Η Μέγκαν Μαρκλ στην Αφρική: Ήπιε τσάι με το γιο της & τον αρχιεπίσκοπο - Συνάντησε γυναίκες που έχουν Aids (φώτο-βίντεο)

Κομψότατη και στις δύο συναντήσεις της η Δούκισσα του Σάσεξ

Η Μέγκαν Μαρκλ σήμερα  κάθισε οκλαδόν στο πάτωμα για να παίξει με γονείς και παιδιά. Όπως πααραδέχθηκε αν ο γιος της ο Άρτσι έβλεπε όλα αυτά  τα παιχνίδια θα "του την έσπαγε" αν δεν τον άφηνε να παίξει.

Η επίσκεψη της Δούκισσας του Σάσεξ αρχικά σόκαρε τις γυναίκες της οργάνωσης Mothers2Mothers στο Κέιπ Τάουν. Πρόκειται για μία φιλανθρωπική οργάνωση εκπαιδεύει και δίνει εργασία σε γυναίκες με τον  ιό HIV.

Η Μέγκαν ξαφνικά αναπήδησε από την καρέκλα που την είχαν βάλει να καθίσει  και φώναξε καθώς οι γυναίκες που κάθονταν σε έναν κύκλο γύρω της, στο πάτωμα την κοιτούσαν εντυπωσιασμένες: "Δεν μπορώ να είμαι η μόνη που κάθεται σε καρέκλα εδώ".

"Αν ήταν εδώ ο Άρτσι και έβλεπε όλα αυτά τα παιχνίδια στο πάτωμα και εγώ τον ανάγκαζα να καθήσει σε καρέκλα θα το θεωρούσε πολύ άδικο!", είπε η 38χρονη πρώην ηθοποιός.

Ακολούθησαν μερικά δευτερόλεπτα αμήχανης σιωπής, μετά η Μέγκαν γέλασε και οι γυναίκες κάθισαν για να παίξουν μαζί της στο πάτωμα. 

Η Μέγκαν έδωσε στις γυναίκες βιβλία, παιχνίδια, ρούχα και άλλα δώρα που έφεραν στον Άρτσι δώρο μετά την γέννηση του. Ανάμεσα σε αυτά ένα μωρουδιακό φορμάκι που είναι μικρό για μωρό πέντε μηνών.

"Ορίστε ορισμένα πράγματα που θεώρησα ότι θα μπουρούσαν να σας φανούν χρήσιμα", είπε η Μέγκαν δίνοντας ένα- ένα τα πράγματα στις γυναίκες.
 

Αφού δέχθηκε ως δώρο μία κορνιζαρισμένη φωτογραφία που δείχνει τις γυναίκες με Aids που βοηθήθηκαν από την φιλανθρωπική  οργάνωση η Μέγκαν είπε: "Μόλις σκέφτηκα ότι στο πνεύμα της κοινότητας, αυτό που είναι πολύ ωραίο , είναι να μπορούμε να μοιραζόμαστε μεταξύ μας τα πράγματα που έχουμε στο σπίτι. Έτσι σας έφερα μερικά πράγματα που για εσάς μπορεί να είναι χρήσιμα αλλά ο Άρτσι δεν τα χρειάζεται πια".

Στη συνέχεια, δείχνοντας ένα κορίτσι ηλικίας 15 μηνών που ονομάζεται Asivile, και μπουσουλούσε  στο πάτωμα μπροστά στην ομάδα, η δούκισσα γέλασε: "Κοιτάξτε ποια περνάει καλύτερα από όλες μας και έχει όλη τη ζωή μπροστά της", είπε, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Μέγκαν συγκινήθηκε όταν είδε   τον Sumeya,  ένα μωρό ,έξι εβδομάδων, που κοιμόταν στην αγκαλιά της μητέρας  του, της 31χρονης Nothabo Qaga. Η μητέρα της είπε ότι παρακολούθησε τον γάμο της στην τηλεόραση και η Μέγκαν απάντησε: "Ω, ευχαριστώ αυτό είναι πολύ γλυκό".

Για την επίσκεψη της στην Mothers2Mothers η Μέγκαν φόρεσε μία ολόσωμη μαύρη φόρμα Everlane. Την συνδύασε με μαύρες γόβες στιλέτο και χρυσά σκουλαρίκια.

Η συνάντηση με τον διάσημο αρχιεπίσκοπο Desmond Tutu

Ο 4μηνών Άρτσι έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη βασιλική περιοδεία των γονιών του, στην Νότια Αφρική. Ο 35χρονος πρίγκιπας Χάρι και η 38χρονη Μέγκαν  Μαρκλ πήραν τον μονάκριβο γιο τους, στη συνάντηση που είχαν με τον Αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου, στο Κέιπ Τάουν, το πρωί της Τετάρτης.

Ο αρχιεπίσκοπος είναι γνωστός για τον αγώνα που έκανε κατά του απαρτχάιντ.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του Instagram δείχνει το βασιλικό να ζευγάρι ακτινοβολεί καθώς η Μέγκαν κρατά τον μικρό Archie, ο οποίος χαϊδεύει στη μητέρα του, καθώς τον υποδέχονται ο Αρχιεπίσκοπος Tutu και η κόρη του Thandeka Tutu-Gxashe.

Η Μέγκαν αστειεύτηκε με την κόρη του Αρχιεπισκόπου Thandeka Tutu Gxashe ότι ο μικρός πρίγκιπας θα έπρεπε να συνηθίσει τις κάμερες στη ζωή του, ενώ η κα Tutu Gxashe απάντησε επίσης αστειεύομενη ότι "Ο Άρτσι θα κλέψει τις καρδιές όλων των γυναικών".

Ο βραβευξμένος με Νόμπελ Ειρήνης αρχιεπίσκοπος ο οποίος έγινε ουσιαστικά ηγέτης του απελευθερωτικού αγώνα κατά τη διάρκεια της μακράς φυλάκισης του Νέλσον Μαντέλα, δήλωσε ότι "είναι ενθουσιασμένος από το σπάνιο προνόμιο και την τιμή να συναντήσει το βασιλικό ζευγάρι", αναφέρει η Daily Mail.

Ο Άρτσι εντυπωσίασε με το πλατύ χαμόγελό του και με την ομορφιά του. Στον μικρούλη είχαν φορέσει μία μπλε- άσπρη ριγέ φορμούλα και ένα λευκό βαμβακερό μπλουζάκι.

Η Μέγκαν ήταν ιδιαίτερα κομψή για ακόμη μία φορά φορώντας ένα μεταξωτό navy φόρεμα του brand Club Monaco, το οποίο συνδύασε με ψηλοτάκουνα. Όσο για την παρουσία των φωτογράφων που απαθάνατιζαν κάθε κίνηση του μικρούλη, ο πατέρας του πρίγκιπας Χάρι, τόνισε: «Νομίζω ότι έχει συνηθίσει ήδη!»

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του μικρούλη, ήταν στον φιλανθρωπικό αγώνα που συμμετείχε ο πατέρας του, πρίγκιπας Χάρι, τον περασμένο Ιούλιο.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ