Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Story of the day: Αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση - O πιλότος έχυσε τον καφέ του στο πάνελ χειρισμού

Ένα αεροπλάνο με 337 επιβάτες άλλαξε πορεία πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό και έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Γκάφα με απρόβλεπτες διαστάσεις έκανε ένας πιλότος Airbus Α330 της εταιρείας Condor που ταξίδευε από τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας με προορισμό την πόλη Κανκούν στο Μεξικό όταν έριξε πάνω στον πίνακα ελέγχου του αεροσκάφους τον καφέ που έπινε.

Ο καφές που έπεσε προκάλεσε ζημίες σε ένα από τα σύστηματα επικοινωνίας του αεροσκάφους αλλά και βραχυκύκλωμα με καπνό.

Λόγω των δυσκολιών στην επικοινωνία ο πιλότος του αεροσκάφους πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο της Ιρλανδίας.

Ευτυχώς, οι καπνοί και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα στους 326 επιβάτες και στο 11μελες πλήρωμα του αεροσκάφους στην πτήση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την έκθεση του Air Accidents Investigation Branch (AAIB), ο 49χρονος πιλότος είχε βάλει τον καφέ του σε έναν δίσκο «ευάλωτο στο ενδεχόμενο πτώσης» αγνοώντας τις οδηγίες της Airbus να χρησιμοποιούνται οι ειδικές θήκες που υπάρχουν στα πιλοτήρια σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Σύμφωνα με την Civil Aviation Authority, οι έκτακτες αλλαγές προορισμού εν πτήσει κοστίζουν από 11.000 έως 90.000 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του αεροσκάφους και το σημείο προσγείωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ