Συγκλονιστικός ο επικήδειος του Νίκου Πορτοκάλογλου για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα - "Άργησα να σε αποκτήσω - σε έχασα γρήγορα" (φώτο-βίντεο)

"Θα μου λείψεις σε αγαπάω Λάρυ" , είπε ο Διονύσης Τσακνής ενώ ο γιατρός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αναρρωτήθηκε: "Γιατί";

Σε διακριτικό κλίμα, ακριβώς όπως το ήθελε η οικογένειά του, τελέστηκε σήμερα η κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, όπου το «παρών» έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στον απλό κόσμο που κατέκλυσε τον αύλειο χώρο του κοιμητηρίου, αλλά και στους καλλιτέχνες, φίλους και συνοδοιπόρους του αγαπημένου τραγουδοποιού, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Θάνος Μικρούτσικους, η Ελένη Ράντου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Αντώνης Μιτζέλος, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης και πολλοί ακόμα.

Από τον πολιτικό χώρο, παραβρέθηκαν επίσης, o Στέφανος Τζουμάκας, καθώς και τα στελέχη του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και Νίκος Σοφιανός. Στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο γ.γ. του ΚΚΕ και η ΚΝΕ - Οδηγητής.

Φώτο Εurokinissi 

Οι συγκινητικοί επικήδειοι

Επικήδειους εκφώνησαν, μεταξύ άλλων, ο γιατρός του εκλιπόντος κ. Ράκας, ο Διονύσης Τσακνής και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, οι οποίοι φανερά συγκινημένοι εξέφρασαν λόγια αγάπης και βαθιάς οδύνης

Νίκος Πορτοκάλογλου: "Άργησα πολύ να αποκτήσω αυτό τον σπάνιο φίλο & τον έχασα πολύ νωρίς"

. «'Αργησα πολύ να αποκτήσω αυτόν τον σπάνιο φίλο, αλλά δυστυχώς τον έχασα πολύ νωρίς, όπως τον χάσαμε όλοι», είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του οποίου εξήρε την «σε βαθμό κακουργήματος» ειλικρίνεια, την «σαν παιδί» ευαισθησία, αλλά και την οικειότητα που αμέσως ένιωσαν όταν για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί στη σκηνή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«40 χρόνια κοινής πορείας και μόλις πέρσι συνεργαστήκαμε πρώτη φορά! Άργησα πολύ να αποκτήσω αυτόν τον φίλο και τελικά τον έχασα γρήγορα. Μόλις ανεβήκαμε στη σκηνή τα τραγούδια μας ζευγάρωσαν αμέσως. Χτες το βράδυ αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτό τον αποχαιρετιστήριο λόγο.

Μπήκες την πρώτη μέρα θυμάμαι στο στούντιο φουριόζος αλλά μετά έσκασες ένα μεγάλο χαμόγελο και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν χρυσό άνθρωπο.

Φώτο Εurokinissi 

Από τη πρώτη στολή η που βρεθήκαμε στη σκηνή ήταν σαν να είμαστε μαζί για χρόνια . Ο τίτλος μας είναι 40 χρόνια επιτυχία. Είχες το χάρισμα της επικοινωνίας με τον κόσμο. Ο Λαυρέντης , ο Μελωδός μου, έλεγα.

Σαν κεραυνός έπεσε στα κεφάλια μας το τραγικό νέο και θρηνούμε όλοι το δικό μας άνθρωπο. Μοιραστήκαμε τα πάντα σαν αδέρφια. Μου μιλούσε για τις μεγάλες του αγάπες τη σύντροφο του Ελένη , την κόρη του Κλάρα, τον αδερφό του και τους φίλους του. Η τελευταία μας συναυλία ήταν την Παρασκευή και μου είπε: Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη μου, δεν μας βαρέθηκε τόσα χρόνια ο κόσμος και έρχονται κι ακούν τα τραγουδάκια μας.

Έφυγε χαρούμενος. Καλό σου ταξίδι, φίλε μου», είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου

Διονύσης Τσακνής: "Θα μου λείψεις σε αγαπάω Λάρυ"

«Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ», είπε με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή ο Διονύσης Τσακνής, στενός φίλος και κουμπάρος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα 

«Θα μου λείψουν οι καυγάδες μας, μέσα από τους οποίους ενηλικιωθήκαμε και πορευτήκαμε στη ζωή» είπε ο Τσακνής με τρεμάμενη φωνή ενώ αναφέρθηκε και σε ένα αστείο περιστατικό που συνέβη πριν χρόνια στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα.

Λίγη ώρα πριν αρχίσει μια κοινή τους συναυλία, ένας αστυνομικός που δεν τους γνώριζε δεν τους άφηνε να ανέβουν στο θέατρο λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν μπορείτε να ανέβετε στο θέατρο, έχει συναυλία κάποιος Μαχαιρίτσας Τσακνής».

 

Δ. Ράπας: "Γιατί";

 

Ο προσωπικός γιατρός  του εκλιπόντα, αφού περιέγραψε την αντίδραση του καλλιτέχνη όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα της καρδιάς του και το πώς η μοναχοκόρη του, Μαρία Κλάρα, έγινε το κίνητρο για να γίνει ο «πιο πειθαρχημένος ασθενής», τον αποχαιρέτισε λέγοντας: «Καλό ταξίδι Λαυρέντη αγαπημένε!».

Ο κ. Ράπας διερωτήθηκε: «Γιατί; Μήπως δεν πρόσεξε, μήπως δεν έπαιρνε τα φάρμακά του, μήπως τον κούρασαν οι συνεργάτες του;

Όταν δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του, μου έλεγε ότι δεν φοβάται τίποτα. Η κόρη του, ήταν τότε τεσσάρων ετών κι έλεγε «έχω μια κόρη που πρέπει να μεγαλώσω» Ήταν ο πιο πειθαρχημένος ασθενής. Δυστυχώς αυτή τη φορά έπαθε ανακοπή. Καλό ταξίδι» είπε.

Φώτο: ΑΠΕ

Το τελευταίο χειροκρότημα στον εκλιπόντα, μόλις το φέρετρο βγήκε από τον ναό, έσπασε τη βουβή θλίψη που ως εκείνη την ώρα κυρίευε τον αύλειο χώρο του κοιμητηρίου.

Θυμίζουμε ότι η οικογένειά του, αντί στεφάνων, είχε ζητήσει να ενισχυθεί η Ένωση «Μαζί για το παιδί», για την οποία ο Λ. Μαχαιρίτσας θα έδινε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου φιλανθρωπική συναυλία στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ