30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη – Ο γιος του, ο δήμαρχος Αθηναίων και η Ντόρα συγκινούν με τις αναρτήσεις τους

30 χρόνια από την δολοφονία του...

Ήταν λίγο πριν τις 8 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989 όταν ο Παύλος Μπακογιάννης δέχτηκε δολοφονική επίθεση από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του, βυθίζοντας στο πένθος τον πολιτικό κόσμο.

Τρεις ένοπλοι τον πυροβόλησαν με 45άρια πιστόλια και τον τραυμάτισαν.

Ο τότε 54χρονος βουλευτής αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από την 17Ν, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα.

Με αφορμή τη σημερινή 30η επέτειο από τη δολοφονία του πατέρα του, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρει: «Τριάντα χρόνια τώρα, κάθε μέρα, σκέφτομαι διαρκώς ένα πράγμα. Αν σε κάνω υπερήφανο. Ελπίζω να τα καταφέρνω».

 

 

Το ίδιο και η σύζυγος του Παύλου Μπακογιάννη, Ντόρα έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στα social media της. 

 

 

«Πέρασαν 30 χρόνια! Δεν πιστεύω ότι πέρασαν 30 χρόνια από τη στιγμή που χτυπούσαν 3 τηλέφωνα και το κουδούνι της πόρτας μαζί… Σ΄αυτά τα 30 χρόνια είδα πολλά! Ανθρώπους που σε πίστεψαν, να κλαίνε και να σε θυμούνται. Συναγωνιστές στη μάχη κατά της δικτατορίας, να καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες. Ευρυτάνες συμφιλιωμένους μετά τον εμφύλιο και τα χρόνια του διχασμού. Είδα να χάνονται μάχες κατά της τρομοκρατίας, αλλά και να κερδίζονται. Είδα το δολοφόνο σου να βγαίνει από τη φυλακή, τον είδα να περπατάει στα πεζοδρόμια υπερήφανος, εκεί όπου σας σκότωσε» γράφει στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ