Όταν ο 12χρονoς Χάρι έμαθε από τον 15χρονο Ουίλιαμ ότι σκοτώθηκε η μαμά τους - Τι ζήτησε από τον Κάρολο (φώτο-βίντεο)

Ο πρίγκιπας Κάρολος αρνήθηκε το αίτημα του γιου του για να τον προστατέψει

Από το να παίζουν μαζί στο παλάτι μέχρι το να ιππεύουν και οι τρεις μαζί, ο δεσμός της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τους δύο γιους της Χάρι και Ουίλλιαμ ήταν πολύ ισχυρός.

Οι τρεις τους περνούσαν αρκετές βραδιές βλέποντας βίντεο στο παλάτι τους Κέσινγκτον και η Νταϊάνα ήταν αποφασισμένη να μεταδώσει στους γιους της το πάθος της για τη φιλανθρωπία, ώστε να ακολουθήσουν τα βήματα της.

Σε μία συνέντευξη που είχε δώσει στον  Martin Bashir, η Νταϊάνα δήλωσε ότι ήθελε οι δύο γιοι της να μπορούν να καταλάβουν τα συναισθήματα των ανθρώπων, τις αγωνίες , τις ανασφάλειες, τις ελπίδες και τα όνειρα τους.

Συχνά οι δύο πρίγκιπες συγκρίνονται με την μητέρα τους , σε ότι αφορά στο κοινωνικό της έργο. Και η πριγκίπισσα φρόντισε τα δύο παιδιά της να μάθουν από νωρίς πόσο τυχερά ήταν.

Φώτο: AFP

Η ίδια είχε δηλώσει ότι παίρνει μαζί της τον Ουίλιαμ και το Χάρι όταν επισκέπτεται τους άστεγους , ή όταν πηγαίνει σε ανθρώπους που πεθαίνουν από Aids. "Πηγαίνω τα παιδιά σε μέρη που κανένα μέλος αυτής της οικογένειας δεν πήγε όταν ήταν σε αυτή την ηλικία. Έτσι θα αποκτήσουν  από νωρίς γνώση για το τι συμβαίνει στον κόσμο και ελπίζω ότι κάποτε αυτή η γνώση θα μετατραπεί σε δύναμη και σε θέληση να βοηθάνε όποιον έχει ανάγκη", είχε δηλώσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Αλλά όλα αυτά τελείωσαν νωρίς. Ο Ουίλιαμ ήταν όλις 15 χρονών και ο Χάρι μόλις 12 όταν η αγαπημένη τους μαμά σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997. Οι δύο πρίγκιπες ήταν διακοπές με τον πατέρα τους στην εξοχική κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ , όταν ήρθαν τα νέα για την τραγωδία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν ο πρώτος που έμαθε από το τηλέφωνο τα νέα για τον τραγικό θάνατο της πρώην συζύγου του.

Φώτο: The Graham Photo

Σοκαρισμένος ενημέρωσε την βασίλισσα Ελισάβετ και οι δύο τους προσπάθησαν να βρουν τρόπο να πουν στον Ουίλιαμ και στο Χάρι τα χειρότερα νέα που θα μπορούσαν να ακούσουν. Κύριο μέλημα της βασίλισσας και του πρίγκιπα Κάρολου ήταν να προστατέψουν τους δύο πρίγκιπες από την τραγωδία.

 Ο Χάρι όταν άκουσε την είδηση ζήτησε από τον πατέρα του να ταξιδέψει μαζί του στο Παρίσι ώστε να φέρουν μαζί το φέρετρο της αγαπημένης του μητέρας στη Μεγάλη Βρετανία.  Ωστόστο ο πρίγκιπας Κάρολος αρνήθηκε το αίτημα του γιου του για να τον προστατέψει από τον πόνο και πήγε μόνος του να φέρει τη σορό της Νταϊάνας στη Μεγάλη Βρετανία.

Φώτο: Wire Image

Ο Κάρολος απελπισμένος να προστατεύσει τον νεαρό γιο του πήγε μόνος του στο Παρίσι. Βέβαια προκειμένου να φθάσει στο σημείο να μπει μόνος του στο βασιλικό τζετ έπρεπε να δώσει μάχη με τη μητέρα του τη βασίλισσα Ελισάβετ που του απαγόρευσε να μεταφέρει τη σορό της πρώην συζύγου του καθώς ήταν ανάρμοστο για τον ρόλο του ως πρίγκιπα.

Η απόφαση του Κάρολου να φέρει μόνος του τη σορό της πριγκίπισσας Νταϊάνας προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις του με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο δημοσιογράφος και φίλος της Νταϊάνα Richard Kay δήλωσε: " Η άποψη της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν ότι τα δύο μικρά αγόρια ήταν τώρα η κύρια προτεραιότητά τους."

Ο Κάρολος πολέμησε για την Νταϊάνα στον θάνατο όσο δεν πολέμησε ποτέ για εκείνη όταν ήταν ζωντανή. Και νίκησε.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αρνήθηκε να υποχωρήσει και τελικά η βασίλισσα συμφώνησε να του επιτρέψει να πετάξει με βασιλικό αεροπλάνο για να φέρει το σώμα του πρώην συζύγου του στη Βρετανία. Και ήταν εκείνος που μπήκε στο βασιλικό σκάφος και έφερε το φέρετρο με τη σορό της. 

Αυτή ήταν , όπως λέει ο Κέι, μία αιφνιδιαστική και γενναία κίνηση εκ μέρους του καθώς στο κάτω κάτω αυτό που ήταν ήταν ένας πρώην σύζυγος και πατέρας των παιδιών της, δεν είχε πλέον κανένα ρόλο στη ζωή της.

Φώτο: PA

Μόλις πέρυσι σε ένα σχετικό ντοκιμαντέρ ο πρίγκιπας Χάρι κατάφερε  να μιλήσει για το πένθος που βίωσε και τη μάχη που έδωσε με την ψυχική του υγεία μετά τον θάνατο της  πριγκίπισσας Νταϊάνα, αναφέρει η Mirror.

 Όπως είπε, αρνιόταν να δεχθεί ότι εκείνη είχε "φύγει". Πάντως, εξήρε τον πατέρα του που στάθηκε στο πλευρό του τις δύσκολες ώρες. "Ήταν εκείνος που έμεινε πίσω και προσπαθούσε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να μας προστατεύσει και να μας φροντίσει" είχε πει ο πρίγκιπας Χάρι.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ