Βίντεο: Μια ιδιαίτερη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη - Δημιουργεί noodles με αβοκάντο & καρύδα

Ένα υπέροχο πιάτο με οδηγίες του Άκη μας! 

Συστατικά

Για τη σάλτσα

1 αβοκάντο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 σκ. σκόρδο
10 γρ. τζίντζερ
1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. ρόφημα καρύδας

Για τη σύνθεση

150 γρ. αρακά, βρασμένο
300 γρ. νουντλς, βρασμένα
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
20 γρ. καρύδα, flakes

Για το σερβίρισμα

1/4 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 αβοκάντο, σε φέτες
πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το αβοκάντο, το μπούκοβο, το σκόρδο, το τζίντζερ, τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το ρόφημα καρύδας.
Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πολτοποιηθούν και γίνουν μια δεμένη σάλτσα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Για τη σύνθεση

Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μέσα στο μπολ με τη σάλτσα βάζουμε τον αρακά, τα noodles, τα φιστίκια,τα flakes καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με τον δυόσμο και πιπέρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ