Τι είναι το bronzer - τερακότα και πως χρησιμοποιείται στο μακιγιάζ - Όλα όσα πρέπει να μάθεις...

Μυστικά ομορφιάς!

Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ που μπορούν να κάνουν μαγικά και να δώσουν σε ένα πρόσωπο την τέλεια εικόνα. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το bronzer, γνωστό και ως τερακότα.

Σε γενικές γραμμές θεωρείται πως το συγκεκριμένο προϊόν χρησιμοποιείται το καλοκαίρι, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί κάλλιστα να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνοντας σε κάθε γυναίκα ένα τέλειο, επαγγελματικό αποτέλεσμα στο  καθημερινό ή βραδινό μακιγιάζ της. 

Πως χρησιμοποιείται όμως το μπρόνζερ και ποια είναι η ιδανική απόχρωση για κάθε μία από εμάς;

Ανακαλύψτε τα πάντα στη συνέχεια του άρθρου.

Τι είναι η τερακότα και τι το bronzer;

Στην ουσία μιλάμε για το ίδιο προϊόν! Αν και κανονικά η τερακότα (όπως λέει το όνομα της «terra cotta», δηλαδή ψημένη γη), είναι το γήινο καφέ – κεραμιδί χρώμα που παίρνει η άργιλος με μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο όταν ψηθεί, έχει καθιερωθεί να θεωρείται πως οι αποχρώσεις της είναι περισσότερες από μία. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πλέον οι δυο όροι, τερακότα και μπρόνζερ, συγχέονται.

Από εκεί και πέρα, μιλάμε για ένα προϊόν μακιγιάζ σε μορφή πούδρας, compact, αλλά και υγρό, που λατρεύουν οι γυναίκες. Για ξηρή επιδερμίδα προτιμήστε το υγρό προϊόν, ενώ για λιπαρή την πούδρα.

Η σωστή χρήση του μπρόνζερ μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως το σχήμα ενός προσώπου, κρύβοντας μικροατέλειες, τονίζοντας τα δυνατά χαρακτηριστικά του και δημιουργώντας φωτοσκιάσεις ή γωνίες όπου χρειάζεται. Με άλλα λόγια είναι το No 1 καλλυντικό για το contouring με ματ ή ιριδίζον αποτέλεσμα.

Επίσης, το bronzer χρησιμοποιείται και στη δημιουργία ενός εντυπωσιακού και ηλιοκαμένου μακιγιάζ, ακόμη κι αν πρόκειται για την περίοδο του Χειμώνα. Εφαρμόζοντας το στα σημεία όπου ο ήλιος αφήνει το σημάδι του, μπορείτε να έχετε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αυτή την σαγηνευτική όψη. Τα σημεία αυτά είναι το μέτωπο, η γέφυρα της μύτης και τα ζυγωματικά. Μάλιστα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε συνδυασμό με ρουζ, το οποίο θα εφαρμόσετε στα μάγουλα πάνω από την τερακότα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί να χρησιμεύσει και ως ρουζ ή σκιά ματιών. Αν όμως θέλετε κάτι περισσότερο, μπορείτε να το εφαρμόσετε και στο μακιγιάζ του σώματος, τονίζοντας το στήθος σας και κάνοντας το να φαίνεται μεγαλύτερο με τις κατάλληλες φωτοσκιάσεις.

Ποια απόχρωση bronzer μου ταιριάζει περισσότερο;

Ο βασικός κανόνας για την ιδανική επιλογή στην απόχρωση του μπρόνζερ που θα χρησιμοποιήσετε λέει πως το προϊόν πρέπει να είναι 1-2 τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας. Εξίσου σημαντικό είναι όμως να γνωρίζετε τον τόνο του δέρματος σας (ψυχρός, θερμός ή ουδέτερος). Έτσι, θα μπορείτε να πετύχετε το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, κάνοντας το bronzer να δένει αρμονικά με τον φυσικό σας τόνο.

Ψυχρός τόνος: Οι φλέβες φαίνονται μπλε και σας ταιριάζουν τα ασημένια κοσμήματα. Σε αυτή την περίπτωση προτιμήστε μπρονζέρ σε θερμές ροδακινί αποχρώσεις, μπεζ, καφεγκρί (taupe) ή απαλό καφέ.

Θερμός τόνος: Όταν έχετε πράσινες φλέβες και τα χρυσά κοσμήματα σας κολακεύουν. Επιλέξτε bronzer σε θερμές αποχρώσεις και χρυσό – καφέ χρώματα.

Ουδέτερος τόνος: Σε περίπτωση που το χρώμα των φλεβών σας είναι κάτι ενδιάμεσο και σας πηγαίνουν τόσο τα χρυσά, όσο και τα ασημένια κοσμήματα. Αποφύγετε τους κίτρινους και ροζ τόνους και χρησιμοποιήστε φυσικές καφέ αποχρώσεις μπρόνζερ.

Τερακότα / bronzer (2)

Ανοιχτόχρωμη – χλωμή επιδερμίδα: Απαλές αποχρώσεις του τριανταφυλλί ή ροδακινί, αλλά και μπεζ taupe ή ροζ είναι προτιμότερες από τις πορτοκαλί και κοκκινωπές. Εξάλλου το άγγιγμα του ήλιου στο δέρμα σας το κάνει πιο ροζ και όχι σταρένιο. Σε περίπτωση που θέλετε ένα ιριδίζον bronzer, προτιμήστε κάποιο με ροζ ή ασημί στοιχεία και όχι χρυσό.

Μεσαία ή σταρένια επιδερμίδα: Σας πηγαίνουν σχεδόν όλες οι αποχρώσεις μπρόνζερ. Ιδανικά είναι τα χάλκινα και γήινα χρώματα.

Σκουρόχρωμη επιδερμίδα: Διαλέξτε θερμά χρώματα, όπως τερακότα και σοκολατί αποχρώσεις με θερμούς ή μπλε υποτόνους. Αν θέλετε κάτι πιο ιριδίζον, προτιμήστε σε χρυσούς τόνους.

Πως βάζω bronzer / τερακότα; Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε στη χρήση της

Λάθος απόχρωση: Φροντίστε να επιλέξετε κάποιο χρώμα που να κολακεύει την επιδερμίδα σας και δημιουργεί φυσικό αποτέλεσμα.

Εφαρμογή σε λάθος σημεία: Η τερακότα δεν απλώνεται σε όλο το πρόσωπο, αλλά σε στρατηγικά σημεία. Αυτά δηλαδή που βλέπει περισσότερο ο ήλιος (ζυγωματικά, μύτη, μέτωπο), αλλά και όπου χρειάζεται να δημιουργήσετε σκιάσεις, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας (Contouring). Συνήθως, για το ηλιοκαμένο look εφαρμόζετε το προϊόν κάνοντας ένα 3 που να ξεκινάει από την γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο, να περνάει από τους κροτάφους και τα ζυγωματικά και να καταλήγει στην γραμμή του πηγουνιού.

Χρήση λάθος πινέλου: Πάρτε ένα φουσκωτό πινέλο για ρουζ και τινάξτε ελαφρώς την περίσσεια ποσότητα πριν το ακουμπήσετε στο δέρμα σας.

Υπερβολική ποσότητα: Απλώστε λίγο λίγο το μπρόνζερ στο πρόσωπο σας και αν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον από πάνω. Είναι πιο εύκολο να βάλετε παρά να αφαιρέσετε χρώμα. Αν βέβαια χρειαστεί να απαλύνετε το αποτέλεσμα, κάντε το με απαλές κινήσεις του πινέλου ή εφαρμόστε λίγη πούδρα από πάνω.

Πως να φτιάξω το δικό μου φυσικό bronzer;

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε τα δικά σας καλλυντικά ή απλά θέλετε να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα, η συνταγή που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την δική σας τερακότα.

Απλά θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως η κανέλα είναι ένα φυσικό υλικό που προκαλεί συχνά αλλεργίες. Καλό θα είναι λοιπόν να την δοκιμάσετε στο δέρμα σας πριν την χρήση, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις σύμφωνα με το beautetinkyriaki.

Θα χρειαστείτε:
– 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
– 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη
– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής: Αναμείξτε καλά το κακάο με την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για να δώσετε λάμψη και φωτεινότητα στο φυσικό καλλυντικό σας μπρόνζερ, προσθέστε όση ζάχαρη άχνη χρειάζεται για να πετύχετε την ιδανική απόχρωση για το δέρμα σας. Αν πρέπει να γίνει περισσότερο καφέ η πούδρα σας, ρίξτε λίγη ακόμη κανέλα. Μόλις φτάσετε στο επιθυμητό χρώμα, προσθέστε το αιθέριο έλαιο και πάρτε ένα compact bronzer.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ