Tον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο τίμησε η εκκλησία ως φιλάνθρωπο και φιλάγιο με το Ανώτατο Παράσημο του Αγ. Διονυσίου

Η Πρόθεση του βραβεύτηκε.

Στο τέλος των πανηγυρικών Εσπερίων για την ανάμνηση της Μεταθέσεως του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο (1717), απόψε, 23η Αυγούστου 2019, η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου τίμησε τον εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, με το Ανώτατο Παράσημο του Αγίου Διονυσίου.

 

Την απονομή και τη σχετική δικαιολόγηση έκανε ο εισηγητής της βραβεύσεως Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, εκ μέρους του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.

Ο Σεβ. Δωδώνης ανέφερε ότι αμέσως μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς της 26ης Οκτωβρίου 2018 στα Στροφάδια, ο τιμώμενος κ. Μαρτίνος προθυμοποιήθηκε να αναλάβει ο ίδιος και αποκλειστικά το βαρύτατο κόστος της αποκαταστάσης του πολυτραυματισμένου Καστρομονάστηρου των Παλαιολόγων στα Στροφάδια σύμφωνα με το kefaloniapress

Βεβαίως, τότε το ελληνικό κράτος, μόλις πληροφορήθηκε την πρόθεση αυτή, έσπευσε να αναλάβει εκείνο το σχετικό κόστος (κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί), όμως ο κ. Μαρτίνος εξέφρασε σαφή πρόθεση προσφοράς και αυτή η Πρόθεση βραβεύτηκε απόψε.


Τον πάπυρο της Απονομής ανέγνωσε εν πληθούση εκκλησία ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο Σεβ. Δωδώνης περικόσμησε τον Τιμώμενο με τα σχετικά διάσημα, αναφωνώντας “Άξιος!!!”, ο δε κ. Μαρτίνος ευχαρίστησε θερμά!

Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ