Λάθος λόγω συνωνυμίας! Ελεύθερος ο Λιβανέζος δημοσιογράφος που συνελήφθη για την αεροπειρατεία του 1985 - Ηρεμεί στην Σύρο

Οι Αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με ένα μεγάλο σφάλμα.

Εμπλοκή προέκυψε στην υπόθεση του 65χρονου Λιβανέζου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Μύκονο, όταν κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του είναι ίδια με καταζητούμενου βάσει εντάλματος από τις γερμανικές αρχές, για την μεγάλη αεροπειρατεία το 1985 σε πτήση της TWA από Αθήνα προς Ρώμη, κατά την οποία οι δράστες σκότωσαν Αμερικανό επιβάτη.

Ο 65χρονος, από την πρώτη στιγμή επέμενε ότι έχει γίνει λάθος, και παράλληλα συγγενείς του στο Λίβανο έκαναν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, ότι είναι δημοσιογράφος από την Σιδώνα και ουδεμία σχέση είχε με την αεροπειρατεία. 

Δείτε επίσης: Συνελήφθη στη Μύκονο, μετά από 34 χρόνια, ο Λιβανέζος στην αεροπειρατεία της της TWA

 

Παράλληλα, και ο δικηγόρος του προσκόμισε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία εργαζόταν σε εφημερίδα στον Λίβανο πριν από 34 χρόνια, τις μέρες που διαπράχθηκε η αιματηρή αεροπειρατεία σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τις γερμανικές αρχές δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του συλληφθέντα με τον καταζητούμενο για την αεροπειρατεία, καθώς δεν υπάρχουν αποτυπώματα ή άλλο υλικό για σύγκριση, ενώ και το γενεαλογικό δένδρο των δύο προσώπων είναι διαφορετικό, επομένως πρόκειται για συνωνυμία.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο 65χρονος επέμενε από την αρχή ότι έχει γίνει λάθος, ενώ από την Λιβανική πλευρά είχε γίνει διάβημα στην ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό, όπου παραδόθηκε και έγγραφο που βεβαιώνει ότι ο 65χρονος είναι έγκριτος δημοσιογράφος στον Λίβανο και ουδεμία σχέση έχει με την αεροπειρατεία πριν από 34 χρόνια.

Ο 65χρονος φιλοξενείται πλέον με μέριμνα των ελληνικών αρχών σε ξενοδοχείο της Σύρου, προκειμένου να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί από την ταλαιπωρία που έχει υποστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ