"Άντε τώρα, φτάνει, ξύπνα & πες μας ότι είναι ψέμματα" - Σύσσωμος ο πολιτικός & καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (φώτο)

Σπαρακτικό το "τελευταίο αντίο" από μια ολόκληρη γενιά που "σημάδεψε" με τα τραγούδια του

Μια ολόκληρη γενιά που ερωτεύθηκε, ονειρεύτηκε, μελαγχόλησε , επαναστάτησε με τα τραγούδια του αποχαιρετά σήμερα τον σπουδαίο μουσικό και ερμηνευτή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

"Πόσο σε θέλω", "Ο Τιτανικός", "Χάραμα", "Ένας Τούρκος στο Παρίσι", "Εκεί στο Νότο", “Άλλαξαν πολλά”, "Δημοσθένους Λέξις", είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια που ερμήνευσε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που θα μείνουν στην ιστορία.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε  ο πιο δημιουργικός συνθέτης-στιχουργός-αναγεννητής της ελληνικής ροκ μπαλάντας. 

 

Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του και ήταν φίλοι του, αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη και τον αποχαιρετούν με θλίψη. Από το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, τα Social Media,  γέμισαν με μηνύματα αποχαιρετισμού στον αγαπημένο τραγουδιστή.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με δηλώσεις και αναρτήσεις στα Social Media, όλοι οι εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτικής σκηνής αποχαιρέτησαν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την σύζυγο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και της εξέφρασε την βαθιά οδύνη του καθώς και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατό του.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα γράφοντας στο twitter:

«Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας. Ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά. Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έγραψε::  «Δημιουργός, τραγουδιστής, καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του. Από το “Διδυμότειχο Μπλουζ” μέχρι το “Νότο” συντρόφευε και θα συνεχίσει να συντροφεύει γενιές και γενιές. Συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

 

Με οδύνη αποχαιρέτησε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη: «Τι θλίψη!!!! Η ξαφνική απώλεια του μεγάλου και αγαπημένου καλλιτέχνη μας συγκλόνισε όλους! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», έγραψε η Μαρέβα Μητσοτάκη, στο twitter.

 

 

Η πρόεδρος του κινήματος αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σε δήλωση της ανέφερε: «Σπουδαίος καλλιτέχνης, ερμηνευτής και συνθέτης. Από τους πρωτεργάτες μιας σκηνής που εξέφρασε με νότες και λόγια σταράτα, τα όνειρα και τις ανησυχίες μιας ολόκληρης γενιάς. Αφήνει τα τραγούδια του κληρονομιά στον πολιτισμό, κληρονομιά σε όσους πιστεύουν στο καλό τραγούδι. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Με ανάρτηση στο twitter αποχαιρέτησε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ο Βασίλης Κικκίλιας: «Ένας μεγάλος τραγουδοποιός, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν είναι πια κοντά μας. Τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν πάντα», έγραψε ο υπουργός υγείας.

 

 

« Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Υπήρξε τραγουδιστής ορόσημο για τη σύγχρονη Ελλάδα. Αιωνία του η μνήμη», έγραψε στο twitter , ο Γιώργος Πατούλης.

 

 

Η Σοφία Ζαχαράκη, σε ανάρτησή της στο Instagram, έγραψε: « “Μοιάζουν όλα στου χρόνου τη δίνη σαν φωνές που ο άνεμος σβήνει, ό,τι ωραίο μας φαίνεται λίγο. Είναι αργά πρέπει να φύγω”. Οι στίχοι του Νίκου Μπότσα από το τραγούδι του Λαυρέντη “Άλλαξαν πολλά” για ένα αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα».

 

 

 

«Αντίο» μέσω Twitter είπε και ο Νίκος Κοτζιάς. «Έφυγε από κοντά μας ο Λαυρέντης, αλλά δεν θα σταματήσουν να μας συνοδεύουν στα αυτιά, στο μυαλό και στην ψυχή μας οι μελωδίες και η φωνή του. Εφεξής θα τραγουδά στη γειτονιά των αγγέλων, μαζί με τους πρόσφυγες από τη γη», έγραψε.

 

 

"Έλα φτάνει τώρα σήκω... & πες μας ότι είναι ψέμματα"

Με θλίψη αποχαιρετούν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα οι καλλιτέχνες που ήταν και φίλοι του. Κανείς από τους ανθρώπους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του δεν μπορεί να πιστέψει την είδηση του θανάτου του. Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιάννης Κότσιρας, η Μελίνα Ασλανίδου, είπαν με θλίψη το τελευταίο αντίο στον συνάδελφο τους.

«Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα, ένα αστείο χαζό, ένα όνειρο. Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα, ένα αστείο χαζό, εγώ χωρίς εσένα…», έγραψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο οποίος ήταν ο συνοδοιπόρος του αυτό το καλοκαίρι,  σε μία σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα. 

 

 

«Λαυρέντη μου αυτή η είδηση δεν παλεύεται. Απλά δε γίνεται! Αρνούμαι. Άντε τώρα ξύπνα. Φτάνει», έγραψε η Ελένη Ράντου  στην σπαρακτική ανάρτηση που έκανε στο Facebook.

 

 

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook είπε το δικό του αντίο στον αγαπημένο του φίλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Λαυρέντη μου πολυαγαπημένε. Να χεις καλό ταξίδι για την γειτονιά των αγγέλων. Δώσε μια αγκαλιά κι από μένα σε όλα τα φιλαράκια που σε περιμένουν. Καλή αντάμωση ρεεε. Βασίλης», έγραψε ο γνωστός τραγουδιστής αναρτώντας το τραγούδι "Να δεις τι σου χω για μετά", που είχαν ερμηνεύσει μαζί.

 

 

Ο Δημήτρης Μπάσης, δημοσιεύοντας φωτογραφία τους, στο Instagram, έγραψε: «Καλό ταξίδι αδερφέ μου…».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Καλό ταξίδι αδερφέ μου... @lavrentis_machairitsas

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δημήτρης Μπάσης (@dimitrismpasis) στις

 

Με στίχους του ¨"Τιτανικού" αποχαιρέτησε τον Λαυρένη Μαχαιρίτσα η Φωτεινή Δάρρα στο Instagram. 

 

 

 

 

 

«Τεράστιο σοκ!….τι να πω..Λαυρέντη μου έφυγες και αφήνεις πίσω σου ένα μεγάλο κενό και ως δημιουργός και ως φίλος…η συγκίνησή μου είναι μεγάλη…είδα πριν λίγο αποσπάσματα από την συνεργασία μας στο Vox το 2002 και θυμήθηκα πάλι την ευθύτητά σου, την αγάπη σου για την μουσική και την γενναιοδωρία των αισθημάτων σου….από σήμερα είμαστε όλοι πιο φτωχοί….θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου….», έγραψε η Ελευθερία Αρβανιτάκη στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στο Instagram.

 

 

Σοκαρισμένη δηλώνει και η Ελένη Δήμου:

«Είμαι σοκαρισμένη. Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Αντίο γαμώτο», έγραψε στο facebook.

 

.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ