Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Πρώην υπάλληλος του κατέθεσε εναντίον του, αγωγή ύψους 12 εκατ. δολαρίων για σεξιστική συμπεριφορά (φωτό & βίντεο)

Η μηνύτρια είναι πρώην εργαζόμενη στην εταιρεία του, την οποία ο διάσημος ηθοποιός είχε κατηγορήσει πρόσφατα ότι καταχράστηκε χρήματα και «χάζευε» στο Netflix εν ώρα εργασίας...

Η Chase Robinson, κάποτε υποδιευθύντρια παραγωγής και οικονομικών της εταιρείας Canal Productions, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο ηθοποιός Robert De Niro, έχει να αντιμετωπίσει μια αγωγή 6 εκατ. δολαρίων.

Η πρώην εργαζόμενη πια, όπως αποδείχθηκε, είχε τεράστια αδυναμία στα «Φιλαράκια» καθώς σε 4 ημέρες, κατάφερε να παρακολουθήσει 55 επεισόδια της γνωστής τηλεοπτικής σειράς.

Η ίδια, βρισκόταν εν ώρα εργασίας, πίσω από το γραφείο της και χωμένη ανάμεσα σε πύργους από έγγραφα που περίμεναν την υπογραφής της.

Η πρώην υπάλληλος λίγο καιρό μετά την απόλυσή της επέστρεψε με μια αγωγή ύψους 12 εκατ. δολαρίων κατά του Ρόμπερτ Ντε Νίρο για σεξιστική συμπεριφορά. 

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά της Ρόμπινσον, ο Ντε Νίρο μεταξύ άλλων χρησιμοποιούσε σεξιστικό λεξιλόγιο, αποκαλώντας τις γυναίκες υπαλλήλους «μ**νιά» ("cunts") και «σκύλες» ("bitches") ενώ ειδικά στην ίδια που εργαζόταν ως προσωπική βοηθός (executive assistant) αναφερόταν ως «η σύζυγος μου στο γραφείο» σύμφωνα με την Daily Mail.

 

 

Στην αγωγή, ο ηθοποιός περιγράφεται ως άτομο «που είναι αγκιστρωμένο στα παλιά ήθη, δεν αποδέχεται την ιδέα ότι οι άντρες οφείλουν να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ισότιμα και δεν τον απασχολεί το γεγονός ότι ο έμφυλος διαχωρισμός στον εργασιακό χώρο αποτελεί παράβαση του νόμου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ