Brexit: Πώς θα επηρεάσει τους φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Τι θα γίνει με τα δίδακτρα

Τι ανέφερε η βρετανίδα πρεσβευτής στην Αθήνα...

Τα ίδια δίδακτρα αλλά και οικονομική υποστήριξη ίδια με τους Βρετανούς θα έχουν οι φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020-21 στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το παραπάνω επεσήμανε η βρετανίδα πρεσβευτής στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ στο πλαίσιο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απονομή των υποτροφιών Chevening, τονίζοντας ωστόσο, πως «δεν υπάρχει ακόμα η μεγάλη απάντηση που περιμένουμε για το μόνιμο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί».

Δείτε επίσης: Ο Μπόρις Τζόνσον συνέχισε την ομιλία του, ενώ μια αστυνομικός αισθάνθηκε αδιαθεσία - Οι αντιδράσεις και η αποδοκιμασία (βίντεο)

 

Η ίδια σύμφωνα με το ΑΠΕ ανέφερε πως αυτό θα ισχύει μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απονομή των υποτροφιών Chevening, η κ. Σμιθ ανέφερε ότι «δεν πάρχει ακόμα η μεγάλη απάντηση που περιμένουμε για το μόνιμο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί», ωστόσο επεσήμανε: «Όλοι οι φοιτητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020-21 στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχουν τα ίδια δίδακτρα και οικονομική υποστήριξη, όπως οι Βρετανοί συμφοιτητές τους, μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ