10 αλάνθαστοι τρόποι για να βελτιώσεις τη ζωή σου και να γίνεις καλύτερη

Μπορούμε όλοι να γινούμε καλύτεροι και να βελτιώσουμε τη ζωή μας

Η αυτοβελτίωση είναι ένας δρόμος μακρύς, με πολλές στιγμές αμφιβολίας ως προς τον τελικό μας προορισμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το ταξίδι μάς εξελίσσει και μάς βελτιώνει μέρα με τη μέρα. Αυτό γίνεται μέσα από μια διαδικασία που έχει τα μυστικά της και τους δικούς της κανόνες.

Αυτοί είναι 10 αλάνθαστοι τρόποι να βελτιώσεις τη ζωή σου και να γίνει καλύτερος άνθρωπος για τον εαυτό σου και τους γύρω σου.

1. Ξύπνα με την ανατολή
Σε αυτό συνηγορεί και η επιστήμη. Ο καθηγητής βιολογίας Κρίστοφερ Ράντλερ από το University of Education της Γερμανίας, ανακάλυψε σε μία έρευνά του, ότι οι άνθρωποι που ξυπνούν το πρωί παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα να έχουν καλύτερες ευκαιρίες στην απασχόληση, καλύτερες επιδόσεις στην εργασία τους και να έχουν τη ικανότητα να ελαχιστοποιούν τα προβλήματα.

Επίσης, αν ξυπνάς και κοιμάσαι σύμφωνα με το φυσικό ηλιακό κύκλο, δεν έχεις αϋπνίες και ξυπνάς με περισσότερη ενέργεια.

2. Ξεφορτώσου ότι σε βαραίνει
Ένας καθαρός και οργανωμένος χώρος, έχει σαν αποτέλεσμα μια καθαρή και οργανωμένη σκέψη. Όταν αναγνωρίσεις τι είναι αναγκαίο στη ζωή σου, θα θέλεις να ξεφορτωθείς τα περιττά.

Ζούμε σε μια εποχή που τα υλικά αγαθά παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, αλλά πολλές φορές τούς δίνουμε περισσότερη αξία από ότι πρέπει. Κρατάμε πολλά πράγματα μήπως κάποια στιγμή τα χρειαστούμε ή θέλουμε διαρκώς κάτι νέο, κάτι καλύτερο, κάτι πιο εξελιγμένο. Αυτός ο καταναλωτισμός έχει βάλει στο περιθώριο τα συναισθήματα και δημιουργεί μέσα μας ένα αίσθημα ανικανοποίητου. Ξέρουμε, όμως, ότι όλο αυτός ο καταναλωτισμός δημιουργεί συνωστισμό στη ζωή μας και μάς αποπροσανατολίζει από τον αληθινό μας εαυτό.

3. Συγχώρεσε
Η συγχώρεση είναι στη φύση μας, είναι κομμάτι της συνείδησής μας. Το εγώ μας, κάποιες φορές, μας προστάζει να θυμώνουμε, να κρατάμε μούτρα, να παρεξηγιόμαστε και μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας ή όσους που μας πλήγωσαν. Ο θυμός, όμως, μας μπλοκάρει, δεν μας αφήνει να πάμε παρακάτω και μας εμποδίζει να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γύρω μας.

4. Μάθε πότε πρέπει να μιλάς και πότε να σωπαίνεις
Όλοι, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, δεχόμαστε αρνητικά και μειωτικά σχόλια, είτε από μέλη της οικογένειάς μας, είτε από συνεργάτες, είτε από φίλους μας. Σχόλια που μπορεί να γίνουν επίτηδες, από λάθος ή από έλλειψη διακριτικότητας.

Όμως, δεν είναι απαραίτητο να δώσουμε σε όλα σημασία. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε σε αντιπαράθεση με τον καθένα, ούτε να καθόμαστε να αναλύουμε με τις ώρες τα κίνητρά του. Απλά, πρέπει να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας για το πότε και σε ποιον πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και να μην μπαίνουμε σε άσκοπες και ανούσιες αντιπαραθέσεις. Το να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου δεν σημαίνει να μαλώνεις συνέχεια. Κάποιες φορές, απλά αρκεί να μην ξοδεύεις την ενέργειά σου σε ασήμαντους ανθρώπους.

5. Να είσαι ευγνώμων
Η ευγνωμοσύνη είναι από τις πιο πολύτιμες αρετές μας. Είναι ο τρόπος να θυμηθούμε τις συναρπαστικές στιγμές στο ταξίδι της αυτογνωσίας μας και να αναγνωρίσουμε τη βοήθεια που μας πρόσφεραν όλοι οι όμορφοι άνθρωποι που συναντήσαμε στο δρόμο μας. Χάρη και σε αυτούς γίναμε αυτό που είμαστε σήμερα και πρέπει να τους δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας. Με ένα τηλεφώνημα. Με μια συγνώμη. Με μια αναπάντεχη επίσκεψη. Με ένα χαμόγελο. Μια καλή κουβέντα. Με ένα μικρό δώρο.

6. Μείωσε την αρνητική ενέργεια στη ζωή σου
Ο προσωπικός σου χώρος είναι ιερός και πρέπει να τον προστατεύεις. Μην αφήνεις τους άλλους να μπαίνουν στη ζωή σου και να ξεδιπλώνουν την αρνητική τους ενέργεια. Η ζωή είναι μικρή και είναι δική σου, μην τη σπαταλάς σε κάτι που απορροφά τις όμορφες σκέψεις σου, που σε γεμίζει ένταση και θυμό. Οι μίζερες σχέσεις κάνουν κακό στην εξέλιξή σου, την υγεία σου και σου ρίχνουν τη διάθεση.

7. Δες όλη την ομορφιά γύρω σου
Δες πόσο όμορφο είναι το δέντρο στον κήπο σου. Πόση πλούσια γεύση έχει η φράουλα που μόλις δοκίμασες. Πόσοι θετικοί άνθρωποι χαμογελάνε απέναντί σου. Πόσο σε αγαπάει ο σύντροφός σου. Βάλε ρομαντισμό στη ζωή σου και δώσε αξία στις μικρές λεπτομέρειες. Η ζωή κυλάει σαν νερό. Μην την αφήνεις να γλιστράει από τα χέρια σου.

8. Εξάγνισε τον εαυτό σου από μέσα προς τα έξω
Όλα ξεκινάνε από μέσα μας. Όπου και να πάμε, ό,τι και να ζήσουμε, τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξουμε εμείς μέσα μας. Δώσε σημασία στη διατροφή σου ώστε να νιώθεις οργανικά καλά, στάσου στα πόδια σου, ανακάλυψε τι σε κάνει να παθιάζεσαι και βάλε τα δυνατά σου να γνωρίσεις τον αληθινό σου εαυτό. Όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν κατά τύχη. Χρειάζεται δουλειά, επιμονή, αναζήτηση και καλή διατροφή, αναφέρει το Blog της Κατερίνας Τσεμπερλίδου

9. Μην φοβάσαι να αλλάξεις
Η αλλαγή πολλές φορές φαντάζει τρομακτική. Μοιάζει με ένα απόκρημνο βουνό που νιώθουμε ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να σκαρφαλώσουμε. Κάθε νέα αρχή μάς φοβίζει και μάς ξεβολεύει. Όμως, τι είναι η ζωή χωρίς μερικές προκλήσεις; Μια βαρετή καθημερινή συνήθεια, που όλο οδηγεί στα ίδια συμπεράσματα. Άλλαξε πράγματα, πάλεψε για κάτι, πέσε, ξανασήκω, γνώρισε καινούριους ανθρώπους, νιώσε νέα συναισθήματα, ζήσε!

10. Μάθε να γελάς στα δύσκολα.
Το γέλιο είναι τα καλύτερο φάρμακο. Μερικές φορές, τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις. Δεν χρειάζεται, όμως, να κλαίς και να θυμώνεις. Δες τη διασκεδαστική πλευρά των αποτυχιών σου. Γνώρισες την αποτυχία, πήρες το μάθημά σου, πάμε για άλλα. Η ζωή σε περιμένει…

Ξεκίνα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ