Πέτρος Τατσόπουλος: Πως είναι η κατάσταση της υγείας του - Κρίσιμο 24ωρο

Παράθυρο αισιοδοξίας βλέπουν οι γιατροί... 

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε την Τρίτη, στον συγγραφέα και πρώην βουλευτή, Πέτρο Τατσόπουλο, η χειρουργική επέμβαση που διήρκησε πέντε ώρες. Ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην μονάδα καρδιοχειρουργικής ανάνηψης του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Τατσόπουλος «αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο αιμοδυναμικό εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε οξύς διαχωρισμός ανιούσης αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην μονάδα καρδιοχειρουργικής ανάνηψης στις 18.15 σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του

«Σχετικά με την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, που χειρουργήθηκε επειγόντως χθες για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ενημερώνουμε ότι: Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει βγεί από την μηχανική αναπνοή και βαίνει βελτιούμενος. Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ