Η πράσινη -ναι πράσινη- ομελέτα του Γιάννη Λουκάκου με κόκκινες "πινελιές" - ντοματίνια (βίντεο)

Ο αγαπημένος σεφ παρουσίασε τη συνταγή για την "Bio" ομελέτα του

Η ομελέτα του Γιάννη Λουκάκου ντύθηκε στα "πράσινα". Ο αγαπημένος σεφ παρουσίασε στο Instagram τη συνταγή για την "Bio" ομελέτα του. 

Όπως λέει ο ίδιος είναι σούπερ διατροφική και ότι πρέπει για να σε διατηρεί σε φόρμα. 

Δείτε την συνταγή

Για την ομελέτα

Μείγμα ομελέτας
σπανάκι baby
ψητά τοματίνια
φύλλα ρόκας baby
ανθότυρο
κολοκύθι σε λεπτές φέτες
ηλιόσποροι
Για το μείγμα ομελέτας

50 γρ. σπανάκι baby
30 γρ. λαχανίδα (kale)
10 γρ. τσάιβς
10 γρ. πιπεριά, πράσινη
20 γρ. μαϊντανός, φύλλα
80 γρ. γάλα
300 γρ. αυγά
20 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το Yannislucacos,com για αυτή τη συνταγή

Εκτέλεση

Για την ομελέτα

Σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα μας στο τηγάνι. Με ομοιόμορφες κινήσεις χρησιμοποιώντας μία μαρίζ ανοίγουμε τρύπες στην ομελέτα μέχρι να δούμε ότι δεν έχουμε ωμό μείγμα στην επιφάνεια. Μόλις δούμε ότι η ομελέτα μας αρχίζει να πήζει και είναι σχεδόν έτοιμη με το μείγμα στην επιφάνεια να είναι ελαφρώς υγρό, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γκριλ του φούρνου για να βοηθήσουμε στο ψήσιμο. Αφαιρούμε την ομελέτα από το τηγάνι με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Προσθέτουμε μοιράζοντας ομοιόμορφα τα υπόλοιπα υλικά για την ομελέτα σε όλη την επιφάνεια της.

Για το μείγμα ομελέτας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα, αλέθοντας πολύ καλά αλλά όχι σε σημείο που θα ανεβάσει θερμοκρασία το μείγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ