O Σπύρος Σούλης μας δίνει 10 ιδέες για να δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο και στιλάτο γραφείο στο σπίτι

Η οργάνωση είναι το πιο σημαντικό στοιχείο.

Όσοι από εσάς έχετε γραφείο στο σπίτι, τότε θα γνωρίζετε πολύ καλά πως το να το διατηρείτε καθαρό και περιποιημένο είναι ένας διαρκής και καθημερινός αγώνας.

Ωστόσο όσο καλύτερη οργάνωση έχει, τόσο πιο τακτοποιημένο διατηρείται και όσο πιο τακτοποιημένο είναι, τόσο πιο εύκολα εσείς θα βρίσκετε τα πράγματά σας.

Βάλτε στον τοίχο έναν πίνακα όπως αυτόν της φωτογραφίας ώστε να μπορείτε να καρφιτσώνετε διάφορα πράγματα. Τα μικρά ράφια και το πλεκτό καλάθι είναι επίσης ιδανικά για να αποθηκεύετε πράγματα και να τοποθετήσετε διάφορα διακοσμητικά.

 

Να μια πολύ έξυπνη ιδέα: προσαρμόστε στην άκρη του γραφείο σας διάφορα «δοχεία» που θα τα αξιοποιήσετε ως μολυβοθήκες ή γλάστρες για φυτά. Είναι στιλάτα και πολύ όμορφα.

Φυσικά, το να έχετε ένα οργανωμένο γραφείο δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται να φτιάξετε και την ανάλογη διακόσμηση ώστε να είναι στιλάτο και κομψό. Για να δείτε πως μπορείτε να το καταφέρετε κάνετε κλικ στην παρακάτω φωτογραφία και εμπνευστείτε από 10 πολύ δημιουργικές ιδέες, από τον Σπύρο Σούλη.

Αν ο χώρος σας το επιτρέπει δημιουργήστε μια κατασκευή σαν αυτή της φωτογραφίας όπου υπάρχουν πολλά ράφια χωρισμένα με διαχωριστικά. Είναι μια πολύ πρακτική και ταυτόχρονα πολύ κομψή ιδέα που θα σας εξασφαλίσει αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

 

Ένα έπιπλο με «κύβους» είναι ιδανικό για να αποθηκεύσετε πράγματα σε κουτιά, πλεκτά καλάθια ή να βάλετε απευθείας τα κλασέρ και τα βιβλία σας.

Αφιερώστε έναν τοίχο για να τοποθετήσετε ένα έπιπλο όπως αυτό της φωτογραφίας και να οργανώσετε τα πράγματά σας. Μπροστά του μπορείτε να τοποθετήσετε το ίδιο το γραφείο. Εδώ, οι άσπρες-μαύρες αντιθέσεις δημιουργούν ένα ξεχωριστό στιλ.

Επενδύστε ένα κομμάτι τοίχου με φελλό, όπως ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το γραφείο. Ο φελλός δημιουργεί ιδιαίτερο στιλ και ταυτόχρονα θα σας χρησιμεύσει για να καρφιτσώνετε διάφορες σημειώσεις, αλλά και διακοσμητικά.

Εξασφαλίστε χώρο στο γραφείο σας δημιουργώντας «συρτάρια» μέσα στα οποία μπορείτε να βάλετε ογκώδη αντικείμενα, όπως πχ έναν εκτυπωτή. Είναι έξυπνο, κομψό και θα σας βοηθήσει να διατηρείτε τον χώρο σε άψογη οργάνωση.

Αποθηκεύστε τα αντικείμενά σας σε δύο συρταριέρες δεξιά και αριστερά του γραφείου και αφιερώστε τον τοίχο από πάνω για να φτιάξετε την προσωπική σας γκαλερί με έργα τέχνης. Είναι πανέμορφη και θα σας βοηθάει να χαλαρώνετε εν ώρα… εργασίας.

 

Αν δεν έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο, τότε ένα μικρό τρόλεϊ που θα μπει στη μία πλευρά του γραφείου σας θα σας βοηθήσει στην αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων, όπως στυλό και μολύβια, βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα.

Άλλη μία πανέξυπνη και στιλάτη ιδέα: Φτιάξτε ένα επιτοίχιο ημερολόγιο όπως αυτό της φωτογραφίας για να σας βοηθάει στις καθημερινές υποχρεώσεις. Είναι πρακτικό και ταυτόχρονα θα λειτουργήσει σαν ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ