Αυτό το φθινόπωρο πάμε Ηρώδειο - Σπουδαίες παραστάσεις & συναυλίες στη σκιά της Ακρόπολης (φώτο)

Τι θα δούμε στο Ηρώδειο το φθινόπωρο

Οι διακοπές για τους περισσότερους τελείωσαν και τώρα που επιστρέψαμε στο "κλεινόν άστυ", έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σπουδαίες παραστάσεις και σημαντικές συναυλίες στη σκιά της Ακρόπολης. Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, υποδέχεται το φθινόπωρο με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι φίλοι της αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις "Ικέτιδες" τουΕυριπίδη και τις «Νεφέλες», του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη παρουσιάζονται  ως λαϊκή οπερέτα από τους Σταμάτη Κραουνάκη και Μαριάννα Κάλμπαρη

Η  Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία) , παρουσιάζει για μία μόνο παράσταση το έργο του Ευγένιου Τριβιζά "Ο Χιονάνθρωπος και το Κορίτσι".

Οι μουσικόφιλοι θα απολαύσουν μοναδικές συναυλίες με μεγάλα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας σκηνής. Το Classic Rock 3 έρχεται στο Ηρώδειο στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου για να σας χαρίσει έναν υπέροχο συνδυασμό του hard rock και του progressive rock με τον Vivaldi! 

Η Τζέιν Μπίρκιν έρχεται στο Ηρώδειο για να μας ξεναγήσει στον μελωδικό κόσμο του Gainsbourg, αλλά και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του θρυλικού συγκροτήματος Queen με τη βοήθεια μιας 10μελής ροκ μπάντας, μιας 60μελής Συμφωνικής Ορχήστρας και τεσσάρων ταλαντούχων τραγουδιστών. Παράλληλα, ο θρύλος του ροκ Eric Burdon, θα βρεθεί στο Ηρώδειο για να μας αφηγηθεί με τη βαθιά φωνή του τις ροκ ιστορίες της ζωής του.

Παράλληλα ο μύθος του βιολιού Nigel Kennedy, που έρχεται ξανά στο Ηρώδειο με το πιο εμβληματικό του έργο, το «Four Seasons» του  Vivaldi. Oι Archive γιορτάζουν στην Αθήνα 25 χρόνια από την δημιουργία τους με μία βραδιά αφιερωμένη στους κορυφαίους μουσικούς σταθμούς της καριέρας τους και τιμώντας την ιδιαίτερη σχέση που έχουν με το ελληνικό κοινό!

Ο Μίμης Πλέσσας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Το Σπίτι του Ηθοποιού, μας ετοιμάζει μια Νύχτα Καλοκαιριού, μια βραδιά γιορτής της μουσικής και του θεάτρου. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα δώσει συναυλία με τον τίτλο «Πάμε γι΄  άλλες πολιτείες«. Από τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχυθούν τα παιδικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, θα μας χαρίσει μια ξεχωριστή βραδιά στoν εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου, όπου θα παρουσιάσει τη συγκλονιστική συναυλία «5 Λαικές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν», ένα ξεχωριστό και σπάνιο αφιέρωμα που ενώνει τη νεότερη μουσική ιστορία της χώρας.

Στις 30 Σεπτεμβρίου ο Μέντα 88  τιμάει ένα από τα πιο διαχρονικά αγαπημένα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού, τον Γιώργο Νταλάρα, με μια μεγάλη επετειακή συναυλία στο Ηρώδειο.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου  μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με σκοπό τη στήριξη των 30.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Καλά είναι τα νέα και για τους φίλους της όπερας. Ένας από τους πιο σπουδαίους εν ζωή τενόρους, ο Andrea Bocelli έρχεται στο Ηρώδειο για μια ξεχωριστή συναυλία στις αρχές του φθινοπώρου. 

Για τους φίλους του χορού τα περίφημα μπαλέτα Béjart της Λωζάνης, που έρχονται να αποθεώσουν την τέχνη του μπαλέτου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων

5 Σεπτεμβρίου - «Ικέτιδες», από το Εθνικό Θέατρο

Μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με μια εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη για τον πόλεμο, τους νεκρούς του, την υπαρξιακή αγωνία, την αξιοπρέπεια, την πίστη και τη γυναικεία αντοχή.

Οι Ικέτιδες του Ευριπίδη είναι ένα έργο-εγκώμιο των Αθηνών, του δημοκρατικού πολιτεύματος και των χρηστών ηγετών και πολιτών, βαθιά ανθρώπινο και οξυδερκές μέσα στους αιώνες. 

53 χρόνια μετά το μοναδικό της ανέβασμα από το Εθνικό Θέατρο (1966) σε σκηνοθεσία του Τάκη Μουζενίδη και 39 χρόνια από την πρώτη παράσταση του ΘΟΚ στην Επίδαυρο (1980) σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους, η τραγωδία σκηνοθετείται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινό, σε ένα εγχείρημα που στηρίζεται στη συνεργασία των καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

6 Σεπτεμβρίου   «Νεφέλες»,  σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά 

Ο Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται για πρώτη φορά με το αριστοφανικό έργο και με τη σύμπραξη πολύ σημαντικών ηθοποιών (Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κλίνης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου) χρίζει πρωταγωνίστριες της παράστασης τις ίδιες τις Νεφέλες, που έρχονται να κηρύξουν την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας της λογικής και την επιστροφή σε μια χαμένη πνευματικότητα, σ’ ένα αέναο και επικίνδυνο παιχνίδι μεταμορφώσεων.

 

7 Σεπτεμβρίου «Queen Symphonic – A rock & Orchestra Experience»

Μια δημιουργία του BBC που φέρνει επί σκηνής τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen, ερμηνευμένες από τους 4 τραγουδιστές, Rachael Wooding, Jon Boydon, Peter Eldridge & Julie Stark, πρωταγωνιστές του πολυσυζητημένου ροκ μιούζικαλ “We Will Rock You”, που παρουσιάζεται στο West End με τις ευλογίες του Brian May - θρυλικού κιθαρίστα των Queen. Μαζί τους, επί σκηνής, 10μελής ροκ μπάντα και η 60μελής Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων που θα διευθύνει ο βρετανός αρχιμουσικός Richard Sidwell.

Για μια και μοναδική συναυλία κάτω από την Ακρόπολη, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες των θρυλικών Queen, και να τραγουδήσει ζωντανά μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια, όπως το Bohemian Rhapsody, το We Are The Champions, το Another One Bites the Dust, το Somebody to Love.

9 Σεπτεμβρίου - Οι «Εκκλησιάζουσες» ως λαϊκή οπερέτα από τους Σταμάτη Κραουνάκη και Μαριάννα Κάλμπαρη

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζουν τη νέα μακροπρόθεσμη συνεργασία τους με την παρουσίαση,  της παράστασης “Εκκλησιάζουσες – Η λαϊκή οπερέτα”, σε μετάφραση – λιμπρέτο – μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς επιμελείται η έμπειρη Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.

 

10 Σεπτεμβρίου -Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Νίκος Πορτοκάλογλου

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου μας προσκαλούν στο φινάλε της φετινής μεγάλης καλοκαιρινής περιοδείας τους σε Ελλάδα και Κύπρο, στις 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Μια συναυλία αλλιώτικη από τις άλλες, αφού, για πρώτη φορά, οι δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους για να αγκαλιάσουν τα 30.000 παιδιά που στηρίζει η Ένωση Μαζί για το Παιδί.  

Με «Διδυμότειχο μπλουζ», «Κλείνω κι έρχομαι», «Έλα ψυχούλα μου», «Να με προσέχεις», «Φλασάκι», «Δε μας συγχωρώ», «Πεθαίνω για σένα», «Και τι ζητάω», «Αχ θάλασσα μου σκοτεινή», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι (Ο γάτος)», «Πόσο σε θέλω» και πολλές ακόμα επιτυχίες τους, οι δύο ερμηνευτές και τραγουδοποιοί απευθύνουν κάλεσμα σε όλους να συμβάλλουν για την βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών που αγκαλιάζει το Μαζί για το Παιδί. 

11 Σεπτεμβρίου Andrea Bocelli

Ο πιο αγαπημένος τενόρος του κόσμου, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών ο οποίος κατάφερε να φέρει την κλασική μουσική στην κορυφή των διεθνών charts, μουσικός, συνθέτης και παραγωγός, ο κορυφαίος και πολυτάλαντος Andrea Bocelli (Αντρέα Μποτσέλι), Επίτιμος Πρόεδρος του International Foundation for Greece, βάζει ο ίδιος την προσωπική του υπογραφή στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού.

Η συναυλία έγινε sold out μέσα σε 48 ώρες.

12 Σεπτεμβρίου «Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι», του Ευγένιου Τριβιζά

Τo μουσικοθεατρικό ονειρόδραμα  «Ο Χιονάνθρωπος και το Κορίτσι. Πόσο μεγάλο είναι ένα "πάντα";», βασισμένο στο γνωστό μυθιστόρημα  τού «ποιητή παραμυθιών» Ευγένιου Τριβιζά, παρουσιάζει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία) την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 9.00 μ.μ. στο Ηρώδειο για μία μόνο παράσταση.

Τη μουσική συνέθεσε ειδικά για την παράσταση ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου το σχεδιασμό φωτισμών ο Γιώργος Τέλλος και τις βίντεο-προβολές ο Χρήστος Μαγκανάς.

 Στην παράσταση συμμετέχουν οι:  Χάρης Ανδριανός, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Νάντια Κοντογεώργη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Σπανός, Τώνια Σωτηροπούλου, Aποστόλης Τότσικας.  Μαζί τους οι ηθοποιοί: Μάριος Κρητικόπουλος, Χρήστος Νικολάου, Ιωάννα Πιατά, Κατερίνα Σούσουλα, Δημήτρης Τσακάλας. 

13 Σεπτεμβρίου Archive

Το γκρουπ των Darius Keeler και Danny Griffiths συμπλήρωσε 25 χρόνια από την δημιουργία του και ετοιμάζει συναυλίες αφιερωμένες στους κορυφαίους μουσικούς σταθμούς της καριέρας του, που έχουν να κάνουν με μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του νέου κύματος του progressive rock.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, κάτω από την σκιά του Παρθενώνα, οι Archive θα δώσουν μία μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού - σχεδιασμένη αποκλειστικά για το ελληνικό κοινό και, φυσικά, για τον επιβλητικό χώρο του Ηρωδείο.

15 και 16 Σεπτεμβρίου -Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης

Τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης έρχονται στο Ηρώδειο με ένα ensemble 60 χορευτών για να  μαγέψουν την σκηνή του Ηρωδείου με χορογραφίες πάνω σε μουσική από τον Ravel έως τον δικό μας Μίκη Θεοδωράκη. 3 σπουδαία έργα που παρουσιάζονται μαζί για δύο μόνο παραστάσεις, Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις 2 χορογραφίες «σταθμούς» του Μaurice Béjart. «7 ελληνικοί χοροί» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και το περίφημο «Boléro» με την αξεπέραστη μουσική του Maurice Ravel που αποθεώνουν την τέχνη του μπαλέτου.

 

17 και 18 Σεπτεμβρίου «Classic Rock 3»

80 κλασικοί μουσικοί, εξαιρετικοί τραγουδιστές, ηλεκτρικά όργανα, o βιρτουόζος Uli Jon Roth και η συναρπαστική φωνή του Ray Wilson, σε δύο αξέχαστα βραδιά κάτω από την Ακρόπολη! 

Μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, παρουσιάζει τη συναυλία με την οποία η ροκ μουσική μπόρεσε να εισχωρήσει και να ακουστεί σε όλες τις μεγάλες όπερες της Ευρώπης.

19 και 22 Σεπτεμβρίου - Florence and The Machine

Τα εισιτήρια πωλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα συναυλιών στην Ελλάδα! Μέσα σε 60' λεπτά ακριβώς!

Η αγάπη του ελληνικού κοινού για τη Florence φθάνει σε επίπεδο λατρείας! Η προσμονή του να δει ζωντανά τη Florence στη σκηνή του Ηρωδείου είναι απερίγραπτη!

Μία σύγχρονη ιέρεια παίρνει την υποδοχή που της αξίζει από το ελληνικό κοινό!

Η Florence υποκλίνεται στη λατρεία των fans στην Ελλάδα και προσφέρει μία δεύτερη βραδιά μουσικής μυσταγωγίας, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου!

20 Σεπτεμβρίου "Last Time To See Me Before I die»: John Cleese"

O Τζον Κλιζ κωμικός και θρυλικό μέλος των Monty Python έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού.   Ο Κλιζ θα δώσει μία μοναδική παράσταση την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 σε έναν από τους πιο επιβλητικούς χώρους στο πλαίσιο της περιοδείας του «Last Time To See Me Before I die».   Η παράσταση θα περιλαμβάνει μεγάλες στιγμές της καριέρας του μέσα από ένα μοντάζ δημοφιλών clips και live comedy για πρώτη και ίσως «τελευταία» φορά ενώπιον του ελληνικού κοινού 

21 Σεπτεμβρίου -Τζέιν Μπίρκιν και «Gainsbourg Symphonique»

Είναι γεγονός! Η Τζέιν Μπίρκιν η ιέρεια και μούσα του Σερζ Γκαίνσμπουργκ, έρχεται στην Ελλάδα, μετά από 11 χρόνια, για μια και μοναδική συναυλία, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της. 

Η  Αγγλίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Gainsbourg Symphonique», συνοδευόμενη από την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμη μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ. Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Τζέιν Μπίρκιν, μεταφέροντας μας στον μελωδικό κόσμο του Gainsbourg είναι:L'Anamour, Valse de Melody, Baby Alone in Babylone, La Chanson de Prevert, L'amour de moi, Ces Petits Riens κα.

Μία συναυλία όνειρο του δημιουργού, να παρουσιαστούν τα τραγούδια του παιγμένα σαν συμφωνικά κομμάτια, που υλοποιήθηκε πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του. Ενορχηστρωτής, ο Ιάπωνας συνθέτης και πιανίστας Νομπουγιούκι Νακαζίμα. 

26 Σεπτεμβρίου -Μίμης Πλέσσας

Ο  Μίμης Πλέσσας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Το Σπίτι του Ηθοποιού, μας ετοιμάζει μια Νύχτα Καλοκαιριού, μια βραδιά γιορτής της μουσικής και του θεάτρου, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ηρώδειο.

Τον Μίμη Πλέσσα θα συντροφεύσουν κορυφαίοι και αγαπημένοι ερμηνευτές όπως η Μελίνα Ασλανίδου, ο Δάκης, ο Στέλιος Διονυσίου, η Μελίνα Κανά, ο Γιάννης Κότσιρας, η Γιώτα Νέγκα και ο Μίλτος Πασχαλίδης. Σημαντική είναι και η παρουσία δύο καταξιωμένων συνθετών στην ξεχωριστή αυτή βραδιά. Ο Γιώργος Κατσαρός και ο Κώστας Χατζής θα χαρίσουν στο κοινό μία  συγκινητική μουσική σύμπραξη με τον Μίμη Πλέσσα.

27 Σεπτεμβρίου -Eric Burdon and The Animals «Farewell Europe»

Ο θρύλος του ροκ, η ψυχή των Animals, το είδωλο των '60s, η κινητήριος δύναμη της περίφημης British Invasion, ο πρωτοπόρος της ψυχεδελικής σκηνής του San Francisco, ένας από τους σπουδαιότερους ήρωες του rock 'n' roll, ο αειθαλής Eric Burdon, θα βρεθεί στο Ηρώδειο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου για να μας αφηγηθεί με τη βαθιά φωνή του τις ροκ ιστορίες της ζωής του.

Ο Eric Burdon θα αποχαιρετίσει την Ευρώπη κάτω από την Ακρόπολη τραγουδώντας όλες εκείνες τις ιστορίες που μας έκαναν να τον ακολουθούμε πιστά μέσα στο χρόνο.

Τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν μία από τις σπουδαιότερες μορφές της μουσικής ιστορίας του 20ού αιώνα που, ακούραστη, συνεχίζει την πορεία της και στον 21ο.

Ο Eric Burdon δεν είναι ένας συνηθισμένος καλλιτέχνης. Τραγουδιστής, στιχουργός, συγγραφέας, ζωγράφος και ενίοτε ηθοποιός, μέλος του Rock 'n' Roll Hall of Fame από το 1994 και ανάμεσα στους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών σύμφωνα με το Rolling Stone, μετρά πάρα πολλά επιτεύγματα στα 60 χρόνια καριέρας του.

28 Σεπτεμβρίου - Mario Biondi

Ο σαγηνευτικός Mario Biondi, επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, με τις σημαντικότερες soul ιστορίες του, που θα ακουστούν για πρώτη φορά στον επιβλητικό χώρο του Ηρωδείου, για μία νύχτα κάτω από τα αστέρια, μαγική από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, γεμάτη πάθος και συναίσθημα, στη σκιά της Ακρόπολης.

29 Σεπτεμβρίου -«Με το δοξάρι της ψυχής…. 60 χρόνια του θρυλικού τροβαδούρου της Κρήτης»: Βασίλης Σκουλάς

Ο ζωντανός θρύλος της κρητικής μουσικής, ο Ανωγειανός Βασίλης Σκουλάς, γιορτάζει τα εξήντα χρόνια παρουσίας στο τραγούδι, με μια μεγάλη συναυλία.

30 Σεπτεμβρίου -Γιώργος Νταλάρας

 Ο Μέντα 88 γιορτάζει τα μουσικά γενέθλια του ανθρώπου που καθορίζει εδώ και 50 χρόνια το συναίσθημα, την αισθητική, την αγάπη, τον πόνο, την ανάταση και την ιστορική μνήμη ενός ολόκληρου λαού μέσα από το τραγούδι.

Αγαπημένοι συνάδελφοι και κυρίως φίλοι από τα πρώτα χρόνια -τα χρόνια της αθωότητας, τα χρόνια της φωτιάς αλλά και μέχρι σήμερα-, φίλοι μιας ζωής αλλά και νέα αξιόλογα πρόσωπα ανεβαίνουν στη σκηνή για να γιορτάσουν τα μουσικά του γενέθλια τραγουδώντας μαζί του μεγάλα, κλασικά αλλά και απρόβλεπτα ντουέτα.

Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Μαρίζα Ρίζου, Μαρίνα Σάττι, Μπάμπης Στόκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάριος Φραγκούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης σε δυνατά DUETS με τον Γιώργο Νταλάρα, σε μία συναυλία που συνδιοργανώνουν ο Μέντα 88 και η ΜINOS-EMI/UNIVERSAL. Και ο κατάλογος μεγαλώνει…

1 Οκτωβρίου - «Πάμε γι’ άλλες πολιτείες!»: Σταμάτης Σπανουδάκης 

Ένας “παρεξηγημένος” στίχος του 1987, που γίνεται τραγούδι και καταλήγει σήμερα σε μία αλλοιώτικη συναυλία. Τα τελευταία χρόνια κάνω τις συναυλίες μου μ’ ένα συγκεκριμένο μουσικό σχήμα αλλά και ήχο. Σήμερα θέλω να το αλλάξω όλο αυτό, «κλείνοντας το μάτι» σε έναν άλλο ήχο, κυρίως για να ακούσω εγώ, και βέβαια εσείς, κάτι διαφορετικό. Φανταστείτε λοιπόν, χάλκινα πνευστά, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα, κιθάρες, κλασσικό πιάνο, τραγούδι αλλά και χορωδία, να δημιουργούν τοπία μουσικά διαφορετικά, αλλά και να ενώνονται, παντρεύοντας Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα. Ηχοχρώματα σε γνωστές, άγνωστες αλλά και καινούργιες μουσικές μου σε μουσικούς τόπους, που ίσως δεν επισκέφτηκα άλλη φορά» τονίζει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

5 Οκτωβρίου -«5 Λαικές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν»: Σταύρος Ξαρχάκος

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, θα μας χαρίσει μια ξεχωριστή βραδιά στoν εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου, όπου θα παρουσιάσει τη συγκλονιστική συναυλία «5 Λαικές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν», ένα ξεχωριστό και σπάνιο αφιέρωμα που ενώνει τη νεότερη μουσική ιστορία της χώρας. Ο μαέστρος, διευθύνοντας επταμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ που τον πλαισιώνουν και φωνητικά, μας χαρίζει ένα σπάνιο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και του Μάνου Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη.

7 Οκτωβρίου -«Vivaldi Four Seasons»: Nigel Kennedy 

Τριάντα χρόνια πριν, ο Nigel Kennedy με την ηχογράφηση του Four Seasons (Τέσσερις Εποχές), του Vivaldi, έφερε την επανάσταση στην κλασική μουσική. Η ηχογράφηση του 1989 κέρδισε μια θέση στο βιβλίο Guinness ως το καλύτερο κλασικό έργο όλων των εποχών. Έχει πουλήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα και παραμένει ως σήμερα ο κλασσικός δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Ο Nigel Kennedy δεν έχει μόνο αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους βιρτουόζους βιολιού στον κόσμο, αλλά είναι ο πρώτος σε πωλήσεις κλασικός βιολιστής όλων των εποχών. Η τεχνική του, το μοναδικό ταλέντο και η πληθωρική σκηνική του παρουσία, έφεραν νέες προοπτικές τόσο στο κλασσικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο. Ο Kennedy έχει παίξει με κορυφαίες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ