Κατερίνα Στεφανίδη: Έγραψε ιστορία στο Diamond League κατακτώντας το 4o σερί διαμάντι της (βίντεο)

Την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται επιβεβαίωσε η Κατερίνα Στεφανίδη που επικράτησε στον τελικό της σειράς Diamond League στις Βρυξέλλες με άλμα στα 4.83 μέτρα.

Έλαμψε – ξανά – και στον τελικό του Diamond League στις Βρυξέλλες η Κατερίνα Στεφανίδη, γράφοντας ιστορία με το 4ο σερί διαμάντι στο επί κοντώ.

Με άλμα στα 4.83 μέτρα, η ελληνίδα αθλήτρια πέταξε μέσα στη βροχή και θριάμβευσε για ακόμη μία φορά στο συγκεκριμένο άθλημα, αποδεικνύοντας πως είναι η «βασίλισσα» του επί κοντώ.

Στο τελικό του Diamond League στις Βρυξέλλες, ο κόσμος υποκλίθηκε στην Κατερίνα, η οποία πανηγύρισε δικαίως σαν τρελή για τέταρτη διαδοχική χρονιά την κατάκτηση του διαμαντιού. Το είπε πως είναι έτοιμη για έναν ακόμη τίτλο σε Diamond League και το έπραξε η ελληνίδα αθλήτρια.

 

 

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ισοφάρισε, μάλιστα, το φετινό της ρεκόρ, γεγονός που δείχνει πως είναι στην σωστή κατεύθυνση, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα, όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο του Λονδίνου σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ μπήκε στον αγώνα στα 4.63μ. με επιτυχημένο άλμα και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 4.70 μ., 4.77 μ. και 4.83 μ. κι έπειτα απέτυχε στα 4,88 μέτρα. Η Αντζέλικα Σιντόροβα ήταν η μόνη που προσπάθησε να απειλήσει την Ελληνίδα, αλλά έμεινε δεύτερη αφού πέρασε με την τρίτη τα 4,83 μέτρα.

 

Η Άλισα Νιούμαν (Καναδάς) προέρχεται από καλές εμφανίσεις στη σεζόν, ωστόσο στις Βρυξέλλες δεν κατάφερε να ανέβει όσο ψηλά θα ήθελε και με 4,77 μ. έμεινε στην τρίτη θέση. Στα 4,70 μ. ακολούθησαν οι Ναζότ (ΗΠΑ), Μπράντσοου (Μ. Βρετανία), Πεινάδο (Βενεβουέλα) και Σουρ (ΗΠΑ).

Σημειώνεται ότι η Στεφανίδη κατακτά το διαμάντι στο άθλημα για τέταρτη σερί φορά. Είναι μάλιστα η πρώτη άλτρια που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι καταλήγει σε ελληνικά χέρια στο επί κοντώ για πέμπτη σερί φορά αφού το 2015 η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν μεγάλη νικήτρια. Η τελευταία νικήτρια στο αγώνισμα που δεν κατάγεται από την Ελλάδα ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ το 2014. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ