Σήμερα κηδεύονται ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης & ο εκδότης – συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνης Λιβάνης

Κηδεύονται σήμερα δυο αγαπημένα πρόσωπα! 

Σήμερα, Δευτέρα,  θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον ηθοποιό Τάκη Σπυριδάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 61 ετών, μετά από  πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια παρακαλεί τον κόσμο να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της κηδείας, η οποία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει ο Τάκης Σπυριδάκης σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις - Οι φίλοι που στάθηκαν δίπλα του στη μάχη με τον καρκίνο (βίντεο)

 

Από το κινηματογραφικό πανί, μέχρι τη μικρή οθόνη και το θεατρικό σανίδι, όπου κι αν εμφανιζόταν ο Τάκης Σπυριδάκης «έφερνε» κάτι το διαφορετικό, το ξεχωριστό, το αυθεντικό. Ο ίδιος, δεν δίσταζε να μιλήσει με ειλικρίνεια, για τη ζωή και τη δουλειά του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας του Τάκη Σπυριδάκη:

«Σας ευχαριστούμε όλους για τα συλλυπητήρια. Δυστυχώς τα μέσα προχώρησαν και σε δημοσίευση των πληροφοριών για τον τόπο της κηδείας του πατέρα μας παραβιάζοντας την επιθυμία μας να παραμείνουν σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η οικογένεια σας παρακαλεί να σεβαστείτε την κατάσταση, την θλίψη και το πένθος μας και να παρευρεθούν μόνο τα άτομα που επιθυμούμε».

Ο Τάκης Σπυριδάκης είχε μιλήσει για τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο τον Δεκέμβριο του 2017: «Ένα χρόνο πριν έμαθα ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχα κάποια συμπτώματα με την έννοια του ότι δεν μπορούσα να φάω καλά. Πίστευα ότι ήταν ένα σύμπτωμα από τη δουλειά μας, το άγχος μας, αλλά τι άγχος. Έκανα μια δουλειά στο θέατρο που πήγαινε εξαιρετικά καλά και πάει ακόμα. Δεν πήγα στον γιατρό. Με την επιμονή της πρώην συζύγου μου, που διατηρούμε μια εξαιρετική σχέση, πήγα σε ένα γιατρό που μου ανακοίνωσε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει».

Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε στην Αίγινα στις 4 Φεβρουαρίου 1958 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Συμμετείχε σε 13 ταινίες, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο πραγματοποίησε το 1994 με την ταινία «Ο Κήπος του Θεού», της οποίας έγραψε και το σενάριο. Η ταινία τιμήθηκε με 7 κρατικά βραβεία ποιότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη ερμηνεύοντας έναν από τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Γλυκιά Συμμορία», σε σκηνοθεσία του Νίκου Νικολαΐδη (1983). Για την ερμηνεία του τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον ίδιο χρόνο.

Ακολούθησαν οι ταινίες «Πρωινή Περίπολος» (Νίκος Νικολαΐδης, 1986), «Προστάτης Οικογένειας» (Νίκος Περάκης, 1997), «Αυτή η Νύχτα Μένει» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 1999), «Μαύρο Γάλα» (Νίκος Τριανταφυλλίδης, 1999), «Κανείς δεν χάνει σε Όλα» (Διονύσης Γρηγοράτος, 2000), «Φτηνά Τσιγάρα» (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2000), «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 2002), «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (Νίκος Περάκης, 2005), «Ισοβίτες» (Θόδωρος Μαραγκός, 2008) και "4 Μαύρα Κοστούμια" (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2009).

Το 1989 έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους «Βέρα Κρουζ», που απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο αντίστοιχο Φεστιβάλ, τιμήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και βραβεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Ταινιών της Γαλλίας το 1990.

Kηδεύεται ο Αντώνης Λιβάνης

Από την άλλη το τελευταίο «αντίο» στον Αντώνη Λιβάνη θα πουν στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (16/09), συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος.

Δείτε επίσης: Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης Αντώνης Λιβάνης - Υπήρξε ο μακροβιότερος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου

 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η ταφή στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας Αντώνη Λιβάνη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ