Θεσσαλονίκη: Mε tilaka, το σημάδι των Ινδών στο μέτωπο ο Μητσοτάκης & η Μαρέβα στη ΔΕΘ (φωτό & βίντεο) 

Oι βόλτες στα περίπτερα... 

Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, παρουσιάζοντας ένα 12μηνο πλάνο, σε αντίθεση με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για πλάνο τετραετίας.

Ο αρχηγός της ΝΔ αναμένεται να εστιάσει στην επανάληψη των προεκλογικών του δεσμεύσεων, που είναι η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, οι φορολογικές ελαφρύνσεις και η προσέλκυση επενδύσεων πάση θυσία.

Την ίδια στιγμή θα ζητήσει από τους πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι αν εφαρμόστηκαν στην επόμενη ΔΕΘ σε ένα χρόνο από σήμερα.

Δείτε τη βόλτα στο περίπτερο της Ινδίας 

Το περίπτερο της Ινδίας στην 84η ΔΕΘ εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης, μαζί με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας, Hardeep Singh Puri.

Οι δύο άνδρες έκοψαν την κορδέλα της τιμώμενης για φέτος χώρας σύμφωνα με το voria.

Πριν εισέλθει στο περίπτερο της Ινδίας, o πρωθυπουργός έγινε δεκτός από χορευτικό με παραδοσιακές ινδικές ενδυμασίες και ήχους, ενώ του ζωγράφισαν στο μέτωπο την ινδουιστική «Bindi», τη γνωστή βούλα.

 

 

 Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί σε τέσσερα πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη:

  • Φορολογία και φορολογική πολιτική. Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων ήδη έγιναν -νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων
  • Επενδύσεις. Θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό.
  • Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο κ Μητσοτάκης είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης, και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.
  • Ψηφιακό κράτος. Το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας. Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει τέλος η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Mε tilaka, το σημαδι των Ινδών στο μετωπο ο Μητσοτάκης & η Μαρέβα στη ΔΕΘ 

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκησε η περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στους χώρους και τα περίπτερα της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα για φέτος την Ινδία.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο εκθεσιακό κέντρο λίγο μετά τις 10 το πρωί και συναντήθηκε για περίπου μισή ώρα με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo, ενώ στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον πρόεδρό της, Τάσο Τζήκα, υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος της ΝΔ ξεκίνησε την περιοδεία. Από την αρχή, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να βγάλει το σακάκι και να μείνει μόνο με το πουκάμισο, δίχως γραβάτα, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.

Αφού περιηγήθηκε στην έκθεση , έκοψε την κορδέλα του περιπτέρου της Ινδίας, λέγοντας: 

 

intime
 

Ιntime

"Μοιραζόμαστε τον σεβασμό στις αξίες της δημοκρατίας, τον πόθο για εθνική ολοκλήρωση τον 19ο αιώνα, τη δυναμική διασπορά, αλλά και κοινές θυσίες στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο". 

Μαζί του, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της κυβέρνησης της Ινδίας, Hardeep Singh Puri. 

Πριν πραγματοποιήσει τα εγκαίνια, μέλη του περιπτέρου της Ινδίας ζωγράφισαν στο μέτωπο του Πρωθυπουργού το κόκκινο σημάδι των Ινδών που λέγεται tilaka. To ίδιο σημάδι ζωγράφισαν και στο πρόσωπο της προέδρου του ΕΟΤ, Αντζελας Γκερέκου. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ