Μια εκπληκτική φωτογραφία που μας κάνει για μία ακόμα φορά υπερήφανους: Ο Τσιτσιπάς με την αφρόκρεμα του τένις (φώτο)

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στην ομάδα της Ευρώπης, έχοντας στο πλευρό του , τους Ναδάλ, Φέντερερ, Τιμ, Ζβέρεφ και Φονίνι

Ράφαελ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ, αλλά και ο θρύλος Μπγιορν Μποργκ, είναι μερικά μόνο από τα διάσημα αστέρια του τένις που βρίσκονται στη Γενεύη για τη διεξαγωγή του Laver Cup. Ανάμεσα τους και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στην ομάδα της Ευρώπης, έχοντας στο πλευρό του , τους Ναδάλ, Φέντερερ, Τιμ, Ζβέρεφ και Φονίνι

«Είναι πολύ ξεχωριστό να έχουμε αυτούς τους δύο παίκτες στην ομάδας μας. Θα το περιγράψω ως όνειρο ζωής, μοιράζομαι το γήπεδο μαζί τους, βιώνω τα πράγματα μαζί τους και μαθαίνω όσο μπορώ. Ήμουν πραγματικά ανυπόμονος γι’ αυτό, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στην ομάδα», τόνισε ο 21χρονος αθλητής, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρουσία του στο Davis Cup στο Τατόι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A memorable welcome for #TeamEurope and #TeamWorld as Geneva prepares to host #LaverCup 2019. It’s time to pledge your allegiance: Europe or the World?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laver Cup (@lavercup) στις

Οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν:

Η Team Europe, που κατέκτησε τον τίτλο στο πρώτο τουρνουά στην Πράγα το 2017 και πέρσι στο Σικάγο, θα απαρτίζεται από τους Ράφαελ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ, Ντόμινικ Τιμ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Στέφανο Τσιτσιπά και Φάμπιο Φονίνι.

Την Team World θα εκπροσωπήσουν οι Τζον Ίσνερ, Μίλος Ράονιτς, Νικ Κύργιος, Τέιλορ Φριτζ, Ντένις Σαποβάλοφ και Τζακ Σοκ.

Το Laver Cup είναι ένα 3ήμερο τουρνουά στο οποίο, έξι εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων παικτών αντιμετωπίζουν τους έξι αντίστοιχους από τον υπόλοιπο κόσμο. O Μπιορν Μποργκ είναι ο αρχηγός της Team Europe και ο Τζον ΜάκΕνρο αρχηγός της Team World. Τόμας Ένκβιστ και Πάτρικ ΜάκΕνρο είναι αντίστοιχα οι υπαρχηγοί των δύο ομάδων.

Το τουρνουά έχει πάρει το όνομα του Αυστραλού θρύλου του τένις, Ροντ Λέιβερ (Rod Laver), ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει και τα 4 Grand Slam στην ίδια ημερολογιακή χρονιά δύο φορές και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών.

Στον μοναδικό τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά, οι αστέρες του τένις θα τεθούν αντιμέτωποι στο απλό και στο διπλό, υπό τις επευφημίες των συμπαικτών τους που δεν θα αγωνίζονται.
Το 1ο Laver Cup διεξήχθη στην O2 arena της Πράγας (Τσεχία), τον Σεπτέμβριο του 2017, με την Team Europe να επικρατεί της Team World 15-9.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LC 2019 ???#teameurope

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roger Federer (@rogerfederer) στις

Τον Σεπτέμβριο του 2018 περισσότεροι από 90.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν το Laver Cup στο United Center του Σικάγο (Η.Π.Α.), όπου η ευρωπαϊκή ομάδα στέφθηκε και πάλι νικήτρια (13-8), κατακτώντας για 2η φορά το Laver Cup. Η πόλη διεξαγωγής θα εναλλάσσεται κάθε χρόνο μεταξύ μεγάλων πόλεων της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου

Το Laver Cup αποτελεί μία πρωτοποριακή συνεργασία των TEAM8, Tennis Australia, USTA και του επιχειρηματία Ζόρζε Πάουλο Λέμαν (Βραζιλία/Ελβετία) και αποτελεί μέρος του προγράμματος της ATP Tour.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ