Όταν ελέγχεις τις σκέψεις σου, μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου!

H δύναμη της σκέψης...

Όταν αρχίζεις να βρίσκεις τι κάνεις με το μυαλό σου ή, ακόμα, καλύτερα, πως αυτό επηρεάζει εσένα, μπορείς να ελέγξεις τι πραγματικά θέλεις. Οι σκέψεις μας δεν είναι αυτόνομες, αντιθέτως μπορούν να ελεγχθούν από εμάς και να αλλαχθούν με σκοπό να εξυπηρετήσουν τα όνειρά μας. Τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν:

Παρατήρησε τις σκέψεις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αρχίσεις να παρατηρείς τις σκέψεις σου. Άρχισε να κρατάς ημερολόγιο και να γράφεις ό,τι πραγματικά θέλεις για τον εαυτό σου. Aς πούμε ότι ένας από τους τομείς που θέλεις να δουλέψεις είναι η σχέση σου με το σώμα σου. Τώρα, σιγουρέψου ότι ακούς τον εαυτό σου να μιλάει σε σένα όταν κοιτάζεσαι σε ένα καθρέφτη, όταν ντύνεσαι, όταν ψωνίζεις ή αποφεύγεις να δοκιμάζεις ρούχα. Τι λες στον εαυτό σου; Άκουσέ το και γράψτο.

Ονόμασέ τες

Αποφάσισε ποια μοντέλα σκέψης θέλεις να εξαλείψεις. Θα αρχίσεις  να παρατηρείς ότι μιλάς συνεχώς στον εαυτό σου για ένα συγκεκριμένο πράγμα και είναι αρνητικό, με αποτέλεσμα να σε κάνει να νιώθεις άσχημα. Βρες το αρνητικό μοτίβο σκέψης που δεν πορεύεται με τα όνειρά σου και δώστου ένα όνομα.

Σταμάτησέ τες

Τη στιγμή που θα ακούσεις αυτές τις σκέψεις στο κεφάλι σου, να είσαι έτοιμη να παλέψεις για να τις σταματήσεις. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να πεις στον εαυτό σου να σκεφτεί κάτι άλλο. Επειδή έχεις επιτρέψει σε αυτόν τον άγριο διάλογο να ελέγξει αρκετούς τομείς της ζωής σου, δεν έχεις ιδέα ότι αν ξαφνικά δεν θέλεις να συνεχιστεί, μπορείς να πατήσεις πόδι και να ζητήσεις να σταματήσει αυτό. Οι  καλύτεροι τρόποι για να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις είναι είτε να τις εξομολογηθείς δυνατά σε κάποιον είτε να  δημιουργήσεις μια συνέπεια για τον εαυτό σου καθώς εμπλέκεται σε αυτές τις σκέψεις.

Αντικατάστησέ τες

Αποφάσισε ποιες σκέψεις θέλεις πραγματικά να καλλιεργήσεις αντί των σημερινών, φροντίζοντας να ευθυγραμμιστούν με τα όνειρά σου. Είσαι υπεύθυνη για αυτό που θέλεις να σκεφτείς, απλώς δεν το έχεις εξασκήσει. Θα χρειαστεί χρόνο, όμως μπορείς να τα καταφέρεις. Υποβίβασε τις αρνητικές σκέψεις εκεί που τους αξίζει και άφησε χώρο γι΄ αυτές που θέλεις πραγματικά, και που είναι αισιόδοξες και θετικές.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τις θετικές και αρνητικές σκέψεις στο βιβλίο “Η ευτυχία είναι απόφαση” της Κατερίνας Τσεμπερλίδου, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Εφάρμοσέ τες

Κατεύθυνε τα νέα πρότυπα σκέψης σου, διασφαλίζοντας ότι σκέφτεσαι αυτό που θέλεις να σκεφτείς! Αν για παράδειγμα θέλεις να βρεις έναν νέο έρωτα, μην πέφτεις στην παγίδα να παραπονιέσαι ότι δεν γνωρίζεις κανέναν και δεν πρόκειται να βρεις αυτόν που ψάχνεις σύμφωνα με το tsemperlidou. Αντίθετα, ξεκίνα να οραματίζεσαι πώς θα ήθελες να είναι μία νέα σχέση και κάνε πράγματα που θα σε βοηθήσουν να αγαπήσεις και να γνωρίσεις καλύτερα εσένα. Ένα βήμα τη φορά και θα βρίσκεσαι πιο κοντά στον στόχο σου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ