Λάμπει από χαρά η βασίλισσα Λετίσια: Η πανέμορφη κόρη της Ελεονώρα αναλαμβάνει καθήκοντα πριγκίπισσας & απονέμει βραβεία (φώτο-βίντεο)

Η πριγκίπισσα Ελεονώρα απένειμε βραβεία με το όνομα της και έδωσε χρηματικό έπαθλο σε χωριό

Ήρθε η ώρα για την Ελεονώρα την πριγκίπισσα της Ισπανίας να μπει στα "βάσανα του θρόνου". Η πανέμορφη  κόρη της βασίλισσας Λετίσια που θα κλείσει τα 14 στο τέλος του μήνα, ανέλαβε τα καθήκοντα της ως Πριγκίπισσα των Αστουριών.

Φώτο Getty Images

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου η Ελεονώρα συνοδευόμενη από την μητέρα της, Λετίσια , τον μπαμπά της βασιλιά Φίλιππο και την μικρότερη αδερφή της πριγκίπισσα Σοφία επισκέφτηκε το χωριό Asiegu μία μικρή επαρχία της Αστούριας για να το ανακηρύξει  ""υποδειγματικό χωριό της Αστούριας για το 2019".

Φώτο Getty Images

Το μικρό  χωριουδάκι των 98 κατοίκων, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 400 μέτρων στη νότια πλαγιά της Sierra del Cuera , κέρδισε για φέτος το βραβείο που θεσπίστηκε το  1990.

Φώτο Getty Images

Το βραβείο "Υποδειγματικό χωριό της Αστουρίας" που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 25.000 ευρώ, απονέμεται  κάθε χρόνο, από το Ίδρυμα Πριγκίπισσα των Αστουρίων, σε ένα μικρό χωριό ή σε μία περιοχή που ξεχωρίζει για τις προσπάθειες των κατοίκων της να διατηρήσουν την εθνική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους ή να κάνουν έργα ωφέλιμα για το οικοσύστημα και το περιβάλλον, αναφέρει η Paris Match.

Φώτο Getty Images

Η πριγκίπισσα Ελεονώρα και η αδερφή της Σοφία για την επίσκεψη τους στο χωριό το βροχερό πρωινό του Σαββάτου, φόρεσαν μπεζ καπαρτίνες και τζιν παντελόνια. με casual φούτερ.

Φώτο Getty Images

Η  βασίλισσα Λετίσια συνόδευσε τις κόρες της ντυμένη επίσης casual.  Φόρεσε μπλε καπαρτίνα και μπλε φούτερ με ασορτί παντελόνι.

Φώτο Getty Images

"Θα μείνω πιστή στο καθήκον μου να υπηρετήσω την Ισπανία"

Μία μέρα νωρίτερα, ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίσια έλαμπαν από χαρά καθώς καμάρωσαν την κόρη τους Ελεονώρα να απονέμει τα "Βραβεία , πριγκίπισσας των Αστουρίων"  στο Teatro Campoamor στην πόλη Οβιέδο της Ισπανίας.

Τα ετήσια βραβεία που φέρουν το όνομα της νεαρής διαδόχου του ισπανικού θρόνου απονέμονται σε άτομα ή οργανισμούς που καταφέρνουν  αξιοσημείωτα επιτεύγματα στην τεχνολογία, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις δημόσιες υποθέσεις.

Η πανέμορφη Ελεονώρα ντυμένη με ένα γαλάζιο φόρεμα με μακριά μανίκια,ακτινοβολούσε δίπλα στην 46χρονη μητέρα της Λετίσια και τον 51χρονο πατέρα της βασιλιά Φίλιππο που την παρακολουθούσαν χαρούμενοι να δίνει τα βραβεία στους νικητές.


 

Η πάντα κομψή βασίλισσα Λετίσια για την περίσταση φόρεσε ένα φινετσάτο μπορντό φόρεμα μέχρι το γόνατο με ψηλοτάκουνες μαύρες γόβες.

Η Ελεονώρα που μια μέρα θα γίνει η βασίλισσα της Ισπανίας έβγαλε τον πρώτο δημόσιο λόγο της κατά τη διάρκεια των βραβείων . Ανάμεσα στο ακροατήριο της , εκτός από τους γονείς της, η μικρή αδερφή της Σοφία.

Στο λόγο που εκφώνησε η έφηβη πριγκίπισσα με την αυτοπεποίθηση μιας αληθινής γαλαζοαίματης τόνισε ότι θα μείνει πιστή στο καθήκον της να υπηρετεί την Ισπανία και τους κατοίκους της, αναφέρει η Daily Mail.

Τα βραβεία "Πριγκίπισσας των Αστουρίων" απονεμήθηκαν για πρώτη φορά το 1980 από τον τότε πρίγκιπα της Ισπανίας Φίλιππο και ονομάζονταν "Βραβεία του πρίγκιπα των Αστουρίων". Οι νικητές κάθε χρόνο από τότε λαμβάνουν ως έπαθλο ένα αγαλματίδιο φτιαγμένο από τον Χουάν Μιρό.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDE SHOW

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ