Ο πρίγκιπας Αλβέρτος με τον Γιώργο Παπανδρέου - Έφαγε γεμιστά - Ξετρελάθηκε με τα παϊδάκια (φώτο)

"Η Πάτρα είναι μια υπέροχη πόλη. Μου αρέσουν πολύ το φαγητό , οι παραλίες με τα γραφικά ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, οι μυρωδιές, η ευγένεια και η εξυπηρετικότητα του κόσμου".

O Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, θερμός φίλαθλος και θιασώτης της Κωπηλασίας βρίσκεται στην Πάτρα για να παρακολουθήσει τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες.

Εχθές το πρωϊ επισκέφθηκε την εγκατάσταση "Ηρα" και παρακολούθησε τον αγώνα του Rowing Beach Sprint ανάμεσα στα πληρώματα της Ελλάδας και του Μονακό.


 

"Λατρεύω την Ελλάδα, έρχομαι αρκετά συχνά και αγαπώ την ιστορία της, την κουλτούρα και τους ανθρώπους της που είναι πολύ φιλόξενοι" τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικοδέσποινα των Αγώνων: "Η Πάτρα είναι μια υπέροχη πόλη. Μου αρέσουν πολύ το φαγητό , οι παραλίες με τα γραφικά ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, οι μυρωδιές, η ευγένεια και η εξυπηρετικότητα του κόσμου". 

Σε ό,τι αφορά το Rowing Beach Sprint ο Πρίγκιπας Αλβέρτος επισήμανε σύμφωνα με το Sport  In της Πάτρας: 

καιρός είναι ιδανικός και ασφαλώς ο ήλιος της Ελλάδας δίνει ενέργεια στους αθλητές. Παρακολούθησα με μεγάλη ευχαρίστηση τον αγώνα στο διπλό Γυναικών σε μια πολύ ωραία εγκατάσταση". 

Και κατέληξε: "Εύχομαι καλή τύχη στους αθλητές, δύναμη σε όλους όσοι δουλεύουν για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα και ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία"

Ξενύχτησε στην Πάτρα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Patras Events, ο πρίγκιπας Αλβέρτος ήταν λιτός, απλός και συγκρατημένος στην τελετή έναρξης των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας. 

Ο πρίγκιπας (χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγο του) κάθισε δίπλα από τον πρόεδρο της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι και από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκο Παπαδημάτο. 

Πάντως, ο Αλβέρτος έδειξε να περνάει καλά και μετά το τέλος της τελετής δέχτηκε πρόταση από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκο Παπαδημάτο για φαγητό, πρόταση που αποδέχτηκε. Έτσι, παρόλο που με βάση ο πρόγραμμα του θα αναχωρούσε από την αχαϊκή πρωτεύουσα το βράδυ της Κυριακής, ο Πρίγκιπας ξενύχτησε στην Πάτρα! 

Ο πρίγκιπας και ο πρόεδρος συνοδεία φίλων και συνεργατών επέλεξαν γνωστό Πατρινό εστιατόριο με όμορφη θέα και καλό φαγητό, ενώ ο Αλβέρτος αποχώρησε μετά τη 1 τα ξημερώματα. Θυμίζουμε ότι ο πρίγκιπας, όπως και όλα τα μέλη της ΔΕΜΑ, είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο του Porto Rio, με τον Αλβέρτο να έχει κλείσει μία από τις πολυτελέστερες σουίτες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. 

Φώτο: Πλαζ ΕΟΤ Πάτρας

 

 

Ξετρελάθηκε με τα παϊδάκια

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Νίκος Παπαδημάτος και οι συνεργάτες του βρέθηκαν για φαγητό στο παραλιακό εστιατόριο "Πλαζ ΕΟΤ Πάτρας", Εκεί βρισκόταν και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Φώτο: Πλαζ ΕΟΤ Πάτρας

Φώτο: Πλαζ ΕΟΤ Πάτρας

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του εστιατορίου, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος δοκίμασε ελληνικά παραδοσιακά πιάτα όπως γεμιστά, παϊδάκια, σουβλάκια χοιρινά, χωριάτικη σαλάτα, τυριά Κεφαλονιάς, χορτόπιτα, συνοδευόμενα φυσικά από ελληνικό κρασί Ρομπόλα, Κεφαλλονιάς και Άδολη γη.

Φώτο: Πλαζ ΕΟΤ Πάτρας

Στο τέλος του γεύματος του ο πρίγκιπας του Μονακό, που ήταν ντυμένος casual με λευκό πόλο και λευκό παντελόνι, έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία με τους ιδιοκτήτες αλλά και τους εργαζομένους, τους οποίους ευχαρίστησε για την περιποίηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ