Καρύδια με τα σέα τους και τα μέα τους προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης-Ένα σνακ για τις δύσκολες ώρες

Ένα σνακ για τις δύσκολες ώρες. Πολύ υγιεινό και νόστιμο!

Ένα σνακ για τις δύσκολες ώρες. Πολύ υγιεινό και νόστιμο!



Χρόνος Εκτέλεσης : 30 λεπτά
Κόστος: 3.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή

Υλικά
200-250 γραμμάρια καρύδια (μισά, κατά προτίμηση)
80 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
25 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
30 γραμμάρια ηλιόσποροι καθαρισμένοι
60 γραμμάρια καστανή ζάχαρη ή και λευκή (με τη λευκή βγαίνει πιο γλυκό)
λίγη κανέλα
2-3 πρέζες αλάτι
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές του γλυκού νερό



Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια, το ασπράδι και το νερό. Δεν τα χτυπάμε πολύ, δεν θέλουμε να γίνει αλεύρι το μείγμα μας. Απλά να χοντροκοπούν τα υλικά μας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ασπράδι με το νερό με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε εκεί μέσα τα καρύδια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Τα ανακατεύουμε τόσο καλά ώστε το υγρό να καλύψει όλον τον ξηρό καρπό και να φτάσει ακόμα και στο βάθος από τις "δίπλες" του καρυδιού. Αυτό είναι σημαντικό για να πιάσει η επικάλυψή μας.
Στη συνέχεια μέσα στο μπολ ρίχνουμε και το μείγμα από το μπλέντερ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ή αναδεύοντας το μπολ αλλά δεν παρανακατεύουμε γιατί τότε η επικάλυψη έχει την τάση να πέφτει πάνω από τον ξηρό καρπό. Το πιο πιθανόν είναι να σας περισσέψει μείγμα βρώμης μέσα στο μπολ αλλά δεν μας πειράζει αυτό.
Βάζουμε τα περιεχόμενα του μπολ σε ένα ταψί που το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Στα 10 λεπτά βγάζουμε το ταψί εκτός φούρνου, ανακατεύουμε τα καρύδια έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ