Σαλάτα με σύκα εποχής, καρύδια και ανθότυρο

Κερδίζει τις εντυπώσεις και ξετρελαίνει με τη γεύση της.Υλικάφύλλα από ένα μαρούλι1 ματσάκι ρόκα1 ματσάκι λόλα κόκκινη1/2 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα4 αποξηραμένα σύκα σε φέτες8 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικοαλάτι (προαιρετικά)150 γραμμ. ανθότυρο κομμένο σε καρέ


Υλικά

  • φύλλα από ένα μαρούλι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 ματσάκι λόλα κόκκινη
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 4 αποξηραμένα σύκα σε φέτες
  • 8 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι (προαιρετικά)
  • 150 γραμμ. ανθότυρο κομμένο σε καρέ



Εκτέλεση


1. Πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά τοποθετώντας τα σε σαλατιέρα.

2. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ή σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε αρχικά τα σύκα, έπειτα τα περιχύνουμε με το κρασί και  τα σιγοβράζουμε για 5΄-6΄, να μαλακώσουν ελαφρά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

3. Προσθέτουμε στα λαχανικά τα καρύδια, τα σύκα με όσο υγρό έχουν και το ανθότυρο κομμένο σε καρέ.

4. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και περιχύνουμε με αυτά τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.


μερίδες 4Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Πηγή: argiro.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ