Έχεις τετράγωνο πρόσωπο; Δες τα κατάλληλα κουρέματα για τις γωνίες του

Τι σου ταιριάζει; 

Κάθε σχήμα προσώπου αναδεικνύεται καλύτερα με συγκεκριμένα κουρέματα και χτενίσματα, κρύβοντας μικροατέλειες και αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία.

Το ίδιο ισχύει και για το τετράγωνο. Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποια είναι τα κατάλληλα γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο, θα τα ανακαλύψετε στη συνέχεια του άρθρου. Επίσης, θα δείτε και κάποιες συμβουλές για το καθημερινό ή βραδινό σας χτένισμα.

Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουρη αν το πρόσωπο σας έχει αυτό το σχήμα, δείτε το στον καθρέφτη ή σε μια φωτογραφία και αναλύστε το. Πιο συγκεκριμένα, το τετράγωνο πρόσωπο χαρακτηρίζεται από έντονες γωνίες στο πηγούνι και περίπου ίσο μήκος – πλάτος.

Αν και πρόκειται για ένα σχήμα που ξεφεύγει αρκετά από το «ιδανικό» οβάλ, σύμφωνα με τους ειδικούς οι γυναίκες με τετράγωνο πρόσωπο θεωρούνται πολύ τυχερές. Συνήθως έχουν μεγάλη φωτογένεια και με το σωστό χτένισμα μπορούν να τονίσουν την φυσική του γοητεία.

Τα πιο κατάλληλα γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο

Το βασικό στοιχείο που θα πρέπει να έχει ένα γυναικείο κούρεμα για τετράγωνο πρόσωπο είναι να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός επιμηκυσμένου και με στρογγυλεμένες γωνίες στο πηγούνι σχήματος. Πως λοιπόν θα το πετύχετε αυτό;

  • Αποφύγετε κουρέματα με έντονες γεωμετρίες και ιδιαίτερα όσα τονίζουν τις γωνίες του πηγουνιού ή αποκαλύπτουν το μέτωπο. Όταν τα μαλλιά έχουν μήκος που φτάνει ή είναι πιο κοντό από το πηγούνι, τότε τραβούν την προσοχή σε αυτό το σημείο.
  • Προτιμήστε να κόψετε τα μαλλιά σας κάνοντας απαλές μύτες και φιλάρισμα που κολακεύουν το τετράγωνο πρόσωπο. Με προσοχή όμως, οι μύτες που πλαισιώνουν το πρόσωπο να ξεκινούν κάτω από το ύψος του πηγουνιού.
  • Εξίσου όμορφη επιλογή αποτελούν και τα κοντά ή μεσαίου μήκους μαλλιά με στρογγυλεμένο σχήμα που απαλύνει το έντονο τετράγωνο σχήμα.
  • Επίσης, κουρέματα με όγκο στο επάνω μέρος προσθέτουν μήκος και επιμηκύνουν το πρόσωπο.
  • Ιδανική επιλογή αποτελεί και η πλάγια χωρίστρα που απαλύνει το σχήμα και κάνει το πρόσωπο να δείχνει μακρύτερο.
  • Τα ασύμμετρα ή με κλίση κουρέματα και οι αντίστοιχες φράντζες κολακεύουν ένα τετράγωνο πρόσωπο.
  • Αντίθετα, κουρέματα που μιμούνται το σχήμα ενός τετράγωνου προσώπου, όπως οι ίσιες και πυκνές αφέλειες θα πρέπει να αποφεύγονται. Το ίδιο ισχύει και για τα ίσια ή με ενιαίο μήκος μαλλιά που τείνουν να τονίζουν τις γωνίες του.
  • Συνήθως τα πολύ κοντά (αγορίστικα) γυναικεία κουρέματα δεν κολακεύουν ένα τέτοιο γεωμετρικό σχήμα προσώπου με γωνίες. Αν όμως σας αρέσουν, μπορείτε να τα δοκιμάσετε, αρκεί να έχουν όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού.

Βέβαια αν θεωρείτε τις γωνίες που έχει το πρόσωπο σας κολακευτικές, μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε ένα στυλ μαλλιών που να τις αναδεικνύει. Όλα είναι θέμα γούστου. Κι ένα κούρεμα πρέπει να μας αντιπροσωπεύει και να μπορούμε να το υποστηρίξουμε.

Κοντά κουρέματα για τετράγωνα πρόσωπα

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (2)

Το σκαφτό καρέ κούρεμα, γνωστό και ως A-line, αποτελεί μια πολύ όμορφη ιδέα για ένα πρόσωπο με γωνίες όπως το τετράγωνο. Αρκεί το μήκος των μπροστινών μαλλιών να είναι πιο μακρύ από το πηγούνι. Με αυτό τον τρόπο το πρόσωπο επιμηκύνεται και οι γωνίες απαλύνονται. Αν μάλιστα προσθέσετε και διαγώνιες αφέλειες, τότε μειώνεται ακόμη περισσότερο το τετράγωνο σχήμα. Εξίσου κατάλληλο είναι και το κοντό κούρεμα με απαλές αραιές πλάγιες αφέλειες και κυματιστά ή σγουρά μαλλιά.

Ενδιαφέρουσα πρόταση είναι και το ασύμμετρο καρέ με πλάγια χωρίστρα, αρκεί η μια πλευρά να έχει μήκος μακρύτερο από την γραμμή του σαγονιού και η άλλη όχι μικρότερο από το πηγούνι. Αυτή η ασυμμετρία στο κόψιμο των μαλλιών δημιουργεί μια όμορφη ισορροπία με το γωνιώδες σχήμα του τετράγωνου προσώπου.

Αντιθέτως, τα κοντά μαλλιά με τετράγωνο σχήμα στο επάνω μέρος, αλλά και τα αγορίστικα κουρέματα που είναι πολύ κοντά, σχεδόν ξυρισμένα στα πλάγια, τείνουν να τονίζουν τις γωνίες του.

Καρέ μαλλιά για τετράγωνο πρόσωπο

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (3)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (5)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (4)

Το καρέ κούρεμα είναι πολύ κολακευτικό και ευέλικτο. Δείχνει εκπληκτικό τόσο σε κοντό, όσο και σε μακρύ μήκος, ενώ μπορεί να χτενιστεί όμορφα ίσιο, σγουρό ή κυματιστό. Ποιο είναι όμως το κατάλληλο καρέ κούρεμα για τετράγωνο πρόσωπο;

Το ιδανικό είναι το μήκος του, τουλάχιστον στη μπροστινή μεριά να είναι πιο μακρύ από το πρόσωπο. Έτσι, θα καλύπτει και θα μαλακώνει τις έντονες γωνίες του. Αν συνδυαστεί και με πλάγιες αφέλειες, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο κολακευτικό.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να κάνετε ένα μακρύ καρέ κούρεμα επιλέξτε ανάμεσα στο ίσιο (όχι όμως αυστηρό και απόλυτο), ασύμμετρο ή A-line στυλ. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό look, προσθέστε μια πλάγια φράντζα, λίγο φιλάρισμα ή μύτες κάτω από το σαγόνι. Με αυτό τον τρόπο το πρόσωπο σας θα δείχνει πιο μακρύ και πιο στρογγυλό. Προσοχή όμως, οι βαριές, πυκνές και ίσιες αφέλειες είναι ένα μεγάλο Don’t για ένα τετράγωνο πρόσωπο, οπότε θα πρέπει να αποφεύγονται.

Από την άλλη μεριά, το κοντό καρέ είναι εξίσου μια καλή επιλογή, αρκεί να επιλέξετε το ιδανικό. Το ασύμμετρο ή A-line (σκαφτό) στυλ είναι το καταλληλότερο, καθώς διαθέτει το κοντό μήκος στο πίσω μέρος, αλλά μακραίνει μπροστά καλύπτοντας και απαλύνοντας τις γωνίες του προσώπου.

Θα πρέπει βέβαια το μάκρος των μαλλιών που αγκαλιάζουν το πρόσωπο να είναι κάτω από το ύψος του σαγονιού, έτσι ώστε να το καλύπτει. Προσθέτοντας σε αυτό το κομψό και μοντέρνο γυναικείο κούρεμα μια πλάγια φράντζα, φιλάρισμα ή μύτες μπορείτε να το απογειώσετε.

Μια ακόμη εξαιρετική επιλογή αποτελεί και το κλασσικό κοντό καρέ κούρεμα με μήκος που να μην είναι πιο ψηλά από το πηγούνι, συνδυάζοντας το με φιλάρισμα και φράντζα.

Μεσαία και μακριά γυναικεία κουρέματα για τετράγωνα πρόσωπα

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (6)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (7)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (8)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (9)

Τα μεσαία και τα μακριά γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο έχουν κάποια κοινά στοιχεία. Το βασικότερο είναι το μήκος τους που είναι κάτω από το πηγούνι.

Από εκεί και πέρα, για να είναι πιο κατάλληλο και να απαλύνει τις γωνίες του, δοκιμάστε να προσθέσετε φιλάρισμα, μύτες ή πλάγιες αφέλειες / φράντζα. Τα μαλλιά που πλαισιώνουν το πρόσωπο είναι ιδανικά για να κρύψουν τις έντονες γωνίες. Εξίσου όμως αποτελεσματικές είναι και οι μακριές αραιές αφέλειες που καλύπτουν τα φρύδια, γιατί τραβούν την προσοχή στα μάτια, απομακρύνοντας την από το τετράγωνο πηγούνι.

Ενδιαφέρον έχουν βέβαια και τα μακριά μαλλιά με μύτες και ανάλαφρες μπούκλες που έχουν την ικανότητα να λεπταίνουν το πρόσωπο και να το κάνουν πιο οβάλ.

Τετράγωνο πρόσωπο και αφέλειες: Ποιες να επιλέξω;

Προσθέτοντας αφέλειες ή φράντζα σε ένα γυναικείο κούρεμα μπορείτε να το απογειώσετε και να το κάνετε πολύ πιο εντυπωσιακό. Αν όμως γίνει λάθος επιλογή, μπορεί να καταστρέψει εντελώς την εικόνα μιας γυναίκας. Προκειμένου να μην προχωρήσετε σε ένα στυλ αφελειών που θα μετανιώσετε, ας δούμε ποιες είναι αυτές που κολακεύουν ένα τετράγωνο πρόσωπο και ποιες όχι.

Ποιες αφέλειες ταιριάζουν σε τετράγωνο πρόσωπο

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (25)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (26)

Οι πλάγιες / διαγώνιες αφέλειες τείνουν να δημιουργούν ένα πιο στρογγυλό πρόσωπο, απαλύνοντας τις έντονες γωνίες και το τετράγωνο σχήμα του. Αντίστοιχο αποτέλεσμα έχουν και οι μακριές πλάγιες αφέλειες, οι οποίες τραβούν την προσοχή στο σημείο των ματιών.

Αν και η μεσαία χωρίστρα είναι κάτι που δεν κολακεύει καθόλου ένα τετράγωνο πρόσωπο, δεν θα λέγαμε πως ισχύει το ίδιο και με τις χωρισμένες στη μέση αφέλειες. Οι curtain bangs, όπως αλλιώς λέγονται, απλώνονται δεξιά και αριστερά στο μέτωπο καλύπτοντας το μερικώς και δημιουργώντας ένα πιο στρογγυλό σχήμα προσώπου. Αν μάλιστα συνδυαστούν και με απαλές μύτες, τότε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει ένας πιο κλασσικός τύπος αφελειών, μπορείτε να δοκιμάσετε τις αραιές. Πρόκειται για ένα στυλ που πλησιάζει στις curtain bangs, αλλά δεν έχει ξεκάθαρο χώρισμα, ούτε κρέμονται ίσιες και βαριές μπροστά στο μέτωπο. Η επιλογή αυτού του κοψίματος των μαλλιών τραβάει την προσοχή μακριά από τις γωνίες του πηγουνιού και απαλύνει γενικότερα το τετράγωνο σχήμα.

Από εκεί και πέρα, αν θέλετε ακόμη πιο κλασσικές αφέλειες, μπορείτε να δοκιμάσετε τις μακριές πυκνές που μακραίνουν ελαφρώς στα πλάγια, αρκεί να έχουν μήκος κάτω από το φρύδι. Οι κοντές πυκνές αφέλειες τείνουν να κονταίνουν το πρόσωπο και να τονίζουν τα ζυγωματικά.

Υπάρχουν βέβαια και οι choppy bangs, δηλαδή αυτές που έχουν μύτες και όχι ενιαίο μήκος, διότι κάνουν το σχήμα του σαγονιού πιο αρμονικό και λεπτό. Τέλος, όμορφη ιδέα είναι και οι μακριές πλάγιες αφέλειες που δημιουργούν μια καμπύλη καθώς περνούν από το μέτωπο.

Ποιες αφέλειες να αποφύγω αν έχω τετράγωνο πρόσωπο;

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (27)

Οι αφέλειες που μικραίνουν το ύψος του προσώπου, δημιουργούν ένα τετράγωνο πλαίσιο στα χαρακτηριστικά του ή καλύπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του επάνω μέρους του, το μόνο που θα κάνουν είναι να τονίσουν ακόμη περισσότερο το τετράγωνο σχήμα του.

Αποφύγετε λοιπόν τις βαριές αφέλειες που καλύπτουν όλο το μέτωπο, διότι εστιάζουν την προσοχή στις έντονες γωνίες που έχει το σαγόνι σας. Αντίστοιχα και οι ενιαίες και ίσιες αφέλειες θα μικρύνουν το ύψος του προσώπου σας, δημιουργώντας παράλληλα ένα τετράγωνο σχήμα στο μισό επάνω μέρος του.

Επίσης, οι πολύ κοντές, αλλά και οι υπερβολικά πλάγιες το μόνο που καταφέρνουν είναι να τετραγωνίζουν ακόμη πιο πολύ το πρόσωπο σας. Εξίσου αντίθετα αποτελέσματα έχουν και οι πολύ μακριές και πυκνές αφέλειες που κρύβουν τα μάτια και εστιάζουν στο κάτω μέρος του προσώπου.

Αν και τα στρογγυλά σχήματα κανονικά τείνουν να απαλύνουν τις γωνίες του τετράγωνου προσώπου, δεν θα λέγαμε πως ισχύει το ίδιο και για τις στρογγυλεμένες αφέλειες, ειδικά όταν είναι ίσιες και ευθείες. Το εφέ που δημιουργούν είναι και πάλι το ίδιο. Τραβούν την προσοχή στο έντονο σχήμα του σαγονιού.

Όμορφα χτενίσματα που κολακεύουν το τετράγωνο πρόσωπο

Κι αφού έχετε ανακαλύψει ποια είναι τα κατάλληλα γυναικεία κουρέματα για το τετράγωνο πρόσωπο, σειρά έχει το hairstyling. Πως λοιπόν μπορείτε να χτενίσετε τα μαλλιά σας προκειμένου να δείχνετε εκθαμβωτική σε κάθε σας εμφάνιση;

Τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να προσέξετε είναι:

  • Αποφύγετε χτενίσματα που τείνουν να προσθέτουν πλάτος στο πρόσωπο σας, όπως τα έντονα σγουρά μαλλιά. Προτιμήστε τις πιο ανάλαφρες μπούκλες, τα waves ή τα ίσια.
  • Δοκιμάστε τα Updo με όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Έχουν την τάση να επιμηκύνουν το πρόσωπο. Ιδανικά προσθέστε μακριές και πλάγιες αφέλειες, είτε κάποιες μπούκλες που πλαισιώνουν το πρόσωπο σύμφωνα με το beautetinkyriaki
  • Τα τραβηγμένα προς τα πίσω μαλλιά τείνουν να τονίζουν τις γωνίες ενός τετράγωνου πηγουνιού.

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (10)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (11)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (12)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (13)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (14)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (15)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (16)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (17)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (18)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (19)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (20)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (21)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (22)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (23)

Γυναικεία κουρέματα για τετράγωνο πρόσωπο (24)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ