H Volkswagen με το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο ''του λαού“ θέλει να γεμίσει τους δρόμους (ΦΩΤΌ)

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του λαού

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen προβλέπει αύξηση περιθωρίου κέρδους μέχρι το 2022 και την πώληση ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025, κάτι που θα της επιτρέψει να εκθρονίσει από την πρώτη θέση στην ηλεκτροκίνηση την αμερικανική Tesla.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού ο διευθύνων σύμβουλος της VW ενδιαφέρεται να αποκτήσει μερίδιο της Tesla, είδηση που προκάλεσε την άνοδο της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας πάνω από 2%.

 

Το ID.3 χατσμπακ είναι το πρώτο όχημα, που στηρίζει στη νέα τεχνολογία της για την ηλεκτροκίνηση. Θα μπει στην παραγωγή τις ερχόμενες εβδομάδες στη Γερμανία και θα λανσαριστεί επισήμως τον επόμενο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φραγκφούρτης. 

Το ID.3 συμβολίζει τη φιλοδοξία της να παράξει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα γεμίσει τις λεωφόρους του κόσμου στον βαθμό που το πέτυχε και ο αυθεντικός Σκαραβαίος ή αργότερα το Golf σύμφωνα με το cleantechnica

Παρά το αυξημένο κόστος της επένδυσης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τη μείωση των πωλήσεων σε Γερμανία και Κίνα, η Volkswagen επανέλαβε χθες πως θα αυξήσει μέχρι το 2022 το περιθώριο κέρδους της στο 6%, από 5,2% το πρώτο εξάμηνο του 2019. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ