Μάρτιν Σκορσέζε: "Είμαι 76 ετών- Οι γυναικείοι χαρακτήρες είναι χάσιμο χρόνου " -Στο πλευρό του ο Κόπολα κατά των ταινιών της Marvel (φώτο)

"Οι ταινίες της Marvel είναι άθλιες", δήλωσε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο Μάρτιν Σκορσέζε δυσαρέστησε αρκετούς σινεφίλ όταν δήλωσε ότι οι ταινίες της Marvel "δεν είναι κινηματογράφος".  Τώρα ο διάσημος σκηνοθέτης ανοίγει νέα μέτωπα δηλώνοντας ότι οι γυναικείοι χαρακτήρες στις ταινίες είναι "χάσιμο χρόνου" αν δεν τους χρειάζεται οπωσδήποτε το σενάριο.

Ο 76χρονος σκηνοθέτης μιλούσε στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Ρώμης με την Ιρλανδή παραγωγό Emma Tillinger Koskoff όταν του ζητήθηκε από έναν Ιταλό δημοσιογράφο να εξηγήσει   γιατί οι πρωταγωνιστές του είναι κυρίως άνδρες, αναφέρει η Metro

Η ταινία The Irishman θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix το Νοέμβριο (Picture: Netflix)

 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη νέα του ταινία «The Irishman» απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το έργο του δεν είναι διαφορετικό από την άποψη του φύλου.

«Αυτό δεν έχει ούτε ένα έγκυρο σημείο. Αυτό δεν ισχύει», είπε ο σκηνοθέτης. «Δεν μπορώ...», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό με πηγαίνει πίσω στο 1970. Αυτήν η ερώτηση γίνεται εδώ και τόσα χρόνια. Πρέπει να το κάνω; Αν η ιστορία δεν το απαιτεί τότε είναι σπατάλη χρόνου, για τον καθένα. Αν η ιστορία απαιτεί έναν γυναικείο χαρακτήρα, τότε γιατί όχι;». 

Ο Μάρτιν Σκορσέζε με τους πρωταγωνιστές της ταινίας "The Irishman", Ρόμπερτ Ντε Νίρο & Αλ Πατσίνο Φώτο: Reuters
 
Την ίδια άποψη είχε και η Έμα Τίλινγκερ Κόσκοφ, παραγωγός του «The Irishman», η οποία είπε ότι το φιλμ «Η Αλίκη δεν μένει πια εδώ», του 1974 είναι ένα παράδειγμα γυναικείας ταινίας του Σκορσέζε, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


 
Ερωτηθείς αν θα ήθελε να γράψει περισσότερους γυναικείους χαρακτήρες, ο Σκορσέζε είπε ότι «ξέρετε είμαι 76 χρόνων... δεν ξέρω τι θα συμβεί. Δεν ξέρω. Δεν έχω πλέον χρόνο».

Φράνσις Φορντ Κόπολα: "Απαράδεκτες" οι ταινίες της Marvel

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα έσπευσε να υπερασπιστεί τον Μάρτιν Σκορσέζε στην αντιπαράθεση για την κινηματογραφική αξία των ταινιών της Marvel.

Ο φημισμένος σκηνοθέτης του «Apocalypse Now» 80 ετών τάχθηκε στο πλευρό του Μάρτιν Σκορσέζε μιλώντας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λουμιέρ στη Λυών της Γαλλίας, όπου βραβεύθηκε για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με το AFP, ο Κόπολα έκανε ένα βήμα παραπάνω από τις κριτικές του Σκορσέζε για το Marvel Cinematic Universe (MCU) - Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel επισημαίνοντας ότι τα έργα με τους υπερήρωες όχι μόνο «δεν είναι κινηματογράφος» αλλά και είναι και «απαράδεκτα».

 

 

«Όταν ο Μάρτιν Σκορσέζε λέει ότι οι ταινίες Marvel δεν είναι κινηματογράφος, έχει δίκιο επειδή περιμένουμε να μάθουμε κάτι από τον κινηματογράφο, αναμένουμε να κερδίσουμε κάτι, κάποιο φως, κάποια γνώση, κάποια έμπνευση» δήλωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ