Ο δήθεν «αεροπειρατής» που συνελήφθη στη Μύκονο: Η οικογένεια μου κατέρρευσε, με είχαν σε υπόγειο τους έλεγα είμαι γνωστός δημοσιογράφος

Ο «αεροπειρατής» ξεσπά για πρώτη φορά...

Για πρώτη φορά μίλησε ο αεροπειρατής που τελικά ήταν διάσημος δημοσιογράφος στο Λίβανο και συνελήφθη στη Μύκονο ενώ αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Ο άνδρας που όπως αποδείχθηκε είχε απλά συνωνυμία με τον δράστη της αεροπειρατείας, για τον οποίο υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης εδώ και 35 χρόνια, περιέγραψε στο Open την δύσκολη διαδικασία που πέρασε όταν τον συνέλαβαν.

Λιβανέζος: Δεν ήξερα καν γιατί με κρατάνε

Αρχικά ο Λιβανέζος ανέφερε πως προσπαθούσε να πείσει τους αστυνομικούς πως είναι δημοσιογράφος, ότι εργάζεται στην εφημερίδα Αλ Σαρίφ και ότι τον γνωρίζουν πολλοί αξιωματούχοι.

Ωστόσο ο άνδρας παρέμεινε κρατούμενος έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση και συγκεκριμένα όταν «ήρθε»  ενημέρωση από τις Γερμανικές Αρχές, που έψαχνε να διασταυρώσει τα στοιχεία του.

«Δεν ήξερα γιατί με κρατάνε. Πέρασα δύσκολα ψυχολογικά. Με κρατούσαν σε ένα υπόγειο. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου κατέρρευσαν. Στη Μύκονο μου έκαναν ανάκριση για 8 ώρες. Τους έλεγα ότι είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος. Με ξέρουν στη Βηρυτό πολιτικοί και αξιωματούχοι», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος από τον Λίβανο και πρόσθεσε:

«Στην Ελλάδα που είναι δημοκρατική χώρα και γεννήθηκε η Δημοκρατία, είναι δυνατόν επειδή το όνομα είναι το ίδιο να με κρατήσουν και να μου κάνουν έτσι εμένα; Να μπει ένας αθώος άνθρωπος στη φυλακή επειδή το όνομα μοιάζει με άλλο; Πού είμαστε; Μετά μου ζήτησαν συγγνώμη. Για ποιο πράγμα συγγνώμη;».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ