Η ¨"πύρινη" ομιλία του Χάρισον Φορντ στον ΟΗΕ: "Καίγεται το σπίτι μας & έχουμε μόνο ένα σπίτι" (βίντεο)

Υπάρχει μία δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στον πλανήτη. Είναι τα νέα παιδιά, που ενώ εμείς έχουμε αποτύχει, αυτά έχουν θυμό, είναι οργανωμένα, που είναι διατεθειμένα να κάνουν τη διαφορά

Την άμεση λήψη μέτρων για το περιβάλον ζήτησε ο Χάρισον Φορντ απευθυνόμενος  στους ηγέτες των κρατών, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, 

Ο "Ιντιάνα Τζόουνς" έκρουσε "τον κώδωνα του κινδύνου" και τόνισε ότι αν δεν λάβουμε άμεσα μέτρα, ο πλανήτης κινδυνεύει.

"Το σπίτι μας καίγεται και έχουμε μόνο ένα σπίτι», είπε χαρακτηριστικά ο διάσημος ηθοποιός, σύμφωνα με το The Bl

Μιλώντας εξ ονόματος της Conservation International, η οποία δεσμεύεται για χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την προστασία και τη συντήρηση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, ο Φορντ τόνισε ότι η κρίση είναι ένα συνεχιζόμενο ζήτημα:

«Συζητάμε να σώσουμε τον Αμαζόνιο εδώ και 30 χρόνια. Σχεδόν πριν από 30 χρόνια, ο Sting είχε δώσει συναυλία, εδώ στη Νέα Υόρκη, με μήνυμα ακριβώς αυτό, να σώσουμε τον Αμαζόνιο.

Και ακόμα συζητάμε γι' αυτό. Το μεγαλύτερο δάσος στον πλανήτη είναι κρίσιμο για το κλίμα και για κάθε λύση που πρέπει να δρομολογήσουμε για να αναστρέψουμε την κατάσταση.

Για όλα όσα μας δίνουν ζωή».

Ο Χάρισον Φορντ πρόσθεσε: «Και αυτό καίγεται. Όταν ένα δωμάτιο στο σπίτι μας έχει αρπάξει φωτιά, δεν λέμε «ένα δωμάτιο έχει αρπάξει φωτιά. Λέμε ότι το σπίτι μας έχει αρπάξει φωτιά. Και έχουμε μόνο ένα σπίτι.

Υπάρχει μία δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στον πλανήτη. Είναι τα νέα παιδιά, που ενώ εμείς έχουμε αποτύχει, αυτά έχουν θυμό, είναι οργανωμένα, που είναι διατεθειμένα να κάνουν τη διαφορά. Είναι ένας ηθικός στρατός. Και το σημαντικότερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε γι' αυτά, είναι να διώξουμε την κόλαση από τον δρόμο τους».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ