Lover’s Knot Tiara: η αγαπημένη τιάρα της αξέχαστης Πριγκίπισσας Νταϊάνα!

Μια από τις πιο εντυπωσιακές τιάρες 

Μια από τις πιο εντυπωσιακές τιάρες στη συλλογή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας, είναι η Cambridge Lover’s Knot Tiara.

Όμως, η συγκεκριμένη τιάρα δεν είναι η αυθεντική Cambridge Lover’s Knot Tiara, αλλά ένα αντίγραφο που παρήγγειλε η γιαγιά της, η Βασίλισσα Μαίρη, το 1914.

Η αυθεντική Cambridge Lover’s Knot Tiara δημιουργήθηκε το 1818 για την Πριγκίπισσα Αυγούστα της Έσσης-Κάσσελ, σύζυγο του Πρίγκιπα Αδόλφου, Δούκα του Κέιμπριτζ, ο οποίος ήταν γιος του Βασιλιά Γεώργιου Γ’ της Αγγλίας.

Το 1858, η Αυγούστα έδωσε την τιάρα στην κόρη της, Δούκισσα Αυγούστα του Μέκλενμπουργκ-Στρέλιτς. Η ανιψιά της, η Μαίρη, μέλλουσα Βασίλισσα της Αγγλίας, θαύμαζε πολύ την τιάρα της θείας της. Όμως, η Αυγούστα δεν άφησε την τιάρα στην Μαίρη, αλλά στην εγγονή της και τελικά πουλήθηκε.

Έτσι, η Μαίρη αποφάσισε να παραγγείλει τη δική της τιάρα, ζητώντας από τον οίκο Garrand να φτιάξει ένα αντίγραφο. Για αυτή την τιάρα, “θυσίασε” μια άλλη τιάρα που είχε στην συλλογή της, την Ladies of England Tiara.

Η αυθεντική Cambridge Lover’s Knot Tiara είχε δύο σειρές μαργαριτάρια, μια κάτω και μια επάνω. Όμως, όπως συνήθιζε, η Βασίλισσα Μαίρη θέλησε να βάλει το δικό της στίγμα στο κόσμημα και ζήτησε να αφαιρεθεί η επάνω σειρά των μαργαριταριών και στη θέση τους να μπουν διαμάντια. Έτσι, η τιάρα της Βασίλισσας Μαίρη είναι διαφορετική από την αυθεντική Cambridge Lover’s Knot Tiara.

Μετά το θάνατο της Βασίλισσας Μαίρης, η τιάρα πέρασε στα χέρια της εγγονής της, Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία συνήθιζε να την φοράει κατά τη διάρκεια των 50’s. Στη συνέχεια, όμως, η Girls of Great Britain and Ireland Tiara έγινε η αγαπημένη της, οπότε η Cambridge Lover’s Knot Tiara έμεινε κλεισμένη για χρόνια στο θησαυροφυλάκιο του παλατιού.

Μέχρι τη στιγμή που η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ την “δάνεισε” στην Πριγκίπισσα Νταϊάνα ως δώρο για τον γάμο της.

Η Cambridge Lover’s Knot Tiara ήταν από τις αγαπημένες της αξέχαστης Πριγκίπισσας Νταϊάνα και την φορούσε αρκετά συχνά σε επίσημες εκδηλώσεις, αν και μερικοί το αμφισβητούν, γιατί πάντα παραπονιόταν ότι ήταν πολύ βαριά και της προκαλούσε πονοκέφαλο. Μετά το διαζύγιό της από τον Κάρολο, η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, επέστρεψε την τιάρα πίσω στην Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, αφού ήταν απλά “δανεική”.

Στις μέρες μας, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έχει “δανείσει” αρκετές φορές την Cambridge Lover’s Knot Tiara στην Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντελτον. Από τότε που η Κέιτ ξεκίνησε να την φοράει, η φήμη και η δημοτικότητα της συγκεκριμένης τιάρας εκτινάχθηκε!

Η αυθεντική Cambridge Lover’s Knot Tiara, εμφανίστηκε πέρσι στο γάμο της Δούκισσας Σοφίας της Βυρτεμβέργης με τον Maximilian d’Andigne. Την φορούσε η θεία της, Δούκισσα Ματθίλδη, τα πεθερικά της οποίας είχαν αγοράσει την αυθεντική τιάρα σε μια δημοπρασία στην Ελβετία, 4 δεκαετίες νωρίτερα, αναφέρει το tsemperlidou

Ήταν η πρώτη φορά που η Cambridge Lover’s Knot Tiara έβλεπε τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και δεκάδες χρόνια!

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ