Αποκλειστικές φωτό – βίντεο: Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην έκθεση του Πρίγκιπα Νικολάου “Aegean Desert“ - Μαζί με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη & την Kerry Kennedy

Σικάτη και στυλάτη παρακολούθησε τα έργα του Πρίγκιπα Νικόλαου. 

Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της η πρώτη η κυρία της Ελλάδας Μαρέβα Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη της στην έκθεση του Πρίγκιπα Νικολάου Deserts Light που εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο Μουσείο Ισλαμικής τέχνης- Μπενάκη.

Η κυρία Μητσοτάκη έφτασε στο μουσείο όπου την υποδέχθηκε ο Πρίγκιπας μαζί με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη Πρόεδρο του συλλόγου Ελπίδα αλλά και την Kerry Kennedy οι οποίες βρίσκονταν ήδη εκεί για εκδήλωση του ιδρύματος MVV  στον ίδιο χώρο .

Η κυρία Μητσοτάκη είπε στον Νικόλαο ότι την εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες του, ένας συνδυασμός με εικόνες από την έρημο του Κατάρ και της θάλασσας του Αιγαίου πελάγους.

Οι εικόνες που προέκυψαν υπογραμμίζουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα των τοπίων, αντιπαραβάλλοντας τα δύο στοιχεία, την έρημο και τη θάλασσα. Τα έργα ταξιδεύουν τον θεατή μέσα από ένα οπτικό παιχνίδι τοπίων και πρόσληψης, δημιουργώντας έναν αναπάντεχο διάλογο.

Έτσι γεννήθηκε η έκθεση Aegean Desert, η οποία αποτελεί την πρώτη θεσμική πολιτιστική πρωτοβουλία μεταξύ της Ελλάδας και του Κατάρ.

Ο Νικόλαος εξήγησε στις υψηλές καλεσμένες του ότι η έκθεση είναι η πρώτη συνεργασία του κράτους του Κατάρ με την Ελλάδα και πως οι φωτογραφίες του θα εκτεθούν το Νοέμβριο και στο μουσείο του Κατάρ.

Οι φωτογραφίες εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι οποίοι στηρίζονται στην αισθητική του κάθε τόπου. Στην Αθήνα, οι φωτογραφίες, που αποτελούν εκτυπώσεις σε αλουμίνιο, φιλοξενούνται σε μια χειμερινή σκηνή Βεδουίνων ή μπέιταλ-σάαρ, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για την έκθεση στην αυλή του μουσείου.

Παράλληλα στη Ντόχα, οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Katara, μέσα σε έναν παραδοσιακό αιγαιοπελαγίτικο ανεμόμυλο, ο οποίος επίσης θα κατασκευαστεί για την έκθεση για να αναδείξει το ελληνικό στοιχείο στο Κατάρ.

Η κυρία Κουτσούκου που εκπροσωπεί τα θέματα επικοινωνίας μας εξήγησε ότι διακύβευμα το μουσείο του Κατάρ ζήτησε από τον πρίγκιπα Νικόλαο να φωτογραφίσει την έρημο πριν από μερικούς μήνες .

Εκείνος πράγματι επισκέφθηκε το Κατάρ αλλά στα μάτια του καθρεπτιζόταν πάντα το φως που λούζει το Αιγαίο και το οποίο κατ’επανάληψή έχει φωτογραφίσει .

Η κυρία Μητσοτάκη ήταν όπως πάντα κομψά ντυμένη με ένα λαδί sport παντελόνι το οποίο είχες συνδυάσει με μπεζ μεταξωτό πουκάμισο Zeus & Dione.

Η κυρία Βαρδινογιάννη μπορούσε κομψό μεσάτο φουστάνι με λευκά κεντήματα.

 

 

 

 

Οι εκθέσεις εμπλουτίζονται από μουσική, αποτέλεσμα συνεργασίας με τις σημαντικές συνθέτες Ευανθία Ρεμπούτσικα και DanaAlfardan, τονίζοντας έτσι τον διάλογο των πολιτισμών μέσω της τέχνης. Άλλωστε, η αλληλεπίδραση θεμάτων και ερεθισμάτων είναι κεντρική ιδέα στο έργο του καλλιτέχνη.

Σε έναν κόσμο όπου οι εικόνες κυριαρχούν, ο δημιουργός επιζητά μια διαδραστική σχέση με τους θεατές και τους προκαλεί να δουν, να ακούσουν και να νιώσουν, επιτυγχάνοντας τη μέθεξη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ