Το κόκκινο χαλί στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας – Όλες οι εμφανίσεις (φωτό)

Ο Μπραντ Πιτ, η Κατρίν Ντενέβ και ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι τα πρόσωπα που ξεχώρισαν

 

Το κόκκινο χαλί της Βενετίας έχει στρωθεί εδώ και λίγες ημέρες και καθημερινά περνούν από αυτό, αφήνοντας τη δική τους μοναδική τους αύρα, δεκάδες κυρίες του κινηματογράφου και μη.

Η τελετή έναρξης του κινηματογραφικού φεστιβάλ άρχισε στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη 28 Αυγούστου. Πλήθος αστέρων δίνουν το "παρών", όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Τζόνι Ντεπ, η Πενέλοπε Κρουζ, ο Αντόνιο Μπαντέρας. 

Αλλες εντυπωσιάζουν με τα κάλλη τους, όπως η Μόνικα Μπελούτσι , άλλες με το αξεπέραστο στιλ τους, όπως η, άλλες με τον μοναδικό αέρα τους όπως το δίδυμο Κατρίν Ντενέβ και Ζιλιέτ Μπινός. Και φυσικά κάποιες άλλες με τα ατελείωτα σκισίματα στα φουστάνια τους (όπως η Σκάρλετ Γιόχανσον) και τα διαφόρων ειδών στιλιστικά ατυχήματα.

Getty Images

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του

Ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ πρόσθεσε έναν Χρυσό Λέοντα για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο στη μακρά λίστα των βραβείων που έχει κερδίσει, καθώς το Φεστιβάλ της Βενετίας τον τίμησε σήμερα για το σύνολο της καριέρας του.

Ο 69χρονος βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, γνωστός για τις εμβληματικές ταινίες του, όπως το "Μίλα της", το "Όλα για τη μητέρα μου" και, πιο πρόσφατα, για το "Πόνος και δόξα", έκανε το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ αυτό το 1983 με τη μαύρη κωμωδία "Αμαρτωλές καλόγριες". Ήταν υποψήφιος για τον Χρυσό Λέοντα το 1988, με τις "Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης", μια ταινία που τον έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο.

"Η Βενετία... είναι ο τόπος όπου γεννήθηκα ως σκηνοθέτης. Για μένα, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο", είπε στους δημοσιογράφους ο Αλμοδόβαρ.

Ο Αλμοδόβαρ, που έχει συνεργαστεί κατ' επανάληψη με τον Αντόνιο Μπαντέρας και την Πενέλοπε Κρουζ, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για το έργο του, όπως ένα Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για το "Μίλα της" ενώ το "Όλα για τη μητέρα μου" κέρδισε το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 2000.

Δείτε όλες τις φωτό στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ