Ο Ερντογάν απειλεί: Θα στείλω 3,6 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη (βίντεο)

Νέες απειλές κατά της Ε.Ε. εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Άγκυρα θα στείλει στην Ευρώπη τους 3,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, αν οι ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίσουν κατοχή την τουρκική στρατιωτική επιδρομή στη Συρία.

«Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα σας στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς βουλευτές του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπεραμύνθηκε της τουρκικής επιχείρησης ισχυριζόμενος ότι αυτή υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς στρέφεται κατά του ελέγχου από τους Κούρδους του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας.

 

«Δεν είναι ειλικρινείς, φτιάχουν απλώς λέξεις», δήλωσε επίσης ο Ερντογάν για τους επικριτές της Τουρκίας, ξεχωρίζοντας τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. Η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη όταν επικρίνει την επιδρομή της Τουρκίας, διότι «ποιός έφερε την Υεμένη σ' αυτή την κατάσταση;», είπε ο Ερντογάν.

Δείτε επίσης: Η Τουρκία έπληξε την Συρία – Τουλάχιστον 15 οι νεκροί, ανάμεσά τους και άμαχοι(φωτό&βίντεο)

 

Πρόσθεσε ότι ούτε η Αίγυπτος μπορεί να επικρίνει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία καθώς είναι, κατά τον τούρκο πρόεδρο, «φονιάς της δημοκρατίας στην ίδια της τη χώρα» σύμφωνα με το ΑΠΕ

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως η τουρκική επιχείρηση στη Συρία έχει στόχο να αποκαταστήσει τη δημογραφική δομή στην περιοχή και να επιστρέψουν οι Σύροι στα σπίτια τους.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν μπορεί να δεχθεί να πληγούν άμαχοι στη διάρκεια της επίθεσης και πρόσθεσε: «Η επιχείρηση συνεχίζεται αυτή τη στιγμή με συμμετοχή όλων των μονάδων μας ... 109 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ