Φεστιβάλ Βενετίας: H πρεμιέρα για Κώστα Γαβρά, Μπουρδούμης – Τσίπρας, Λούλης – Βαρουφάκης – Το πρώτο τρέιλερ (φωτό & βίντεο)

Τιμήθηκε ο Κώστας Γαβράς 

Ο Κώστας Γαβράς τιμήθηκε με το βραβείο Jaeger-LeCoultre Glory 2019 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ενώ στην φετινή διοργάνωση έκανε παγκόσμια πρεμιέρα, εκτός διαγωνιστικού τμήματος, η τελευταία ταινία του σκηνοθέτη, Ενήλικοι στην Αίθουσα. O Κώστας Γαβράς τιμήθηκε με το βραβείο, για το σύνολο του έργου του, λίγο πριν την προβολή του Ενήλικοι στην Αίθουσα. 

Δείτε και τις 279 φωτό στο Zimbio

Η πολυαναμενόμενη ταινία, που βασίζεται σε βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, πραγματεύεται την ταραγμένη πολιτικά περίοδο του 2015, όταν ο συγγραφές ήταν Υπουργός Οικονομικών, τα capital controls και το δημοψήφισμα.

Η βράβευση έγινε παρουσία των συντελεστών του (του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, της συζύγου του και παραγωγού Μισέλ-Ρέι Γαβρά, των ηθοποιών Χρήστου Λούλη, Αλέξανδρου Μπουρδούμη, Βαλέρια Γκολίνο, Ζοσιάν Πινσόν, Κορνέλιους Ομπόνια, Βίνσεντ Νέμεθ, Ντάαν Σούρμανς, Μπράκα βαν Ντέσμπεργκ, Χόφιτ Γκόλαν, Φραντσέσκο Ακουαρόλι, του συνθέτη Αλεξάντρ Ντεσπλά) και του εμπνευστή του Γιάνη Βαρουφάκη που μαζί με τη Δανάη Στράτου περπάτησαν στο κόκκινο χαλί της Μόστρας.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Κώστας Γαβράς έκανε αρκετά πολιτικά σχόλια. Δήλωσε πως «η ευρωπαϊκή Αριστερά απέτυχε παντού και πως η Ευρώπη μετατρέπεται σε νεοφιλελεύθερη αυτοκρατορία». 

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ