Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει πως να ανανεώσουμε τα ντουλάπια στην κουζίνα μας

Μπορείτε να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας αν είναι ξύλινα αλλά δεν μπορείτε να επέμβετε με χρώμα αν είναι από μελαμίνη.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ανανεώσετε τα ντουλάπια.

Κάντε αλλαγή στα πόμολα

Τα πόμολα είναι μια οικονομική, εύκολη και πολύ γρήγορη λύση. Επίσης, αν κάποια ντουλάπια έχουν πορτάκι με τζάμι, διαλέξτε το χρώμα που σας αρέσει και βάψτε μόνο την «πλάτη» σε αυτά τα ντουλάπια. Με αυτόν τον τρόπο (που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε μόνη σας) θα δώσετε χρώμα στην κουζίνα σας και θα την κάνετε πιο μοντέρνα ακόμα και αν το σχέδιό της είναι κλασικό.

Βάψτε τα ντουλάπια σας

Αν τα ντουλάπια σας τελικά μπορούν να βαφτούν και αποφασίσετε να το κάνετε χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία να είστε προετοιμασμένη, διότι απαιτεί δεξιοτεχνία για να μην σας τρέξει η μπογιά και φυσικά χρόνο, καθώς θα πρέπει να περάσετε τη βάση με αστάρι, να το αφήσετε να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια να περάσετε το χρώμα.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα συνδυάστε τις παραπάνω ιδέες και βάψτε τα χαμηλά ντουλάπια με ένα ωραίο φωτεινό χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε για να βάψετε και την «πλάτη» στα ψηλά ντουλάπια με το τζάμι. Αν αλλάξετε και τα πόμολα τότε να είστε σίγουρη πως όχι μόνο θα ανανεώσετε την κουζίνα σας με τον καλύτερο τρόπο αλλά θα έχετε την αίσθηση πως βάλατε καινούργια κουζίνα!

Αλλάξτε τον φωτισμό

Μια άλλη ιδέα είναι να αλλάξετε τον φωτισμό στην κουζίνα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει όψη ολόκληρη η κουζίνα και όχι μόνο τα ντουλάπια σας. Αλλάζοντας τον φωτισμό θα κάνετε ολόκληρο το δωμάτιο να λάμπει μιας και στην ουσία θα αλλάξει ο τρόπος που αυτό παρουσιάζεται στους γύρω σας. Δείτε πόσο όμορφη φαίνεται η κουζίνα της παρακάτω φωτογραφίας και το υπέροχο αποτέλεσμα οφείλεται στον φωτισμό, αναφέρει το spirossoulis.com.

Αντικαταστήστε το τζάμι

Αν τα ντουλάπια σας έχουν τζάμι τότε μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με συρματόπλεγμα όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία. Με αυτήν την αλλαγή ο χώρος σας θα δείχνει πιο φωτεινός και θα αποκτήσει προσωπικότητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ