Απαγόρευσαν την αληθινή γούνα τα διάσημα πολυκαταστήματα Macy’s και Bloomingdale’s

Από τις αρχές του 2021!

Η εταιρεία στη οποία ανήκουν οι αλυσίδες αμερικανικών καταστημάτων Macy’s και Bloomingdale’s ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι θα σταματήσει να πουλά αληθινή γούνα από τις αρχές του 2021, υποχωρώντας σε ένα ολοένα και πιο πιεστικό αίτημα των οργανώσεων προστασίας των ζώων.

«Παρακολουθούμε στενά τις τάσεις των καταναλωτών και των εταιρειών, ακούμε τους πελάτες μας και αναζητούμε εναλλακτικές στη γούνα», δήλωσε ο Τζεφ Τζενέτ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Macy’s Inc. «Ακούσαμε τους συναδέλφους μας (...) Οι μάρκες των Macy’s ήδη δεν χρησιμοποιούν γούνα, οπότε το φυσικό επόμενο βήμα είναι να επεκταθεί η πρακτική αυτή σε όλη την εταιρεία», πρόσθεσε.

Η εταιρεία τονίζει ότι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς η εταιρεία θα συνεχίσει να «προσφέρει εναλλακτικές με ψεύτικες γούνες υψηλής ποιότητας».

Ολοένα και περισσότερα μεγάλα ονόματα στον χώρο της ένδυσης αποφασίζουν να σταματήσουν να πωλούν πραγματική γούνα, ακολουθώντας το παράδειγμα του ιταλικού οίκου μόδας Prada, ο οποίος ανακοίνωσε τον Μάιο ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει αληθινή γούνα στις κολεξιόν του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ