" διακόσμηση στην Ιρλανδία , τους μεγάλους και άνετους χώρους στο Ισραήλ, τα χειροποίητα υφάσματα στο Μεξικό, τα χειροτεχνήματα στο Μαρόκο.

Η περιήγηση στις παγκόσμιες τάσεις εσωτερικής διακόσμησης μας πάει ακόμα στην Ολλανδία και στα βιομηχανικά υλικά της, στην Πορτογαλία και στους χώρους που αντανακλούν το προσωπικό γούστο του ιδιοκτήτη, στον μοντερνισμό της Ρωσίας, στα πολύχρωμα σαλόνια της Σκωτίας, στην Art Deco, της Σιγκαπούρης, στους δυναμικούς χώρους της Νότιας Αφρικής.

Στην Ισπανία η τάση λέγεται "Επιστροφή στη φύση", ενώ στην Ταϊλάνδη "αρμονία και ισσοροπία". Όσο για την Τουρκία το μοντέρνο συναντά την παράδοση.

Στην Ελλάδα το Elle Decor συνάντησε τον Σπύρο Σούλη που μίλησε για το λευκό ελληνικό μάρμαρο στα μπάνια και την Νταϊάνα Καρβούνη και την  Βίβιαν Φίλιππα , οι οποίες μίλησαν για τον δημιουργικό μινιμαλισμό που περνάει τα δικά του μηνύματα.

Αξίζει να δείτε όλες τις φωτογραφίες και να ταξιδέψετε σε χώρους με υψηλής αισθητικής διακόσμηση σε όλο τον κόσμο

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ