25 όμορφες ιδέες για να φυτέψετε βότανα & μυρωδικά σε γλαστρούλες ή κηπίσκους - Πράσινο & άρωμα στη ζωή σας (φώτο)

25 εκπληκτικές ιδέες για να φτιάξετε  την δική σας πράσινη γωνία. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, ούτε απαραίτητα να διαθέτετε τεράστιο χώρο.

Το να καλλιεργεί κάποιος τα δικά του βότανα και λαχανικά και να δημιουργεί μικρούς ή μεγαλύτερους κήπους, είναι ένα χόμπι που κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους. Μας δίνει την ευκαιρία να ομορφύνουμε το χώρο μας, βάζοντας ταυτόχρονα έναν πνεύμονα πράσινου στη ζωή μας.

Επιπλέον είναι μία ασχολία που μας βοηθά να απαλλαγούμε από το άγχος της καθημερινότητας.

Όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι το σπίτι σας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας κήπο. Το Green and vibrant μας δίνει 25 εκπληκτικές ιδέες για να φτιάξετε  την δική σας πράσινη γωνία. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, ούτε απαραίτητα να διαθέτετε τεράστιο χώρο.

Μπορείτε να αγοράσετε μικρά γλαστράκια από τερακότα και να φυτέψετε μέσα τα δικά σας λουλούδια ή βότανα χωρίζοντας τα σε κατηγορίες ή να δώσετε άλλο ύφος στην κουζίνα σας , στολίζοντας την με μικρά γλαστράκια στα οποία θα τοποθετήσετε τα φυτά της αρεσκείας σας.

Ακόμα μπορείτε να δημιουργήσετε τους δικούς σας "κρεμαστούς κήπους" αγοράζοντας κρεμμαστά πλαστικά γλαστράκια με λουλούδια ή φυτά που θα τοποθετήσετε στο χώρο σας.

Δημιουργήστε τον δικό σας κήπο στο μπαλκόνι σας με όμορφες γλάστρες σε διάφορα χρώματα ή το δικό σας "roof garden" στην ταράτσα σας. 

Ακόμα μπορείτε να αγοράσετε πήλινες στάμνες και δοχεία και να φυτέψετε τα αγαπημένα σας λουλούδια. Ή αν έχετε χώρο στην αυλή σας να φτιάξετε "λουλουδάτα κρεβάτια" με μικρά ξύλινα παρτέρια.

Μία ακόμα όμορφη ιδέα είναι να αγοράστε γυάλινα βάζα τα οποία θα μεταμορφώσετε σε "γλάστρες" για τα δικά σας φυτά, ή να φτιάξετε τον δικό σας εντοιχισμένο κήπο βάζοντας σε ειδικές υποδοχές που δεν είναι ακριβές τις γλάστρες σας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW για να πάρετε περισσότερες ιδέες

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ