O Ιακωβος Γκόγκουα μας μαθαίνει πώς να περιποιούμαστε την περιοχή των ματιών ανάλογα με την ηλικία μας

Ανακαλύψτε τις ανάγκες που έχει η περιοχή των ματιών σας ανάλογα με τη δεκαετία που διανύετε.

Τα μάτια σας πλαισιώνονται από την πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου σας που χρήζει εξειδικευμένης περιποίησης σε συνάρτηση, πάντα, με την ηλικία σας. Τι να επιλέξετε κάθε φορά;

20+ Λάμψη

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στη δεκαετία των 20 σχετίζονται κυρίως με την κούραση, την έλλειψη ύπνου και την κακή διατροφή και αποτυπώνονται στο πρόσωπο με εμφάνιση μαύρων κύκλων και οιδημάτων.

Η φροντίδα σας: Προτιμήστε ελαφριές κρέμες-τζελ με δροσερή υφή για ενυδάτωση και τόνωση της περιοχής ή κρέμες BB με χρώμα ειδικά για τα μάτια που συνδυάζουν την ενυδατική δράση με την κάλυψη ατελειών.

30+ Πρόληψη

Καθώς μεγαλώνετε, μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου της επιδερμίδας, η οποία χάνει την ελαστικότητά της, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες έκφρασης. Αυτά τα σημάδια εμφανίζονται πρώτα γύρω από τα μάτια, γιατί αυτή η περιοχή είναι πολύ λεπτή και εύθραυστη.

Η φροντίδα σας: Επενδύστε σε μια κρέμα ματιών με αντιρυτιδική δράση και πλούσια υφή και μην αμελείτε να την εφαρμόζετε τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

40+ (Επι)διόρθωση

Τα κουρασμένα μάτια είναι ο νο1 λόγος που φαίνεστε μεγαλύτερη ακόμα κι αν το υπόλοιπο πρόσωπό σας είναι αψεγάδιαστο. Σε αυτή την ηλικία οι ρυτίδες στο «πόδι της χήνας» είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στα 40, αλλά δυστυχώς δεν απουσιάζουν ούτε τα σημάδια κούρασης, όπως είναι οι κύκλοι και οι σακούλες.

Η φροντίδα σας: Επιλέξτε μια κρέμα που καλύπτει όλες τις ανάγκες σας: χαλάρωση, ρυτίδες, αλλά και λάμψη. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδυάσετε έναν όρο με μία κρέμα ματιών, τα οποία θα έχουν διαφορετικούς στόχους.

50+ Αναδόμηση

Η αφυδάτωση και η χαλάρωση βαραίνουν και «ρίχνουν» το βλέμμα. Δυστυχώς σε αυτή την ηλικία τα σημάδια αυτά επηρεάζουν τόσο το επάνω όσο και το κάτω βλέφαρο κάνοντας τα μάτια σας να δείχνουν διαρκώς κουρασμένα.

Η φροντίδα σας: Δώστε ιδιαίτερη σημασία στη θρέψη της επιδερμίδας επιλέγοντας μια κρέμα με πλούσια σύνθεση ή συνδυάστε κρέμα με ορό για καλύτερη ενυδάτωση και μέγιστη σφριγηλότητα.

Ιάκωβος Γκόγκουα MD

Κοσμητική Ιατρική - Αντιγήρανση

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ