Πώς η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά σου;

Διάβασε αναλυτικά! 

Αν κάνεις τακτικά γιόγκα και διαλογισμό, έχεις καταλάβει ήδη τις ευεργετικές επιδράσεις της. Εκεί που ήσουν με άγχος, σφιχτούς μύες, κακή στάση του σώματος και πονοκεφάλους, τώρα νιώθεις ήρεμη, χαλαρή και γεμάτη ενέργεια.

Δεκαετίες μελέτης δείχνουν ότι η γιόγκα κι ο διαλογισμός αλλάζουν πραγματικά το DNA μας. Αλλά τι σημαίνει αυτό;

Τα γονίδια επηρεάζονται.

Πράγματι τα γονίδιά μας μπορούν να επηρεαστούν από τις συνήθειές μας.

Ζάχαρη, κάπνισμα, κακή διατροφή και λανθασμένος ύπνος επιδρούν στο DNA μας και αρρωσταίνουμε.

Δηλαδή πώς γίνεται αυτό;

Για να καταλάβεις με απλά λόγια ποιά είναι η διαδικασία: Τα κύτταρά μας λειτουργούν και ανανεώνονται συνεχώς. Ο οργανισμός μας έχει πολλούς τρόπους κατά τη διάρκεια της αντιγραφής ενός κυττάρου να διορθώνει λάθη στη διαδικασία.

Σε ένα σώμα όμως που είναι επιβαρυμένο με στρες και κακές συνήθειες, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να ξεφύγει κάποιο λάθος στην αντιγραφή του κυττάρου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα καινούργιο κύτταρο που είναι “προβληματικό”. Κι αυτό το κύτταρο, εκτός του ότι θα λειτουργεί λάθος, όταν θα έρθει η ώρα του να πολλαπλασιαστεί θα φτιάξει ένα ακόμα λάθος κύτταρο κλπ.

Ο διαλογισμός και η γιόγκα μπορούν να τα αντιστρέψουν.

Μια τακτική εξάσκηση γιόγκα και διαλογισμού, μπορεί να αντιστρέψει τις μοριακές αντιδράσεις στο DNA μας, που οδηγούν σε κατάθλιψη, άγχος, καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας. Κι αυτό έχει αποδειχθεί από έρευνες χρόνων.

Τα οφέλη αυτά ξεκινούν σε μοριακό επίπεδο και μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ο γενετικός μας κώδικας δουλεύει.

Είναι λογικό να μην μπορούμε να ελέγξουμε όλα όσα συμβαίνουν στο σώμα μας τονίζει το tsemperlidou. Μπορούμε όμως να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας.

Αναλυτικότερα.

Όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε μια αγχωτική κατάσταση, αυξάνεται η παραγωγή της ουσίας NF-kB, η οποία ρυθμίζει τον τρόπο έκφρασης των γονιδίων μας και προκαλεί επικίνδυνη φλεγμονή σε κυτταρικό επίπεδο.

Η γιόγκα και ο διαλογισμός βοηθούν ώστε να υπάρχει μείωση στην παραγωγή της NF-kB.

Μήπως, να το σκεφτείς κι εσύ;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ