Ντίνα Νικολάου: Πολύ χορταστική σαλάτα με τριβέλι ολικής, αβοκάντο, πετιμέζι & χωρίς πολλές θερμίδες!

Σαλάτα ή κυρίως πιάτο; Εσείς αποφασίζετε… 

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα
250 γρ. Τριβέλι ολικής άλεσης Ήλιος
250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
100 γρ. φύλλα ρόκας
1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την βινεγκρέτ
80 ml πετιμέζι Dina Nikolaou
100 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξύδι βαλσάμικο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
Αλάτι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω το τριβέλι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το σουρώνω και το κρυώνω καλά με τρεχούμενο νερό. Το αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.

ΒΗΜΑ 2 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τα ντοματίνια, τη ρόκα, το κρεμμύδι, το αβοκάντο και τα μυρωδικά. Προσθέτω το τριβέλι, αλατοπιπερώνω και αφήνω στην άκρη.

ΒΗΜΑ 3 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω με πηρούνι τα υλικά της βινεγκρέτ. Ραντίζω τη σαλάτα και ανακατεύω. Σερβίρω αμέσως.

 

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ