Σούνιο: Υπέρ θέαμα με ρούχα-έργα τέχνης της Mary Katrantzou & μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου - Εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο δάκρυσαν & χειροκρότησαν (φωτό & βίντεο)

Το πολυαναμενόμενο catwalk της διάσημης Ελληνίδας δημιουργού έλαβε χώρα παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της μόδας, της δημοσιογραφίας και του πολιτισμού.

Ένα συγκλονιστικό πολιτιστικό και ανθρωπιστικό γεγονός με παγκόσμια απήχηση, πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»» και τη διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019.

Η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με τη Μαίρη Κατράντζου υποδέχτηκαν 500 κορυφαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μια μοναδική βραδιά που τίμησε και υπογράμμισε την αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μέσα από τα ιδεώδη του ανθρωπισμού αλλά και του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού.

Πηγή φωτό: Studio Panoulis

Οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Κατράντζου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν από κοινού ένα παγκόσμιο μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου, αφού η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που έχουν καταφέρει να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής, ανέβηκαν στην πασαρέλα και περπάτησαν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου χαρίζοντας απλόχερα την ελπίδα καθώς το παράδειγμα τους αποδεικνύει ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The grandeur, the glory and the goodness of Mary Katrantzou at the Temple of Poseidon to help children with cancer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Suzy Menkes (@suzymenkesvogue) στις

 

Η Ειρήνη Νικολοπούλου και το eirinika.gr βρέθηκαν στην όμορφη βραδιά 

Η Mαίρη Κατράντζου στο Σούνιο, μπροστά στον Αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα παρουσίασε τα ωραιότερα ρούχα της - τα μανεκέν της - σύγχρονες θεές Αφροδίτες περπάτησαν με καμάρι ενώ η υποβλητική μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου μας έκανε να ριγήσουμε απο συγκίνηση - τα κοσμήματα του Βulgari στόλισαν σαν εργα τέχνης τις πιό καλοραμμένες τουαλέτες που εχετε ποτε δει. 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μάγια Μαρτίνου

Το σκηνικό ήταν μεγαλοπρεπές , ο καιρός φρόντισε να σταθεί στο ύψος της περίστασης & η επίδειξη μόδας- έργων τέχνης 3 Ελλήνων παγκόσμιας εμβέλειας , της Μαίρης Κατράντζου, του Βαγγέλη Παπαθανασίου & του Bulgari με φόντο την Αρχαία Ελλάδα κορυφώθηκε όταν τα παιδιά του συλλόγου Ελπίδα ανέβηκαν τη σκηνή, αγκάλιασαν την Πρόεδρο Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία δεν έπαψε να δακρύζει .....

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Bianca Brandolini d' Adda

Δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι, fashion bloggers και προσωπικότητες της μόδας όπως η suzymenkesvogue παρακολουθούσαν άναυδοι αυτή την μεγαλειώδη βραδιά. 

Ειρήνη Θεοδωρικάκου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Χριστίνα Θεοδωρικάκου

 

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τον αντίκτυπο που θα έχει και την έκταση που θα πάρει στα διεθνή media...

 

Δείτε επίσης: Οι πρώτες φωτογραφίες πριν από την επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράνζου στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ευγενία Νιάρχου

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Sabine Getty

 

Η κολεξιόν της Μαίρης Κατράντζου για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 ήταν εμπνευσμένη εξολοκλήρου από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα από τις ιδέες που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του 5 ου αιώνα π.Χ και από τους Έλληνες φιλοσόφους και μαθηματικούς (Σωκράτη, Ευκλείδη, Πυθαγόρα). Τα κομμάτια της made to measure συλλογής, πραγματικά έργα τέχνης ήταν σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mary Katrantzou at the Temple of Poseidon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Suzy Menkes (@suzymenkesvogue) στις

 

Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης υπέγραψε ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου ειδικά για τη βραδιά δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που μετέφερε το κοινό στην αρχαία Ελλάδα.

Χριστιάννα Γουλανδρή- Mαίρη Κατράντζου

 Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο μικρός Ερμής ένα από τα αποθεραπευμένα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ που συμμετείχαν στην εκδήλωση

Φίλιππος και Μαριάννα Λαιμού

Ο Οίκος Bulgari είχε φέρει κοσμήματα από το εξωτερικό τα οποία για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν για επίδειξη μόδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά που το Υπουργείο Πολιτισμού παραχωρεί αρχαιολογικό χώρο για την πραγματοποίηση τέτοιας εκδήλωσης, στηρίζοντας με μεγάλη ευαισθησία τους σκοπούς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» και τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου. Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», και συγκεκριμένα για την αναβάθμιση της Μονάδας σε Κέντρο Αριστείας μέσα από την αγορά νέων μηχανημάτων και μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως με το Dana Farber Cancer Institute του Πανεπιστημίου του Harvard.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού

από αριστερά) Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, Πριγκίπισσα Τατιάννα, Πριγκίπισσα Θεοδώρα, Βασίλισσα Άννα Μαρία, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,  Shaikha Nayla, Kerry Kennedy, George Vradenburg
0358: Χριστιάννα Γουλανδρή, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy

Χριστιάννα Γουλανδρή, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy

Αριέττα Βαρδινογιάννη, Χριστιάννα Γουλανδρή, Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού, Θέμις Ζουγανέλη- Κανελλοπούλου 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Offering the olive branch made in FEATHERS by Mary Katrantzou

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Suzy Menkes (@suzymenkesvogue) στις

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Celebrating the child cancer survivors in Athens at Mary Katrantzou show at the Temple of Poseidon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Suzy Menkes (@suzymenkesvogue) στις

Το «παρών» ανάμεσα σε άλλους έδωσαν η Shaikha Nayla bint Hamad al Khalifa, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά, η Βασίλισσα Άννα Μαρία, η Πριγκίπισσα Τατιάνα, η Πριγκίπισσα Θεοδώρα, η Kerry Kennedy, η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, οι κυρίες Χριστιάννα Γουλανδρή, Μαριάννα Γουλανδρή, η Ευγενία Νιάρχου, η οποία μάλιστα περπάτησε στην πασαρέλα, η Sabine Getty, η Bianca Brandolini, 200 δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο από τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It’s all Greek to me. But I promise to ask Mary Katrantzou what she wrote ....

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Suzy Menkes (@suzymenkesvogue) στις

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Athens show by Mary Katrantzou

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Suzy Menkes (@suzymenkesvogue) στις

 

(από αριστερά) Ted Kennedy jr, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy, Christopher Kennedy

 Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Άννα Αγγελικούση

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Κατερίνα Κατράντζου

 Φώφη Γεννηματά και η κόρη της Αιμιλία, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» ευχαριστεί θερμά τους μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης Εθνική Τράπεζα και Mastercard, όπως και τις εταιρείες που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια και συγκεκριμένα: την Aegean, τον Όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, όπως και το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αριέττα Βαρδινογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Χριστιάννα Γουλανδρή

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Shaikha Nayla 

Βασίλισσα Άννα Μαρία, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πριγκίπισσα Θεοδώρα

Επίσης ευχαριστούμε για τις ευγενικές τους χορηγίες τους: BULGARI, Marianna G, Common Seas, Swarovski, aaMir τον όμιλο Panas Sophisticated Hospitality, Ασφάλειες Μινέττα, Four Seasons Athens, Wella Greece, Callista, Hertz, Όλυμπος, Cobalt Music, Lexus, Attica, Chandris Hotels, Mac Cosmetics Greece, Fresh Patisserie, Ancient Greek Sandals, KORRES, EnnyMonaco, Δειπνοσοφιστήριο, Fashion Workshop by Vicky Kaya, Racing Engineering, The Margi Hotel, DTales Creative Agency, Βίκος,  Ever Eden Beach Resort Hotel, Τσάνταλη, METAXA, Aegeon Beach Hotel, NYXI NYXI,  STAR, STUDIO 7, PAVLOS, BHMAGAZINO, HELLO,  JAR by Sweet Mates, GREY GOOSE,  LOUD & CLEAR, KACAYIAS, PAPADAKIS και STEFANAKIS TOURS.

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ