Ραχμάν Λούμι: Ο 18 χρονος Αλβανός μπήκε πρώτος στο Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ - Έγραψε 20άρια - Τα όνειρά του

Η αγωνία τελείωσε για τους χιλιάδες υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις,
 

Μπορεί οι φετινές βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο και να σημειώθηκε πτώση για την πλειονότητα των τμημάτων, ωστόσο αυτό δεν μειώνει καθόλου τον σπουδαίο αγώνα που έδωσαν όλοι οι υποψήφιοι.

Ύστερα από κόπο, ώρες μελέτης αλλά και αγωνίας για πάρα πολλούς μαθητές ήρθε η δικαίωση. Κάποιοι, μάλιστα, όχι απλώς μπήκαν στο μονοπάτι πραγμάτωσης των ονείρων τους αλλά «εισέβαλαν» με ...φόρα στις σχολές τις προτίμησή τους.

Με περισσότερες ή λιγότερες ώρες διαβάσματος, άλλοι με πιο ...χαλαρό πρόγραμμα και άλλοι αυστηροί με τον εαυτό τους, όλοι συμφωνούν ότι η Γ' Λυκείου είναι μία δύσκολη χρονιά που αξίζει την προσπάθεια. 

Οι περισσότεροι, μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι, αυτή η περίοδος να μην αποτυπωθεί μόνο ως μία κοπιαστική διαδρομή αλλά μια ενδιαφέρουσα «γέφυρα» σε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής τους.

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αν υπάρχει σκοπός και κοπιάσεις, επισημαίνει, από την πλευρά του, ο Ραχμάν Λούμι.

Ο 18χρονος γεννήθηκε στην Ελλάδα από γονείς βιοπαλαιστές, κατάγεται από την Αλβανία και διαμένει στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε κερδίσει υποτροφία στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, αφού στις σχετικές εξετάσεις είχε γράψει 100 στα 100!

Πέρασε πρώτος στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με 18.640 μόρια. Συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς μαθηματικών και φυσικής και -όπως λέει- μετά τις σπουδές και ένα καλό μεταπτυχιακό θέλει να μείνει και να εργαστεί στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thestival.gr, «ήταν μια δύσκολη χρονιά, που πρέπει να καταβάλεις αγώνα, αλλά στο τέλος ο κόπος ανταμείβεται».

Παράλληλα δηλώνει ανυπόμονος να ζήσει τη φοιτητική ζωή, η οποία κατά τον ίδιο αποτελεί «όνειρο για κάθε μαθητή».

Tα όνειρά του

Εν αντιθέσει με το κύμα των νέων που θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, ο Ραχμάν δηλώνει πιστός στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

«Σκέφτομαι το ενδεχόμενο ενός μεταπτυχιακού στο εξωτερικό. Ωστόσο στο τέλος θα ήθελα να γυρίσω και να εργαστώ εδώ», σημειώνει χαρακτηριστικά και διερωτάται: «Όλος ο κόσμος στην Ελλάδα έρχεται, εμείς θα φύγουμε;»

Όπως τονίζει ο Ραχμάν, ένα από τα μυστικά για την επιτυχία στις Πανελλαδικές είναι ο εκμηδενισμός του άγχους, όσο κι αν αυτό φαίνεται δύσκολο. «Η ψυχολογία είναι το 70% της επιτυχίας», επισημαίνει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ