Καρέ με αφέλειες: Βρες το στυλ που σου ταιριάζει - Aσύμμετρο, γαλλικό, φιλαριστό

Έχεις πολλές επιλογές...

Το καρέ αποτελεί μια διαχρονική επιλογή στα κουρέματα για τις γυναίκες κάθε ηλικίας. Υπάρχουν ωστόσο πολλές διαφορετικές εκδοχές του. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός του καρέ με αφέλειες οδηγεί σε ένα πολύ μοντέρνο και κομψό hair look που θα ζηλέψουν όλες σας οι φίλες.

 

Μη διστάσετε να παίξετε με το μήκος των μαλλιών σας, αλλά και με το στυλ κοψίματος τους, δημιουργώντας ένα μαγευτικό bob ή lob κούρεμα. Κι αν αναρωτιέστε ποιο είναι το ιδανικό για εσάς, οι παρακάτω ιδέες θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.

Ανακαλύψτε λοιπόν ποιο καρέ κούρεμα ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και ποιο θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τα δυνατά χαρακτηριστικά σας για να ανανεωθείτε με το πιο στυλάτο haircut των τελευταίων ετών.

Μακριά καρέ μαλλιά με αφέλειες

Καρέ με αφέλειες (1)

Ένα ίσιο μακρύ καρέ κούρεμα μπορεί να απογειωθεί με την προσθήκη αφελειών. Αν λοιπόν επιλέξετε να κάνετε την ίσια εκδοχή του, μπορείτε να προσθέσετε τις κλασσικές αφέλειες ή μια πλάγια τύπου φράντζας.

Οι ίσιες αφέλειες είναι ιδανικές για μακριά, οβάλ ή τετράγωνα πρόσωπα και για γυναίκες με μεγάλο κούτελο, καθώς έχουν την ικανότητα να μειώνουν φαινομενικά το ύψος του προσώπου.

Από την άλλη μεριά, οι πλάγιες αφέλειες ταιριάζουν πολύ σε στρογγυλά πρόσωπα, διότι κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο οβάλ, προσθέτοντας του ύψος. Επίσης, πηγαίνουν πολύ και σε τετράγωνα πρόσωπα ή σε σχήμα καρδιάς.

Καρέ με αφέλειες (2)

Εξίσου όμορφη πρόταση αποτελούν οι curtain bangs. Οι αφέλειες αυτές, που ανοίγουν στη μέση σαν κουρτίνα, πλαισιώνουν το πρόσωπο και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό κούρεμα. Ταιριάζουν πολύ σε οβάλ και τετράγωνα πρόσωπα. Μάλιστα μπορούν να συνδυαστούν εκπληκτικά τόσο με ίσιο, όσο και με φιλαριστό lob.

Αν πάλι σας αρέσουν τα πιο ιδιαίτερα στυλ μαλλιών, δοκιμάστε τις κοντές αφέλειες, γνωστές και ως baby bangs. Προσοχή όμως, το ξεχωριστό αυτό είδος δεν κολακεύει καθόλου τις γυναίκες με μεγάλο κούτελο, ούτε αυτές που έχουν τετράγωνο ή μακρόστενο πρόσωπο.

Καρέ με αφέλειες (3)

Τέλος, μιας και τα σγουρά φυσικά μαλλιά έχουν κατοχυρώσει μια θέση στις κορυφαίες τάσεις των τελευταίων σεζόν, αξίζει να σημειωθεί πως το σγουρό lob με τις αντίστοιχες αφέλειες είναι επίσης μια όμορφη πρόταση που μπορείτε να υιοθετήσετε.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το μακρύ καρέ με μύτες, ασύμμετρο ή φιλαριστό.

Κοντό καρέ κούρεμα με αφέλειες

Καρέ με αφέλειες (4)

Το κλασσικό blunt bob κούρεμα με το ίσιο τελείωμα δείχνει εκπληκτικό και με αφέλειες. Ταιριάζει απόλυτα με τις ίσιες, αλλά και με την πλάγια μορφή τους.

Καρέ με αφέλειες (5)

Αν πάλι θέλετε να τονίσετε περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τα baby bangs. Αρκεί βέβαια το σχήμα του προσώπου σας να μην είναι τετράγωνο ή μακρόστενο. Επίσης, ο συγκεκριμένος τύπος αφελειών δεν κολακεύει καθόλου τις γυναίκες με μεγάλο μέτωπο, καθώς τείνει να το τονίζει περισσότερο.

Αντίθετα, οι curtain bangs είναι ιδανικές για να καμουφλάρουν και να μειώσουν το ύψος σε ένα μεγάλο κούτελο, ενώ είναι πολύ κολακευτικές και για τετράγωνα πρόσωπα, αφού απαλύνουν τις έντονες γωνίες τους. Προσοχή όμως, στα τετράγωνα πρόσωπα το μήκος των μαλλιών δεν θα πρέπει να είναι πιο κοντό από το πηγούνι.

Καρέ με αφέλειες (6)

Τέλος, συνδυάστε το φιλαριστό καρέ κούρεμα σας με αφέλειες κοντές ή πλάγιες αν θέλετε να δημιουργήσετε ανάλαφρα και hipster look.

Μάθετε τα πάντα για το κοντό καρέ κούρεμα, από το ποιο είναι ιδανικό για εσάς μέχρι τρόπους για να το χτενίσετε.

Ασύμμετρο καρέ με αφέλειες

Καρέ με αφέλειες (7)

Το ασύμμετρο bob κούρεμα με πλάγια φράντζα είναι ότι καλύτερο για τις γυναίκες που επιθυμούν χτενίσματα με όγκο, χωρίς να κάνουν μπούκλες ή waves. Πρόκειται για ένα κόψιμο μαλλιών που δίνει την ευκαιρία για έντονο όγκο, μειώνοντας το βάρος στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Για πιο ροκ style looks, επιλέξτε ένα ασύμμετρο lob με αφέλειες στο πλάι και μύτες στο μπροστινό μέρος. Έτσι απλά θα έχετε ένα κομψό, εντυπωσιακό και κατάλληλο κοντό κούρεμα για λεπτά μαλλιά.

Καρέ με αφέλειες (8)

Η επιλογή ενός πολύ κοντού καρέ με πιο μακρύ μαλλί στην μια πλευρά μπορεί να αποκτήσει εντελώς άλλη όψη ανάλογα με τις αφέλειες που θα το συνδυάσετε. Για παράδειγμα, η πλάγια μορφή τους οδηγεί σε ένα κομψό και στυλάτο χτένισμα, ενώ οι πολύ κοντές baby bangs σε ένα πιο extreme και τολμηρό γυναικείο κούρεμα.

A-line καρέ μαλλιά με αφέλειες

Καρέ με αφέλειες (9)

Το A-line bob ή lob είναι ένα πολύ δημοφιλές κούρεμα που μπορεί να έχει πολλά διαφορετικά μήκη. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι το γωνιώδες πλάγιο κόψιμο των μαλλιών που δημιουργείται κόβοντας πιο κοντά τα μαλλιά στο σβέρκο και αφήνοντας τα πιο μακριά στο πλαίσιο του προσώπου. Η διαφορά του από το ασύμμετρο είναι πως το μήκος των μαλλιών στο μπροστινό μέρος είναι όμοιο και στις δυο πλευρές.

Το συγκεκριμένο κούρεμα δείχνει εκπληκτικό και με κοντό, αλλά και με μακρύ καρέ μαλλί, ενώ μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με όλα τα στυλ αφελειών.

Καρέ με αφέλειες (10)

Γαλλικό καρέ κούρεμα με αφέλειες

Καρέ με αφέλειες (11)

Το κλασσικό bob κούρεμα με τις ίσιες ή πλάγιες αφέλειες, γνωστό και ως french bob, μπορεί να επιτευχθεί τόσο με ίσια μαλλιά, όσο και με επιμελώς ατημέλητες μπούκλες και σπαστά.

Αν θέλετε να τονίσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελεί το στρογγυλό bob με ίσιες αφέλειες. Αυτό όμως το χτένισμα δεν συνίσταται για γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο, καθώς θα τονίσουν ακόμη περισσότερο το κυκλικό του σχήμα. Αν λοιπόν ανήκετε σε αυτές, προτιμήστε ένα πιο επιμελώς ατημέλητο σπαστό γαλλικό καρέ.

Καρέ με αφέλειες (12)

Εξίσου όμορφα είναι όμως και τα φιλαριστά ή A-line french bob κουρέματα, τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να φύγουν από την μόδα. Η αξία τους είναι διαχρονική και το αποτέλεσμα μαγευτικό!

Καρέ φιλαριστό με αφέλειες

Καρέ με αφέλειες (13)

Το φιλαριστό καρέ κούρεμα σε κοντό ή μακρύ μήκος μπορεί να συνδυαστεί εκπληκτικά με αφέλειες. Πρόκειται για ένα πολύ μοντέρνο γυναικείο κούρεμα που έχει ωραία κίνηση και πλούσιο όγκο, ακόμη και στα λεπτά μαλλιά.

Η συγκεκριμένη κουπ μάλιστα δεν χρειάζεται ιδιαίτερο styling, αφού το επιμελώς ατημέλητο στυλ της είναι εντυπωσιακό από μόνο του. Το κούρεμα αυτό ταιριάζει απόλυτα και με ίσιες (πυκνές ή αραιές), αλλά και με πλάγιες αφέλειες σύμφωνα με το beautetinkyriaki

Συνδυάστε λοιπόν το φιλαριστό καρέ με αφέλειες και ξενοιάστε από το καθημερινό πρωινό χτένισμα.

Καρέ με αφέλειες (14)

Η ελευθερία είναι μεγάλη, αφού μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά χτενίσματα για φιλαριστό καρέ με αφέλειες, διατηρώντας τα ίσια, σπαστά ή σγουρά. Εναλλακτικά μπορείτε να τους δώσετε μια κομψή κλίση προς τα έξω.

Καρέ με αφέλειες (15)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ