Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει την δροσερή σαλάτα του Καίσαρα – Με υπέροχο dressing από γιαούρτι

Μια πολύ δροσερή σαλάτα! 

Συστατικά
2 λεμόνια
3 κλ. δεντρολίβανο
3 κλ. θυμάρι
1 κρεμμύδι
1 ½ στήθος κοτόπουλο
500 γρ. kale
100 γρ. τοματίνια
100 γρ. φουντούκια
Για το dressing

300 γρ. γιαούρτι
1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
4 φιλέτα αντζούγιας

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βράσει.
  • Κόβουμε σε φέτες τα 2 λεμόνια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε για 20 λεπτά να βράσει.
  • Όταν το κοτόπουλο φτάσει τους 65°C και δεν είναι πλέον ροζ αφαιρούμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε μπουκίτσες 1-2 εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφαιρούμε το μίσχο (το κομμάτι που συνδέει το φύλλο με το φυτό) από το φύλλο των kale και το κεντρικό νεύρο του φύλλου που είναι χοντρό και σκληρό με ένα μαχαιράκι.
  • Κόβουμε τα φύλλα στα 4 και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας.
  • Βάζουμε το γιαούρτι, τον χυμό από το 1 λεμόνι, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα της αντζούγιας και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το dressing στο μπολ με το kale.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού το dressing.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
  • Τέλος, κόβουμε τα φουντούκια με το μαχαίρι σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ