Αυτά είναι τα σύμβολα του Φενγκ Σούι - Δείτε τι σημαίνουν

Ξέρετε από Φενγκ Σούι; 

Φενγκ Σούι είναι η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια. Στην αρχαιότητα, ωστόσο, είχε σκοπό την εύρεση ανοικτής έκτασης με καλή ενέργεια για τη δημιουργία πόλεων. Στα κινεζικά σημαίνει αέρας και νερό και το όνομα αυτό δόθηκε από τα δύο σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός οικοπέδου, δηλαδή τον αέρα και το νερό.

Η φιλοσοφία του Φενγκ Σούι χρησιμοποιεί πολλά σύμβολα για να φέρει την αρμονία και την ειρήνη στη ζωή των ανθρώπων. Ας γνωρίσουμε μερικά από αυτά τα σύμβολα.

Λουλούδια

Η φύση παίζει καθοριστικό ρόλο στο Φενγκ Σούι. Τα λουλούδια θεωρούνται ότι φέρνουν ευλογία στον χώρο που βρίσκονται και ότι διαθέτουν θετική ενέργεια. Το Φενγκ Σούι προτιμά τα φρέσκα αληθινά λουλούδια, όπως επίσης και εικόνες και φωτογραφίες από πολύχρωμα λουλούδια. Μερικά τέτοια λουλούδια είναι το Χρυσάνθεμο, η Ορχιδέα, ο Λωτός και η Παιώνια.

Φρούτα

Τα φρούτα βοηθούν στη μακροζωία, τη γονιμότητα, την ευημερία και τον πλούτο. Κάθε καρπός συμβολίζει συγκεκριμένο πράγμα. Για παράδειγμα, το ροδάκινο συμβολίζει την αθανασία, το ρόδι την ευτυχία, τα σταφύλια συμβολίζουν την επιτυχία, το μήλο την καλή υγεία, ο ανανάς συμβολίζει την τύχη, την ευημερία και τον πλούτο και τα πορτοκάλια λέγεται ότι διώχνουν την κακή τύχη.

Πουλιά

Τα πουλιά χρησιμοποιούνται στο Φενγκ Σούι ως θεραπεία για πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Τα σύμβολα των πουλιών βοηθούν στην ελευθερία και την έμπνευση.

Πεταλούδες

Χρησιμοποιούνται κυρίως για να φέρουν το ρομαντισμό και την αγάπη στους ανθρώπους. Οι πεταλούδες θεωρείται ότι βοηθούν στη βελτίωση των ρομαντικών σχέσεων και φέρνουν την αρμονία στα ζευγάρια.

Άλογα

Τα άλογα συνδέονται με την ταχύτητα, την επιτυχία, την ελευθερία και τη σταδιοδρομία.  Όσοι θέλουν να έχει όνομα και φήμη η επιχείρησή τους, έχουν την εικόνα ενός αλόγου στο όνομα της επιχείρησης.

Ψάρι

Τα ψάρια και τα ενυδρεία φέρνουν τον πλούτο. Το Φενγκ Σούι συμβουλεύει να υπάρχει ένα ενυδρείο, τόσο στο σπίτι όσο και σε χώρους γραφείων. Ενυδρεία με διαφορετικά είδη ψαριών λέγεται ότι φέρνουν καλή τύχη, κάνοντας το περιβάλλον αρμονικό. Ο συνδυασμός ψαριών προσελκύει αρμονία και ένα ενυδρείο πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα μαύρο ψάρι και ένα χρυσόψαρο.

Τα 4 σημεία του ορίζοντα.

Η μαύρη χελώνα προστατεύει τη βόρεια μεριά του σπιτιού, ο πράσινος δράκος προστατεύει την ανατολική, ο κόκκινος φοίνικας τη νότια και η λευκή τίγρης προστατεύει τη δυτική πλευρά. Αυτά τα τέσσερα ζώα λέγεται ότι προστατεύουν την ενέργεια του Φενγκ Σούι που δημιουργείται στο περιβάλλον.

Νυχτερίδα

Η νυχτερίδα είναι ένα ζώο που θεωρείται ευοίωνο στο Φενγκ Σούι. Οι νυχτερίδες συμβολίζουν την ευημερία και την τύχη. Λέγεται ότι φέρνουν τον πλούτο σε αφθονία.

Το άπειρο

Το σύμβολο του άπειρου, συμβολίζει τη δια βίου ευτυχία. Χρησιμοποιείται για να προσελκύσει την ευτυχία, τη μακροζωία και την ατελείωτη καλή τύχη στη ζωή. Θεωρείται ένα από τα 8 αντικείμενα που προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή από τις διάφορες δυνάμεις κακού.

Ο σκύλος

Ο σκύλος συμβολίζει την ασφάλεια. Οι σκύλοι ήταν αυτοκρατορικοί φύλακες, που χρησιμοποιούνταν μπροστά στις αυτοκρατορικές πύλες των παλατιών κατά την αρχαιότητα. Συμβολίζουν την οικογενειακή ευημερία και χρησιμοποιούνται ως ζευγάρι, γιατί έτσι φέρνουν περισσότερη τύχη.

Δράκος

Ο Δράκος είναι ένα από τα σημαντικά σύμβολα του Φενγκ Σούι. Συμβολίζει την ευημερία, την προστασία και την ασφάλεια. Λειτουργεί καλύτερα όταν τοποθετείται στην ανατολική πλευρά στο σπίτι ή στο γραφείο. Δράκοι από ξύλο θεωρούνται ότι εκπέμπουν τη μέγιστη ενέργεια σύμφωνα με το tsemperlidou.

Μπαμπού

Το μπαμπού φέρνει τύχη στα νοικοκυριά. Βοηθά στις σχέσεις, την υγεία και τον πλούτο. Το μπαμπού μπορεί να έχει οποιαδήποτε μορφή, είτε φυσικό ή ως εικόνα.

Ο Βούδας

Ο Βούδας είναι ένα από τα παγκοσμίου φήμης σύμβολα του Φενγκ Σούι. Συμβολίζει την ειρήνη και την ευτυχία στη ζωή. Λέγεται ότι φέρνει ευημερία και πλούτο σε ανθρώπους που τον έχουν στο σπίτι τους. Όταν χρησιμοποιείται σε χώρους γραφείων, μπαίνει στη διαγώνια αντίθετη κατεύθυνση από την κύρια πόρτα για να φέρνει τύχη από οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση.

Η Παγόδα

Η Παγόδα συμβολίζει τα υψηλά επίπεδα πνευματικότητας στους ανθρώπους. Ανάμεσα στα πολλά σύμβολα του Φενγκ Σούι, η Παγόδα είναι αυτή που επικεντρώνεται στην ενίσχυση του ανθρώπινου νου. Βοηθά στη διατήρηση της μνήμης, συμβάλλοντας έτσι στην εκπαίδευση των ανθρώπων. Το σύμβολο της Παγόδας μπαίνει σε σχολεία, σπίτια και χώρους γραφείων, καθώς βοηθά στην εκμάθηση νέων πραγμάτων και στην απόκτηση νέων γνώσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ