Ο θαυμαστός μικρόκοσμος της Nikon: 20 υπέροχες φωτογραφίες από ένα αόρατο σύμπαν που δεν φανταζόσουν ότι υπάρχει (φώτο)

Οι εκπληκτικές  φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό Nikon Small World photomicrography

Οι νικητές του 45ου διαγωνισμού φωτομικρογραφίας Nikon Small World  ενώνουν την τέχνη και την επιστήμη και στις φωτογραφίες τους δείχνουν ένα σύμπαν γεμάτο αόρατα θαύματα που δεν φανταζόμασταν ότι υπάρχει..

Η μεγέθυνση του  αόρατου με γυμνό μάτι κόσμου των μικροοργανισμών έχει προωθήσει τη θεμελιώδη επιστήμη - και γοητεύει το κοινό - από τότε που ο έμπορος πανιών Antoni van Leeuwenhoek έκανε ορατά τα πρώτα τα βακτηρίδια χρησιμοποιώντας ένα σπιτικό μικροσκόπιο στη δεκαετία του 1600.

1η θέση: Έμβρυο χελώνας. © Teresa Zgoda

 Ο Διεθνής Διαγωνισμός της  Nikon, Small World photomicrography ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1975 ως μέσο αναγνώρισης και επικρότησης των προσπαθειών των ανθρώπων που ασχολούνται με τη φωτογραφία μέσω μικροσκοπίου.

9η θέση: Μπουμπούκι τουλίπας © Andrei Savitsky 

Έκτοτε, ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει ένας εξαιρετικός τρόπος προβολής μικροφωτογραφιών από μια ευρεία γκάμα επιστημονικών κλάδων.   

4η θέση: Αρσενικό κουνούπι. © Jan Rosenboom 

Μια φωτομικρογραφία είναι ένα τεχνικό έγγραφο που μπορεί να έχει μεγάλη σημασία για την επιστήμη ή τη βιομηχανία.

3η θέση: Έμβρυο αλιγάτορα στη φάση που αναπτύσσει νεύρα και σκελετό. © Daniel Smith Paredes 

Αλλά μια καλή φωτομικρογραφία είναι επίσης μια εικόνα της οποίας η δομή, το χρώμα, η σύνθεση και το περιεχόμενο είναι αντικείμενο ομορφιάς, ανοιχτό σε διάφορα επίπεδα κατανόησης και εκτίμησης, αναφέρει το National Geographic.

17η θέση: Βιταμίνη C. © Karl Deckart 

10η θέση: Κύτταρα ΒΡΑΕ σε τελικό στάδιο μίτωσης. © Jason M. Kirk 

Ο Διαγωνισμός Small World της Nikon είναι ανοιχτός σε όσους ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία μέσω μικροσκοπίου. Μεταξύ των νικητών υπάρχουν τόσο επαγγελματίες όσο και χομπίστες. Οι συμμετοχές κρίνονται από ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων βάσει της πρωτοτυπίας, της πληροφορίας που μεταδίδει η κάθε μία, της τεχνικής επάρκειας αλλά και της εικόνας. 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ