5 σοφές κουβέντες που πρέπει να λέμε στον εαυτό μας όταν αισθανόμαστε αδύναμοι

Έχετε δύναμη, αρκεί να το πιστέψετε! 

Η ζωή είναι πεδίο μάχης και εμείς είμαστε στρατιώτες που αγωνίζονται γενναία, παλεύουμε ενάντια σε κάθε αντιξοότητα, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Όσο μεγαλώνουμε κουραζόμαστε όλο και περισσότερο· έρχονται στιγμές που νιώθουμε ότι θα χάσουμε τη μάχη, ότι είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε! Κι όμως οι άνθρωποι έχουν απίστευτες αντοχές. Μπορούμε να πέσουμε, αλλά ξανασηκωνόμαστε! Συνεχίζουμε να παλεύουμε κάθε μέρα και αυτό μας κάνει όλους πολεμιστές.

Όλοι έχουμε βιώσει δοκιμασίες και αντιξότητες στη ζωή μας, αλλά μερικές είναι πιο δύσκολες και επίπονες από κάποιες άλλες. Υπάρχουν κάποια πρωινά, που ξυπνάμε και δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη μέρα, δεν έχουμε δύναμη να σηκωθούμε και να παλέψουμε! Ας δούμε λοιπόν μερικά σοφά λόγια που μπορούμε να πούμε στον εαυτό μας και θα μας κάνουν να νιώσουμε ότι ακόμη είμαστε ζωντανοί και δυνατοί!

Και, ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε και μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα!

5 ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ:

1. Μερικές φορές τα δυσάρεστα πράγματα που μας συμβαίνουν μας οδηγούν κατευθείαν σε καλύτερα μονοπάτια ζωής.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, στη ζωή πρέπει να περάσουμε πρώτα μέσα από την καταιγίδα για να απολαύσουμε το ουράνιο τόξο. Θα ήταν υπέροχο να μην έχουμε ποτέ άγχος, να μην περνάμε δύσκολες καταστάσεις, αλλά τότε δεν θα εκτιμούσαμε την ομορφιά της ζωής με τον ίδιο τρόπο, γιατί δεν θα γνωρίζαμε τίποτε άλλο εκτός από το όμορφο πρόσωπο της ζωής. Έτσι, όταν νιώθετε ότι βιώνετε μια κόλαση και δεν βλέπετε διέξοδο, μην εγκαταλείπετε τη μάχη! Συνεχίστε μέχρι να δείτε το φως στο τέλος του τούνελ, γιατί εκεί μπορεί να σας περιμένει ο παράδεισος.

2. Θυμάστε εκείνη την εποχή που νομίζατε ότι δεν θα μπορούσατε ποτέ να επιβιώσετε; Επιβιώσατε και μπορείτε να το ξανακάνετε!

Συχνά υποτιμούμε τις δυνατότητες και τις αντοχές μας. Πιστεύουμε ότι θα νιώθουμε άσχημα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ότι η ζωή δεν θα ξαναγίνει ποτέ η ίδια, γεγονός που μας κάνει να αμφιβάλλουμε για τη συναισθηματική μας δύναμη.

Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι βγαίνουν από αρνητικές καταστάσεις πιο γρήγορα από ό, τι νόμιζαν, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας σε δύσκολες καταστάσεις. Απλά να θυμάστε ότι κάθε μέρα που ξυπνάτε σημαίνει ότι έχετε ήδη κατακτήσει την προηγούμενη ημέρα και την προηγούμενη από την προηγούμενη, κ.ο.κ., γεγονός που σημαίνει ότι είστε ικανοί! Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας.

3. “Τα προβλήματα δεν είναι σημάδια, είναι κατευθύνσεις» – Robert Schuller.

Όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε; Λοιπόν, αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, βυθίζεστε στην απογοήτευση, ξεσπάτε την απόγνωσή σας σε κάποιον άλλον -συνήθως τον πιο κοντινό σας άνθρωπο – απολαμβάνετε ένα γλυκό ή ένα ποτήρι κρασί και πνίγετε τον εαυτό σας στους ήχους της αγαπημένης σας μουσικής. Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε μια διαφυγή πριν βρούμε μια λύση.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επανεξετάζουμε το πρόβλημα αφού έχουμε ηρεμήσει. Μην αφήνετε τα προβλήματα να σας κρατήσουν μακριά από μια ευτυχισμένη ζωή. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να οδηγηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα προβλήματα υπάρχουν για να μας δείξουν ότι πρέπει να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης και να αναζητήσουμε μια άλλη, καλύτερη πορεία.

4. Όταν κάποια πράγματα πάνε στραβά, δείξτε ευγνωμοσύνη για τα πολλά πράγματα που πηγαίνουν καλά.

Πολλές φορές το μόνο που βλέπουμε είναι ότι ο κόσμος μας καταρρέει γύρω μας. Δεν βλέπουμε λουλούδια να ανθίζουν, ή πουλιά που κελαηδούν, ούτε νιώθουμε τον άνεμο να χαϊδεύει το πρόσωπό μας. Βλέπουμε μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ξεχνάμε πόσο ευλογημένοι είμαστε. Σε περιόδους αναταραχής, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε όλα τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας. Αυτό θα κάνει τα δυσάρεστα πράγματα να φαίνονται λιγότερο καταστροφικά και ίσως σας βοηθήσουν να μετατοπίσετε την προοπτική του μισοάδειου ποτηριού και να δείτε το ποτήρι μισογεμάτο.

5. Μην καταθέτετε τα όπλα λόγω ενός δυσάρεστου κεφαλαίου της ζωής σας. Συνεχίστε την πορεία σας…η ζωή σας είναι εδώ και σας περιμένει!

Όταν αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι να παραδώσετε τα όπλα στη ζωή, θυμηθείτε ότι ένα διαμάντι χρειάζεται επεξεργασία για να αποκτήσει τη λάμψη του. Πρέπει να έχετε αντοχή για να αποκτήσετε λάμψη και να γίνετε μια καλύτερη εικόνα του εαυτού σας. Λοιπόν, απλώς παραδοθείτε σε αυτό που σας συμβαίνει και αποδεχτείτε την τρέχουσα κατάσταση σας. Ή, προσπαθήστε να βρείτε έναν καλύτερο τρόπο προσέγγισης. Μην παραδίδετε τα όπλα, γιατί η ιστορία σας δεν τελειώνει εδώ. Είναι μόνο η αρχή.

Τελικές σκέψεις…

Είμαστε άνθρωποι. Είμαστε πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε και πολύ πιο ικανοί από όσο μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε. Μην αφήνετε τις αντιξοότητες να σας νικήσουν, να σας κάνουν να παραδοθείτε. Αν και είναι μια μεγάλη μάχη, είμαστε όλοι μαζί, παλεύουμε στο ίδιο πεδίο μάχης και μπορούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο τονίζει το awaken

Δεν είστε μόνοι σε αυτή τη μάχη, γι ‘αυτό μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια όταν το χρειάζεστε. Στηρίξτε τον εαυτό σας, αλλά να είστε ευγενικοί με το πνεύμα σας. Ακόμη και οι μεγαλύτεροι ήρωες πρέπει να βγάζουν την πανοπλία τους μερικές φορές…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ